top of page
Image by Tobias

GRAND HOTEL MAJESTIC****

Het Grand Hotel Majestic (1870) met de sfeer van de belle époque was het favoriete hotel van Claude Debussy, Toscanini en Eleonora Duse. Vandaag behoort dit schitterend hotel tot The Small Luxury Hotels of the World en prijkt het op de lijst van de 100 mooiste hotels in Italië. Mooi gelegen aan het meer met een sprookjesachtige tuin.

LIGGING

Het hotel heeft een unieke ligging op 500 m van het centrum van Pallanza, met weergaloos uitzicht op het Maggioremeer en de Borromeïsche eilanden. Het klein, gezellig dorpje Pallanza heeft restaurantjes en bars en hoort bij de stad Verbania. Vanaf 1800 bouwden rijke Milanezen hier in de omgeving tal van villa’s. Villa Taranto en Villa Giulia met prachtige botanische tuinen zijn de meest gekende. Tijdens de zomer worden in het dorp vaak gratis concerten van klassieke muziek en jazz georganiseerd.

ACCOMMODATIE

De 80 kamers stralen elegantie uit en liggen verspreid over de 5 verdiepingen van dit indrukwekkende gebouw. De meeste kamers kijken uit over het meer. Aan de muren hangen botanische prenten of reproducties van schetsen van de Grand Tour, en de kleine badkamers hebben een douche of een bad.

FACILITEITEN

Achter een mooi gerenoveerde gevel wacht u een hotel dat een en al elegantie is. Mooie gemeen­schappelijke ruimtes, een fraaie inkomhal met de receptie en een panoramisch terras over de volledige lengte van het hotel. Het wellnesscentrum van het Majestic heeft een fitnessruimte en een verwarmd binnenzwembad. Alle gasten van het hotel kunnen in de tuin gebruikmaken van ligstoelen en handdoeken. U kunt er ook terecht voor massages en schoonheidsbehandelingen. Het ‘La Beola’ Restaurant beschikt over een zomerse zuilengang en serveert traditionele Italiaanse gerechten met internationale invloeden. Er is een ontbijtbuffet, maar er zijn eveneens à-la-carte-opties beschikbaar op verzoek. Het Grand Hotel Majestic heeft een terras met een bar dat uitzicht biedt op de omringende bergen en de Borromeïsche eilanden. De veerboten over het meer vertrekken vanuit Pallanza, dat op korte loopafstand ligt.

bottom of page