top of page

JORDANIË VAN DE DODE TOT DE RODE ZEE

Van de drukte van zijn creatieve hoofdstad Amman tot de rustgevende stilte van zijn woestijnen en hun eeuwenoude nomadische stammen, Jordanië is een land dat even divers is in zijn cultuur als in zijn landschappen. Een plek die indruk zal maken op zelfs de meest doorgewinterde reiziger; een op maat gemaakte vakantie in Jordanië is geschikt voor onverschrokken avontuur en verbluffende ontdekkingen.

WANNEER

sept - maart

VANAF

€ 2695 p.p (incl. vluchten)

DUUR

8 dagen

REISTIJD

9 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Amman - Dode Zee

Vertrek vanuit Brussel voor de aansluitende Royal Jordanian vlucht naar Amman. Bij aankomst, onthaal en transfer naar de Dode Zee en installatie in uw hotel

Dag 2: Dode Zee

Hier kan u op het water drijven zonder onder te gaan. Met een zoutgehalte van 33% bevat de Dode Zee ca. tien keer meer zout dan alle andere zeeën ter wereld. Aan het water wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven.

Dag 3: Dode Zee - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

Vertrek naar Madaba. Hier staat de Grieks-orthodoxe St-Georges kerk waar mozaïeken bewaard zijn gebleven uit de 6de eeuw. De meest indrukwekkende is er één waarop de kaart van Palestina staat afgebeeld. Nadien bezoekt u tevens de Neboberg. Vanop deze plaats aanschouwde Mozes het Beloofde Land. Verderop langsheen de Koningsweg bevindt zich het plaatsje Kerak. Bij de kruisvaarderburcht van Kerak kan u nog steeds de water-reservoirs zien. Doorreis naar Petra.

Dag 4: Petra

Na het ontbijt, bezoek aan Petra, een bezoek dat u niet mag missen tijdens uw reis door Jordanië. Deze in de rotswand uitgehouwen stad van de Nabateeërs is een belangrijk monument van de mensheid. Een unicum naar omvang en schoonheid. Alvorens de schatkamer, Al-Khazneh, te bereiken, gaat u door een 2 km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir dat te bereiken is na een klim van 900 treden zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpalet dat de zon op de rotsen tovert.

Dag 5: Petra - Wadi Rum

Vertrek naar het land van Lawrence of Arabia, Wadi Rum. Deze fascinerende woestijnvlakte is een vaste etappe tijdens de meeste reizen doorheen Jordanië. Jeeps brengen u gedurende 4 uur naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Buitengewone kleurschakeringen en rotsformaties geven u het gevoel op een andere planeet te zijn.

Dag 6: Wadi Rum - Aqaba

Na het ontbijt rit naar Aqaba en installatie in uw hotel.

Dag 7: Aqaba

Vrije dag in Aqaba.

Dag 8: Aqaba - Amman - Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page