MATERA EN APULIË

Ontdek de Gargano-streek, de onbekende parel van Apulië, en bezoek de Europese Culturele Hoofdstad van 2019, Matera. Flaneer door de mooiste dorpjes van de Valle d'Itria en degusteer de beste lokale wijnen in de trulli-hoofdstad Alberobello. En klinkt daar niet de lokroep van de Salento en Lecce, het 'Firenze van het Zuiden'? Benvenuti al Sud!

WANNEER

apr - okt

VANAF

€ 639 p.p. (excl. vluchten)

DUUR

11 dagen

REISTIJD

2,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Bari - Gargano

Aankomst op de luchthaven van Bari en via de panoramische kustweg en de zoutpannen van Margherita di Savoia naar de prachtige Gargano-streek.

Dag 2: Panoramische rit in de Gargano-streek: Vieste – Peschici – Foresta Umbra

Het schiereiland van de Gargano wordt ook wel het 'spoor van de Italiaanse laars' genoemd. U bezoekt de populaire kustplaatsjes Vieste en Peschici met hun typische straatjes. Via het 'dorpje van de liefde' Vico del Gargano en het eeuwenoude Foresta Umbra terug naar uw hotel en overnachting.

Dag 3: Gargano - Matera

Vandaag steekt u de grens over naar het ongerepte Basilicata. Onderweg heeft u de mogelijkheid om enkele bezienswaardigheden mee te pikken: het bedevaartsoord Monte Sant'Angelo, het enorme klooster van San Marco in Lamis, het 'balkon van Apulië' Rignano Garganico en Venosa, de geboorteplaats van de Romeinse dichter Horatius. Naar Matera en diner in een grotrestaurant in de gezellige oude stadskern: een bijzondere ervaring!

Dag 4: Matera – Valle d'Itria

Bezoek aan Matera, Unesco-Werelderfgoed en Europese Culturele Hoofdstad 2019. Matera is de stad van de ‘Sassi’. Dit zijn wijken waarvan de huizen bijna volledig in de rotsen uitgehouwen zijn. Een magische stad die gegarandeerd een blijvende indruk maakt! Verder naar de Valle d'Itria. Uw eerste stop is de elegante barokstad Martina Franca. Vervolgens bezoekt u Locorotondo, bekend voor zijn uitstekende wijn, en Cisternino, beide 'borghi più belli d'Italia'.

Dag 5: Ostuni – Castellana Grotte – Alberobello

U bezoekt de witte stad Ostuni en de spectaculaire grotten van Castellana. Verder naar Alberobello met zijn typische trulli, merkwaardige huisjes in kalksteen met een kegelvormig dak (Unesco-Werelderfgoed). In deze unieke setting sluit u de dag af met een wijndegustatie met typische hapjes.

Dag 6: Bari – Polignano a Mare

Bezoek aan Bari met o.m. de prachtige Basiliek van Sint-Nicolaas. Verder naar het mooie Polignano a Mare, de geboortestad van de Italiaanse zanger Domenico Modugno, bekend van het liedje 'Volare’. U kan er een heerlijk ijsje eten of een 'caffè speciale' bestellen in het beroemde ijssalon. Eventueel nog een bezoek aan de pittoreske havenstad Monopoli.

Dag 7: Murgia streek: Trani – Castel del Monte – Gravina – Altamura

Bezoek aan Trani met zijn imposante kathedraal aan het water. Verder naar het mysterieuze Castel Del Monte in Andria, een achthoekig kasteel van Keizer Frederik II, uniek in Europa. Naar keuze: verder naar Gravina in Puglia en/of Altamura.

Dag 8: Fasano - Lecce

Vandaag staat Lecce op het programma, ook wel het Firenze van het zuiden genoemd. U bezoekt deze schitterende barokke stad in een riksja met gids. Vervolgens naar Gallipoli, de parel van de Ionische Zee.

Dag 9: Salento ontdekken

Bezoek aan enkele typische barokke stadjes: Nardò, Galatina (stad van de tarantella) en Maglie.

Dag 10: Leuca – Otranto

Op naar het uiterste puntje van de hak: Leuca. De basiliek van Santa Maria de Finibus Terrae markeert er het symbolische einde van de wereld. Vervolgens via de panoramische kustweg naar Otranto met zijn sublieme vloermozaïek. Onderweg eventueel stop in Castro en Santa Cesarea Terme.

Dag 11: Salento – Bari

Einde van de rondreis. Vertrek naar de luchthaven of verlenging in een van onze hotels.

REGIOKAART

OOK AANGERADEN VOOR U

GUATEMALA DE PRIMERA
HOLA BOLIVIA
COLOMBIA DE PRIMERA
Show More

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304