top of page
Image by Markus Spiske

MASSERIA MONTENAPOLEONE****

Het was liefde op het eerste gezicht toen de Belgische Christiane deze prachtige omgeving ontdekte, een 'terra' die het hele jaar door fascineert. De Masseria Montenapoleone is het resultaat van een briljante renovatie. U wordt er warm ver­welkomd door Christiane, Donato en hun zonen Giuliano en Giacomo;

LIGGING

Masseria Montenapoleone is mooi gelegen op 2 km van het centrum van Pezze di Greco en op 5 km van de zandstranden van Torre Canne. Het safaripark van Fasano ligt op 13 km, een van de grootste in Europa, de witte stad Ostuni op 17 km. Pezze di Greco is een dorpje in de ge­meen­­te Fasano dat zijn naam dankt aan een an­tieke mas­seria die ooit het vol­le­dige terri­­­­to­­rium van dit plaatsje inpalmde. Deze antieke mas­se­ria was in het bezit van de familie Greco die haar inkomsten haalde uit het telen van groen­ten, tarwe, en maïs, dit op een groot en uit­gestrekt landoppervlak verdeeld in 'pezze', percelen.

ACCOMMODATIE

Elke van de 22 kamers is uniek en de objecten vertellen een verhaal van lang vervlogen tijden. Sommige kamers waren ooit grotten of zelfs huizen van de eerste bewoners van dit gebied. Oud en nieuw werden op een subtiele manier samen­­gevoegd.

FACILITEITEN

Elke ruimte, elk plekje en elk verborgen hoekje van deze meer dan 500 jaar oude masseria werd herontworpen, opgeknapt en verfraaid om de schoonheid ervan nog meer te benadrukken. La Falegnameria Biobar & Ristorante is open van april tot midden november. In juli en augustus worden regelmatig thema-avonden georganiseerd met een vast menu op basis van typische, veelal biologische ingrediënten. Een gemeenschappelijke keuken is beschikbaar voor de gasten. Er is een prachtig buitenzwembad met gratis ligstoelen en parasols.

bottom of page