top of page
Image by Ricky Johnson

GRAND HOTEL EXCELSIOR*****

Het Grand Hotel Excelsior Vittoria is een ‘Leading Hotel of the World’ aan zee met een rijke geschiedenis. Het ligt in prachtige tuinen en biedt een prachtig uitzicht op de Vesuvius aan de overkant van de baai van Napels, vijf-sterrenservice en -faciliteiten en voortreffelijk eten.

LIGGING

De prachtige tuinen, vol geurende bloemen en vogelgezang, liggen pal in het centrum van Sorrento en vormen een buffer tegen de soms drukkende mensenmassa's die zich in het hoogseizoen in Sorrento verdringen. De stad is klein, dus de bezienswaardigheden zijn allemaal gemakkelijk te voet bereikbaar. Een privélift brengt de gasten van de klif naar de haven beneden, vanwaar er regelmatige afvaarten zijn naar Napels, de eilanden en Positano. Dit is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Capri, Pompeii en Herculaneum.

ACCOMMODATIE

De 84 kamers en suites zijn verdeeld over drie gebouwen. Zelfs de standaardkamers zijn vrij ruim, terwijl de 'One-of-a-Kind' suites, zoals de Caruso enorm zijn. De stijl is klassiek, dus verwacht strakke lijnen, oogverblindend wit schilderwerk, elegante stoffen, honingkleurig parket en een aantal mooie antiquiteiten. Veel kamers hebben uitzicht op zee en terrassen, en sommige hebben fresco's. De bedden zijn opgemaakt met de fijnste zuivere linnen lakens en de onberispelijke marmeren badkamers zijn voorzien van handdoeken, badjassen en slippers van topkwaliteit.

FACILITEITEN

Het personeel is een perfect mix van charme en efficiëntie. Een toegewijde conciërge helpt gasten het beste uit hun verblijf te halen door uitstapjes te organiseren naar de eilanden, Pompeii, Herculaneum en de Amalfikust, terwijl boot van het hotel gehuurd kan worden om over zee rond het Sorrentijnse schiereiland te varen. Voor wat vrije tijd kunnen gasten een behandeling boeken in de kleine maar perfect gevormde Serra spa, verscholen in de tuin, of luie uren doorbrengen bij het prachtige zwembad. Bij mooi weer draait het hotelleven om het prachtige terras aan zee met neoklassieke beelden; gasten komen hier bijeen voor koffie, lunch, afternoon tea en cocktails voorafgaand aan het diner of om simpelweg de uren te verdrijven met het kijken naar de Vesuvius en Napels, glinsterend in de zomerhitte aan de overkant van de baai. In gastronomisch restaurant Terrazza Bousquet heeft chef Antonino Montefusco een Michelinster verdiend voor zijn zeer technische interpretaties van de plaatselijke culinaire tradities. Bar en restaurant L'Orangerie aan het zwembad serveert zowel lunch als diner. Het is ook een goede plek voor cocktails en tapas in de avond.

bottom of page