top of page
Image by eslam almasri

JORDANIË

WANNEER

sept - juni

TIJDSVERSCHIL

CET + 1u

MUNT

Jordaanse Dinar

HOOFDSTAD

Amman

VLIEGTIJD

4,5 uur

WELKOM IN JORDANIË

EEN LAND VOL ONVERGETELIJKE REISERVARINGEN

Voor een kleine natie, biedt Jordanië heel wat reiservaringen. Het land biedt een prachtig gevarieerd aanbod en is de thuisbasis van vier UNESCO-werelderfgoedplaatsen, waaronder de roos-rode stad Petra, en het ontzagwekkende woestijnlandschap van Wadi Rum. Naast deze 'grote namen' is er nog veel meer te ontdekken en staat er elke reiziger op vakantie in Jordanië fantastische avonturen te wachten. Door het relatief compacte formaat van Jordanië is het gemakkelijk om zich te verplaatsen, met de belangrijkste gebieden slechts een paar uur rijden van elkaar verwijderd. Het is een geweldige bestemming voor zowel paren als gezinnen, met de historische plaatsen en epische landschappen die genoeg avontuur en 'wow-factor' bieden om zelfs jonge reizigers bezig te houden. De Jordaanse bevolking is ook warm en gastvrij, met de traditionele bedoeïenen cultuur van gastvrijheid die nog steeds erg in de praktijk wordt beleefd. De beste reistijd is van maart tot en met mei, oktober en november.

KEER DE TIJD TERUG IN PETRA

Het juweel van Jordanië is natuurlijk Petra, en het is zeker de hele hype waard. De majesteit en de schaal van de site maakt dit echt een ‘once in a lifetime’ ervaring, en zodra u zich een weg baant door de smalle canyon van de Siq en aankomt bij de Schatkist, zult u volledig begrijpen waarom Jordanië op bijna elke reis-bucketlist staat.

 

ONTDEK VEELZIJDIG JORDANIË

Het buitengewone landschap in Wadi Rum is bijna buitenaards en het is gemakkelijk te zien waarom het in zoveel Hollywoodfilms is gebruikt om andere planeten uit te beelden. De hoofdstad Amman is een vrij moderne met een fascinerende geschiedenis, en de Romeinse ruïnes van Jerash ten noorden van Amman behoren misschien wel tot de meest indrukwekkende ter wereld. De Dode Zee, eigenlijk een meer, bevat water dat bijna 10 keer zo zout is als de oceaan, waardoor de bezoekers praktisch aan de oppervlakte kunnen drijven. In het zuiden neemt Jordanië een klein gebied in beslag aan de oevers van de Rode Zee, waar uitstekende koraalriffen te vinden zijn. Aqaba, de enige havenstad van het land, is dus ideaal voor een zonnig strandverblijf.

Image by Ahmad Qaisieh

REIZEN OP UW MAAT

UNIEK EN PERSOONLIJK

Interesse in een reis naar Jordanië? Vraag nu uw offerte aan! Uiteraard zijn de rondreizen op onze website slechts voorbeelden en dienen in eerste instantie ter inspiratie. Al onze reizen passen wij namelijk aan op uw maat. Daarom is elke reis die u bij Golden Cactus Travel boekt een unieke en persoonlijke belevenis!

EXPERIENCES

UIT ONZE BLOG

bottom of page