top of page

AUTHENTIEK SICILIË

Vurig en temperamentvol: proef het beste van Sicilië, een intrigerend eiland met een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Ontdek de pure smaken van de Siciliaanse gastronomie, het werelderfgoed van de barokvallei, de woeste Marslandschappen van de Etna en bruisende steden zoals Palermo en Catania.

WANNEER

mei - sept

DUUR

8 dagen

REISTIJD

2,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Catania - Alcantara

Bij aankomst op de luchthaven van Catania neemt u uw huurauto in ontvangst en kan uw ontdekkingstocht van Sicilië beginnen. Als u vroeg aankomt, kunt u eventueel nog de Gole dell’Alcantara (kloof van de Alcantara-rivier op +- 5 km) bezoeken. Het is een indrukwekkende kloof in lavarotsen waar de Alcantara doorheen stroomt. De auto kunt u vlakbij parkeren en dan met de trap naar beneden lopen, of kiezen voor de lift. De toegang tot de kloof is betalend.

Dag 2: Etna - Taormina

De imposante en nog steeds actieve vulkaan Etna is de trots van Sicilië en domineert het landschap in de wijde omgeving. Met de auto kunt u tot op 1900 m hoogte rijden, kies daarvoor de kant Etna Sud/Nicolosi (Etna zuid bij het plaatsje Nicolosi). Als u dat wil, kunt u van daaruit een kabelbaan nemen of met een Jeep met chauffeur verder rijden tot op 2700 m hoogte. Op sommige plekken voelt de grond warm aan en ziet u de stoom uit de lavabodem komen. De Etna leeft, dat is duidelijk, het is dan ook een van de actiefste vulkanen van Europa. In de namiddag is het tijd voor een bezoek aan Taormina, een juweeltje van een stadje bovenop de Monte Tauro. U kunt de auto parkeren bij de kabelbaan in Taormina Mare en met een kabelbaan naar het centrum gaan, zo vermijdt u de zeer nauwe straatjes in het centrum. Het antieke Grieks-Romeinse theater is absoluut een bezoek waard.

Dag 3: Piazza Armerina- Agrigento - Castelvetrano

Vandaag doorkruist u het eiland langs een aantal van de culturele hoogtepunten van Sicilië. De eerste stop is Piazza Armerina, in het midden van het eiland. De Villa Romana del Casale, beroemd om zijn prachtige mozaïeken die ons veel details bijbrengen over het leven van de oude Romeinen, is een cultureel pareltje. Neem zeker ook de tijd om de oude palazzi en kerken, die dateren uit de tijd van de Noormannen, in het stadje zelf te gaan bekijken. Daarna rijdt u door naar Agrigento en de indrukwekkende Vallei van de Tempels, met zijn 1300 hectare, een van de grootste archeologische sites ter wereld. De vallei staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt er de overblijfselen van Griekse en Romeinse tempels, de mozaïeken van de overgebleven vloeren, de uitgebreide ondergrondse aquaducten bewonderen. De majestueuze Dorische tempels zijn bijna intact bewaard. Hoogtepunt is ongetwijfeld de tempel van Concordia.

Dag 4: Marsala - Erice - Segesta

Vandaag bezoekt u Marsala, bekend van de zoete Marsalawijn en de zoutpannen waar op traditionele manier zout uit de zee wordt gewonnen. Het water droogt op in bassins waarna alleen het zout overblijft. De zoutwinners maken kleine hoopjes zout die vervolgens drogen in de zon. Het water wordt op peil gehouden door oude, traditionele windmolens. Dit is een stukje Sicilië met een heel eigen karakter en het is bovendien erg fotogeniek. Vanuit Marsala kunt u doorrijden naar het stadje Erice, letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt (750 m hoog) van Sicilië. U kunt er o.a. de duomo en het Normandisch kasteel bezoeken en bij goed weer heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Rij nadien door naar Segesta voor een bezoek aan de spectaculair gelegen, onvoltooide Dorische tempel.

Dag 5: Palermo - Alia

Palermo, de hoofdstad van Sicilië staat vandaag op het programma. Elke overheerser heeft er in de loop van de geschiedenis zijn architecturale sporen nagelaten. U kunt er een mix van Arabische, Griekse, Romeinse bouwwerken bewonderen zoals het Palazzo dei Normanni (Normandisch Paleis) met de Cappela Palatina (Palatijnse kapel) en zijn prachtige mozaïeken, de kerk van San Giovanni degli Eremiti, het Capucijnenklooster (en catacomben) en de kathedraal. In Monreale, net buiten Palermo, staat een kathedraal van een ongeziene schoonheid. Dit is het hoogtepunt van de Arabisch-Normandische bouwkunst op Sicilië. De hele binnenkant is versierd met de schitterendste mozaïeken die episoden uit het Oude en het Nieuwe Testament in beeld brengen en in de apsis vindt u de gigantische Christus Pantocrator.

Dag 6: Cefalù - Castelbuono

Vandaag is ideaal om een bezoek aan de badplaats Cefalù, met zijn indrukwekkende Normandische Duomo met prachtige mozaïeken, te combineren met een bezoek aan het middeleeuwse stadje Castelbuono, in het uitgestrekte natuurpark Le Madonie.

Dag 7: Siracusa

Uw ontdekking van Sicilië brengt u vandaag naar Siracusa dat van de 5de tot de 3de eeuw v. C. de belangrijkste Griekse havenstad was. Het schiereiland Ortigia is het op zichzelf staande historische centrum van de stad. Bezoek er zeker de interessante Duomo.

Dag 8: Catania - Brussel

Vandaag levert u uw huurwagen weer in bij vertrek vanuit de luchthaven van Catania. U kunt uiteraard uw verblijf in Sicilië ook verlengen om de opgedane indrukken in alle rust te laten bezinken en verder te genieten van de Siciliaanse zon, gastvrijheid en de heerlijke Siciliaanse gerechten en zoetigheden.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page