top of page

JORDANIË VAN DE DODE TOT DE RODE ZEE

Van de drukte van zijn creatieve hoofdstad Amman tot de rustgevende stilte van zijn woestijnen en hun eeuwenoude nomadische stammen, Jordanië is een land dat even divers is in zijn cultuur als in zijn landschappen. Een plek die indruk zal maken op zelfs de meest doorgewinterde reiziger; een op maat gemaakte vakantie in Jordanië is geschikt voor onverschrokken avontuur en verbluffende ontdekkingen.

WANNEER

sept - mei

DUUR

10 dagen

REISTIJD

9 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Amman

Vertrek vanuit Brussel naar Amman.

Dag 2: Amman - Ajlun – Orjan – Jerash - Amman 

Na het ontbijt vertrek naar Ajlun. Hier kunt u het kasteel van Ajlun gaan bekijken, een 13e-eeuws bouwwerk van Saladin. Hij was diegene die de kruisvaarders in 1189 succesvol uit Jordanië gedreven heeft. Het kasteel is een perfect voorbeeld van Arabische/Islamitische militaire architectuur. Vervolgens staat een wandeling van 2 tot 3u op het programma richting het Ajlun-bosreservaat. Vandaaruit gaat de route richting Orjan waar u bij een lokale familie gaat lunchen. In de namiddag bezoekt u Jerash, het best bewaarde voorbeeld van antieken Romeinse nederzettingen i n Jordanië. De stad maakte deel uit van de Decapolis, de tien grootste en belangrijkste steden in het oosten van het Romeinse Rijk. Jerash wordt ook wel eens het Pompeï van het oosten genoemd dankzij zijn uiterst goeie staat van bewaring. U kunt er oude theaters, kerken, tempels van Zeus en Artemis, een Nymphaeum (een tempel gewijd aan nimfen) en wegen geflankeerd door zuilenrijen vinden.

Dag 3: Amman - Mt. Nebo – Madaba – Kerak - Dana

Vertrek via de koningsweg naar de Neboberg. Hier kunt u prachtige mozaïeken uit de 6e eeuw bewonderen. Vanop deze plaats aanschouwde Mozes het Beloofde Land. Hier hebben de Franciscanen een structuur gebouwd om de Byzantijnse kerk uit de 4e en 6e eeuw te beschermen. Hierna bezoek aan Madaba. Hier staat de Grieks-orthodoxe St-Georges kerk waar mozaïeken bewaard zijn gebleven uit de 6de eeuw. De meeste indrukwekkende is er één waarop de kaart van Palestina staat afgebeeld. Middagmaal in een lokaal restaurant. Hierna reist u verder naar Kerak. Kerak is duidelijk te herkennen aan zijn 12e-eeuwse kasteel van kruisvaarders. Het kasteel staat op de fundatie van een vroegere citadel die dateert uit de tijd van de Nabateeërs. Verder richting Dana, het grootste natuurreservaat van Jordanië, zeer afwisselend qua plantengroei en landschappen en één van de laatste leefgebieden van de Syrische wolf. Bovendien vormt het reservaat een bron van inkomsten voor de lokale bevolking en tracht men hen op duurzame wijze te betrekken bij natuurbehoud en beheer.

Dag 4: Dana - Shobak – Petra

Vandaag gaat u 2 tot 3u wandelen in Dana, gevolgd door lunch in het Guest House. Verder naar Petra met onderweg bezoek aan de ruïne van het kruisvaarders kasteel Shobak gelegen op een heuvel, dat ten tijde van de Kruisvaarders gekend was als Krak de Montreal. Deze wandeling begint in de Al-Barrah regio en brengt u voorbij prachtige bergen, bronnen en ruïnes gelegen in de Nawatef-regio.

Dag 5: Petra

Volle dag bezoek aan Petra, een bezoek dat u niet mag missen tijdens uw reis door Jordanië. Deze in de rotswand uitgehouwen stad van de Nabateeërs is een belangrijk monument van de mensheid. Een unicum naar omvang en schoonheid. Alvorens de schatkamer, Al-Khazneh, te bereiken, gaat u door een 2 km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir dat te bereiken is na een klim van 900 treden zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpalet dat de zon op de rotsen tovert.

Dag 6: Petra - Little Petra - Wadi Rum

Na het ontbijt vertrek naar Little Petra en Beidah. Daar wandelt u doorheen de 8.000 jaar oude uitgegraven stenen stad tussen Beidah en Basta. De ruïnes van de Edomieten nederzettingen zijn ideaal om wat door te kuieren. Ontdek verder ook de overblijfselen van het uitgestrekte Romeinse legioenenfort in Udruh. De reis gaat verder richting Wadi Rum, de woestijn met zijn fantastische maanlandschappen. Hier is o.a. de film ‘Lawrence of Arabia’ gefilmd. U gaat op een 4u-durende 4x4 tocht vertrekt doorheen de woestijn. Een magische overnachting in een desert camp.

Dag 7: Wadi Rum – Aqaba

Vandaag vertrekt u richting Aqaba. De stad heeft een spectaculaire ligging aan de Rode Zee, met paars gekleurde bergen op de achtergrond en zanderige stranden.

Dag 8: Aqaba

Vrije tijd om te ontspannen aan de Rode Zee.

Dag 9: Aqaba - Dode Zee

Na het ontbijt rit naar de Dode Zee, waar u kan op het water drijven zonder onder te gaan. Met een zoutgehalte van 33% bevat de Dode Zee ca. tien keer meer zout dan alle andere zeeën ter wereld. Aan het water wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven.

Dag 10: Dode Zee - Amman - Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page