top of page
Image by Luca Micheli

HOTEL IL SALVIATINO*****

Op het Toscaanse platteland, uitkijkend over de Renaissance pracht van Firenze, Il Salviatino definieert een luxueuze ontsnapping. Oorspronkelijk gebouwd in de 15e eeuw op de plaats van een Romeins fort uit de 1e eeuw, was Il Salviatino een villa voor een aristocratische Florentijnse familie - een elegante geschiedenis die het tot het gastvrije toevluchtsoord maakt dat het vandaag is. De suites en kamers worden omringd door een privépark en organische tuinen, en vertellen elk hun eigen unieke verhaal aan de hand van fresco's, schilderijen en zorgvuldig uitgekozen artisanaal meubilair. Begin uw dag met een verfrissende duik in het verwarmde zwembad met twee niveaus in de openlucht, of ga zitten bij de bloemen op het terras van de binnenplaats. Trakteer lichaam en geest in La Spa Il Salviatino. Strijk daarna neer in restaurant La Terrazza om te genieten van de Toscaanse gastronomie op zijn eenvoudigst en met de meeste smaak.

LIGGING

Het hotel ligt op een kleine heuvel in 11 hectare bebost park, zo'n 5 km ten noordoosten van het stadscentrum van Firenze; de locatie zal in de smaak vallen bij diegenen die 's avonds de drukte en hitte achter zich willen laten en willen ontsnappen naar de rust en stilte. Het voordeel is lagere temperaturen, een uitgestrekt terrein met zwembad en spa en een prachtige Italiaanse tuin met uitzicht over de stad waar u aan een cocktail kunt nippen en uzelf kunt feliciteren met het feit dat u zich niet in het heetst van de strijd bevindt. Het nadeel is dat u afhankelijk bent van een auto of taxi - of de gratis pendeldienst van het hotel - om zowat overal te komen. De reistijd naar het stadscentrum bedraagt ongeveer 20 minuten.

ACCOMMODATIE

De 44 kamers omvatten verschillende boudoirs op de bovenste verdiepingen, zeven ingetogen maar zeer ruime suites ondergebracht in een bijgebouw en een reeks opulente suites op de eerste verdieping piano nobile die zijn voorzien van enorme badkamers, beschilderde plafonds en trompe l'oeil fresco's, antiek en gebeeldhouwde open haarden. De Ojetti Suite op de bovenste verdieping van het huis heeft een bubbelbad met uitzicht, een enorm terras en een hemelbed; vroegere gasten waren onder andere Axel Rose.

FACILITEITEN

Tot de faciliteiten behoren een gratis pendelbus die elk uur van 8.30 tot 20.30 uur naar het stadscentrum rijdt, een spa die gebruik maakt van lokaal vervaardigde biologische Hur-producten, een kleine fitnessruimte, een zwembad op twee niveaus in de heuvels met ligbedden en parasols en, last but certainly not least in deze verkeersdrukke stad, gratis parkeergelegenheid. Het diner wordt 's zomers geserveerd op een groot terras met uitzicht over Florence (u kunt nog net de koepel in de verte zien) en bij koeler weer in de met hout betimmerde bibliotheek annex zitkamer. Op het menu staan Toscaanse klassiekers, maar ook creatievere gerechten. Seizoensgroenten, fruit en kruiden komen uit de moestuin. Cocktails voorafgaand aan het diner worden geserveerd in de gezellige bar of op het terras en de bar bij het zwembad biedt de hele dag drankjes en snacks.

bottom of page