top of page
Image by Luca Micheli

ITALIË

WANNEER

april - okt

TIJDSVERSCHIL

CET

MUNT

Euro

HOOFDSTAD

Rome

VLIEGTIJD

2,5 uur

WELKOM IN ITALIË

HET NOORDEN

Van de Alpen en gletsjermeren tot de zonnige kusten van de Rivièra en de Adriatische Zee, de geografische diversiteit van Noord-Italië is opvallend. In deze regio zijn ook een tal van culinaire en culturele schatten te ontdekken. Noord-Italië omvat de rijkste provincies van Italië en is een vooraanstaande bestemming als het gaat om goede hotels of chique winkels. Of u nu fijne wijn proeft, dineert in een keuken van wereldklasse of oude kastelen, kathedralen en kerken verkent; de regio biedt alle onvergetelijke reiservaringen die bezoekers wensen van een vakantie in Italië.

HET CENTRUM

In het centrum van Italië vinden we in de regio Lazio met de hoofdstad Rome, die een uitgebreide citytrip meer dan waard is. Hiernaast ligt in het centrum ook de bekendste regio, Toscane. Met zijn historische steden zoals Firenze, Siena, Pisa maar ook met verborgen pareltjes om te ontdekken. Umbrië, het groene hart van Italië, treedt stilaan - en terecht - uit de schaduw van haar grote buur Toscane en is beslist veel meer dan een vluchtig bezoek waard. Ten oosten van Umbrië aan de Adriatische kust liggen de Marken, een regio die soms wel eens het best bewaarde geheim van Italië wordt genoemd.

HET ZUIDEN

De Marken grenzen in het zuiden aan de Abruzzen. Dit is één van de mooiste en meest ongerepte streken van Italië, grotendeels beschermd natuurgebied. De moderne tijd is er nauwelijks doorgesijpeld, wat zorgt voor een schat aan cultuur en tradities. Verder door naar het zuiden schittert de kust langs het schiereiland van Sorrento, met bruisend Napels en het charmante Amalfi, Positano en Salerno, die zich vastklampen aan de rotsen. Hier kunt u proeven van de zee, letterlijk en figuurlijk. Verse vis  in overvloed, vergezeld van wijn afkomstig van de voet van de Vesuvius. Langs de andere kant, in het zuiden, vinden we Puglia en Basilicata, terug. Een meer ongerept stukje van Italië. De buitengewone gastvrije bevolking is de trots van deze streek. Deze regio’s zijn een oase van rust met weidse landschappen, heerlijke stranden, ongeschonden natuur en pittoreske dorpjes.

DE EILANDEN

Sicilië is een fascinerend eiland met een uitzonderlijk rijk verleden. Verschillende culturen hebben er in de loop van de eeuwen hun sporen nagelaten. De landschappen variëren van rotsachtige kusten, verborgen standen, charmante kerken tot de Etna. De traditionele keuken van dit eiland is een belevenis op zich. Hiernaast is er nog Sardinië, het tweede grootste eiland van de Middellandse Zee, omringd door azuurblauw water. Het lijkt wel of de natuur hier haar fantasie de vrije loop heeft gelaten met als resultaat betoverend mooie landschappen, ongerepte stranden, een golvend binnenland en geïsoleerde dorpen in de bergen. De Costa Esmeralda in het noordoosten is de favoriet bij de internationale jetset.

Image by Caleb Miller

REIZEN OP UW MAAT

UNIEK EN PERSOONLIJK

Interesse in een reis naar Italië? Vraag nu uw offerte aan! Uiteraard zijn de rondreizen op onze website slechts voorbeelden en dienen in eerste instantie ter inspiratie. Al onze reizen passen wij namelijk aan op uw maat. Daarom is elke reis die u bij Golden Cactus Travel boekt een unieke en persoonlijke belevenis!

EXPERIENCES

UIT ONZE BLOG

bottom of page