top of page

Het gastvrije Jordanië

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2023

'Welcome to Jordan'

Reizen door Jordanië is een unieke ervaring. Na een kleine vijf uur vliegen bevind je je in een totaal andere wereld. Door de grote hoeveelheid bezienswaardigheden, leent dit land zich goed voor een rondreis van een week. De beste reistijd is van maart tot en met mei, oktober en november.


Must do's

De labyrintische downtown van de hoofdstad Amman is een must-see. Je vindt er spectaculaire Romeinse ruïnes zoals het Romeinse theater, de citadel, maar ook moskeeën, kleurrijke marktjes en koffiehuizen die centraal staan in het Jordaanse leven. Daarnaast zijn er vele goede restaurants, uitgaansgelegenheden en winkels om te shoppen. Bezoek ook eens het grote kruisvaarderskasteel in Kerak op zo’n 125 kilometer vanaf Amman.

Een andere unieke ervaring die je niet mag missen bij een bezoek aan Jordanië is om te drijven in de Dode Zee. Eigenlijk is de Dode Zee een meer dat niet in verbinding staat met rivieren die het water afvoeren. De zon zorgt ervoor dat het meer langzaamaan verdampt en daarmee steeds kleiner en zouter wordt.  Het oppervlak van het meer ligt ruim 400 meter onder zeeniveau en het omringende stukje land is daarmee het laagste punt op aarde.

Het prachtige Petra is één van de indrukwekkendste plekken in het Midden-Oosten. Dit UNESCO werelderfgoed werd uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Het gigantische domein bestaat uit graftombes en woningen die uit de rode zandsteen zijn gehakt door de Nabateeërs.


De Wadi Rum woestijn is een klasse apart. De essentie van een bezoek aan de Wadi Rum woestijn zijn de simpele maar onvergetelijke dingen zoals het staren naar de ondergaande zon. Je kan een unieke reiservaring opdoen door een nachtje in een tentenkamp door te brengen. Bedoeïenen die voorheen als nomaden in de woestijn leefden, staan steeds meer open voor de komst van toeristen, wat je de kans geeft op een kennismaking met een totaal andere wereld.


Voor een zonvakantie ga je naar Aqaba, de enige havenstad van Jordanië. Gelegen aan de Rode Zee kun je lekker op het strand liggen, maar je kunt ook deelnemen aan duik- of snorkelexcursies en de koraalriffen bewonderen. Aqaba is tevens het vierlandenpunt, waar je met helder weer uitzicht hebt over Israël, Egypte en Saudi-Arabië

"De bevolking van Jordanië is ontzettend gastvrij waardoor het land al snel aanvoelt als een tweede thuis. Ben je dus op zoek naar natuur, cultuur en avontuur in je reis, dan is Jordanië de perfecte bestemming!"

Ondanks alle onrust in de buurlanden is Jordanië een veilige bestemming. Het land vormt een soort veilige baken in een onrustige regio. De bevolking is enorm gastvrij en open naar toeristen. Uiteraard dien je wel rekening te houden met de cultuur. De meerderheid van de bevolking is Islamitisch. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om je een beetje aan te passen qua kleding.

173 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page