top of page

WERELDERFGOED IN DE BAAI VAN NAPELS

De Baai van Napels is een van de culturele topbestemmingen van Zuid-Italië. Deze 8-daagse rondreis (gedeeltelijk met huurwagen) combineert het geanimeerde Napels met het mondaine Capri, het charmante Sorrento en de unieke en betoverende schoonheid van de Amalfitaanse kust.

WANNEER

apr - okt

DUUR

8 dagen

REISTIJD

2,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Napels

Neem bij aankomst aan de luchthaven een taxi naar uw hotel in het centrum van Napels (+- 8 km), hoofdstad van Campanië en bakermat van de pizza. Vanop de achterbank van uw taxi kunt u al even wennen aan de rijstijl van de Napolitanen en doet u de eerste indrukken op van deze boeiende stad die ook het decor is van de schitterende boeken van ‘De geniale vriendin’ van Elena Ferrante.

Dag 2: Napels

Vandaag heeft u de tijd om de meest Italiaanse stad van Italië te bezoeken: Spaccanapoli de opeenvolging van straten die de stad letterlijk in 2 splitst, het historische centrum, de vergane glorie van Via dei Tribunali, Castel Nuovo en i Quartieri spagnoli, de kleurrijke, volkste wijken van de stad. Neem onderweg zeker even een pauze bij een pasticceria en proef er de typische Babà, een cakeje gedrenkt in rum.

Dag 3: Napels - Capri

Neem na het ontbijt een taxi naar de haven van Napels en neem daar de boot (traghetto +- 50 min.) naar het romantische eiland Capri. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en het transport van 2 koffers van de haven naar uw hotel in Capri is inbegrepen. Het eiland bestaat uit 2 dorpen: Capri en Anacapri. De kabeltrein die vlakbij de haven vertrekt, brengt u naar het hoger gelegen centrum van Capri. Een wandeling langs ‘Via Krupp' tot aan Villa Jovis is een van de mooiste trajecten van het eiland. Eventueel kunt u met de autobus naar het minder drukke Anacapri gaan, waar Villa San Michele, het droomhuis met prachtige tuin van de Zweedse arts en auteur Axel Munthe beslist een bezoek waard is. Via de Fenicische Trappen kunt u terugkeren naar de haven. Ook een boottocht rond het eiland is een absolute aanrader om de rotskust met zijn 3 punten en de Grotta Azzurra, de blauwe grot te bewonderen.

Dag 4: Capri - Sorrento

Vandaag neem je de boot van Capri naar Sorrento. Bij aankomst in de haven van Sorrento wacht een taxi u op om u naar het ophaalpunt van uw huurauto te brengen, want vanuit de haven is het een stevige klim naar het centrum. Rij met uw huurauto naar uw hotel vlakbij het centrum. Neem vandaag wat tijd om te kuieren door het charmante, historische centrum van Sorrento en ontspan op een van de gezellige terrassen in de buurt van Piazza Tasso.

Dag 5: Pompei en Ercolano

Rij vandaag met uw huurwagen naar Pompei en Ercolano Beide historische sites van onschatbare waarde spreken heel erg tot de verbeelding en katapulteren u terug naar 79 voor Chr., toen beide steden bedolven werden onder de gloeiende assen van de Vesuvius. Het is absoluut een meerwaarde om ter plaatse aan te sluiten bij een groep met een lokale gids die u in geuren en kleuren de geschiedenis zal vertellen en u meeneemt naar de best bewaarde huizen en de beroemde muurschilderingen.

Dag 6: Amalfikust

Vandaag wachten u adembenemend mooie landschappen en zeezichten, de kunststadjes Positano (17 km), Amalfi (17 km verder) en Ravello (7 km verder), die op de lijst staan van UNESCO Werelderfgoed. Rij vanuit Sorrento (laatste stuk via nauwe kuststraatjes met prachtig zicht over de kust) naar Positano. De ingetogen, kleurrijke huizen van Positano, geplakt tegen de rotsen zijn van een ontroerende schoonheid. Rij dan door naar Amalfi met zijn indrukwekkende kathedraal. Rij nadien verder naar het gezellige stadje Ravello. De hoogtepunten die hier een bezoek waard zijn zijn Villa Cimbrone, tegenwoordig een luxehotel, maar tegen betaling kunt u de prachtige tuin met fenomenaal uitzicht bewonderen en Villa Rufolo, waar de beroemde componist Richard Wagner een tijd logeerde en er een deel van zijn Parsifal schreef.

Dag 7: Sorrento

Vrije dag om te genieten van Sorrento, het spectaculaire zicht op de Vesuvius en van uw hotel.

Dag 8: Sorrento - Napels - Brussel

Rij vanuit Sorrento naar de luchthaven van Napels en lever daar uw huurauto in. Of verleng uw vakantie in een hotel naar keuze.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page