top of page
Image by Stijn te Strake

MONACO & GRAND CANAL VENICE****

Wie in Venetië elegant wil logeren in een historisch hotel kiest voor de Monaco & Grand Canal. Achter een eeuwenoude gevel wacht u een sublieme, esthetische interieur­decoratie, die hand in hand gaat met een vriendelijke service. De inrichting is een mix van modern raffinement en traditionele Venetiaanse stijl. Hier ontdekt u de echte ziel van Venetië;

LIGGING

Sla deze smalle steeg in de buurt van het San Marcoplein in, waar de mensenmassa's op weg zijn naar een drukke vaporetto-halte, en de hoge lobby van Hotel Monaco & Grand Canal biedt onmiddellijke rust. Aan de voorkant kijken het restaurant en het terras van de bar uit over een drukke, waterige scène van gondels en vaporetti. De glorieuze kerk Santa Maria della Salute ligt aan de overkant van het kanaal en aan de andere kant van de lagune vormt San Giorgio Maggiore een prachtig kader. Veel belangrijke bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand. Designer boetieks liggen aan de drukke straten in de buurt, maar de drie palazzi die dit hotel vormen zijn verrassend rustig. De dichtstbijzijnde halte van de vaporetto (San Marco-Vallaresso) ligt op een paar stappen zonder bruggen, en watertaxi's kunnen aanmeren aan de privésteiger van het hotel.

ACCOMMODATIE

De 92 mooie kamers zijn tijdloos en bevallig, deels in een softe Venetiaanse stijl, deels in een moderne stijl en meestal met houten vloeren. De kamers en suites zijn ingericht in een speelse Venetiaanse stijl met hedendaagse accenten. Het textiel en meubilair is vervaardigd door plaatselijke ambachtslieden; de kroonluchters komen uit Murano. Zestien kamers kijken uit op het Canal Grande; andere kamers op de hogere verdiepingen kijken uit op het oosten richting San Marco en hebben een prachtige lichtinval.

FACILITEITEN

Het gebouw (1638) behoorde destijds toe aan de adellijke familie­ Dandolo, die hier de eerste 'Ridotto' opende, een publieke hall waar de adel samenkwam met mensen uit alle klasses van de samenleving voor spel en plezier, en waar Giacomo Casanova graag met zijn veroveringen over de vloer kwam. Het hotel werd bijzonder stijlvol heringericht, met respect voor het verleden, en is één en al gratie. Voor het ontbijt wacht u een Amerikaans buffet. Het restaurant Canal Grande is uitermate elegant en populair bij de Venetianen. U geniet er van de typische gerechten uit de traditionele Venetiaanse keuken. De aangeboden specialiteiten zijn veelal op basis van vis en zee­vruchten. Het schitterend decor en de verzorgde service scheppen een warme sfeer. Bij mooi weer eet u op het terras uitkijkend op het Canal Grande, onvergetelijk!

bottom of page