JORDANIË

INDIVIDUELE RONDREIS

Jordanië rondreis langs de Koninklijke schatten

Deze individuele rondreis voor minimum twee deelnemers brengt je met privé wagen en chauffeur langs de belangrijkste 'must-sees' van Jordanië.  Ontdek hier meer over het programma.

WANNEER

maart - mei, sept - nov

VANAF

€ 1925 p.p

DUUR

8 dagen

REISTIJD

9 uur

Voorgesteld Programma:

​Dag 1: Brussel - Amman

Vertrek vanuit Zaventem naar Amman. Bij aankomst, onthaal en transfer naar uw hotel Landmark*****.

Dag 2: Amman - Woestijnkastelen - Amman (o-m-a)

Na het ontbijt ontdekking van Amman. Bezoek aan o.a. de citadel vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad, het archeologisch museum, het Romeins theater,... Na het middagmaal excursie naar de Woestijnkastelen. Vroeger werden ze gebruikt als halteplaatsen op de karavaanroute, handelsposten en verdedigingsposten. Bezoek aan Qasr Amra met zijn prachtige fresco’s en mozaïeken, Al Kharanneh en Qasr Al Azraq dat vroeger diende als hoofdkwartier van Lawrence of Arabia.

Dag 3: Amman - Jerash - Ajlun - Amman (o-m-a)

Na het ontbijt dagexcursie naar de best bewaarde Romeinse site Jerash. U bezoekt er de grote triomfboog van Hadrianus, de Cardo Maximus, de 600m lange Romeinse hoofdstraat en de Tempel van Zeus. In de namiddag rijdt u verder tot aan Ajlun voor een bezoek aan de burcht Qala’at ar-Rabad (gedeeltelijk gerestaureerd). Deze burcht werd door de Arabieren opgetrokken om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Gelegen op een heuvel heeft de burcht een prachtig uitzicht over de omgeving. Terugkeer naar Amman voor het avondmaal en overnachting.

Dag 4: Amman - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra (o-m-a)

Ontbijt. Vertrek naar Madaba. Hier staat de Grieks-orthodoxe St-Georges kerk waar mozaïeken bewaard zijn gebleven uit de 6de eeuw. De meest indrukwekkende is er één waarop de kaart van Palestina staat afgebeeld. Nadien bezoekt u tevens de Neboberg. Ook hier kan u prachtige mozaïeken uit de 6de eeuw bewonderen. Vanop deze plaats aanschouwde Mozes het Beloofde Land. Verderop langsheen de Koningsweg bevindt zich het plaatsje Kerak. Bij de kruisvaarderburcht van Kerak kan u nog steeds de waterreservoirs zien. Middagmaal tijdens de bezoeken. Doorreis naar Petra. Installatie in uw hotel Petra Guesthouse****.

Dag 5: Petra (o-m-a)

Na het ontbijt, bezoek aan Petra, een bezoek dat u niet mag missen tijdens uw reis door Jordanië. Deze in de rotswand uitgehouwen stad van de Nabateeërs is een belangrijk monument van de mensheid. Een unicum naar omvang en schoonheid. Alvorens de schatkamer, Al-Khazneh, te bereiken, gaat u door een 2 km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir dat te bereiken is na een klim van 900 treden zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpalet dat de zon op de rotsen tovert. Middagmaal in het restaurant op de site. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel..

Dag 6: Petra - Wadi Rum - Dode Zee (o-m-a)

Vertrek naar het land van Lawrence of Arabia, Wadi Rum. Deze fascinerende woestijnvlakte is een vaste etappe tijdens de meeste reizen doorheen Jordanië. Jeeps brengen u gedurende 4 uur naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Buitengewone kleurschakeringen en rotsformaties geven u het gevoel op een andere planeet te zijn. Na het middagmaal doorreis naar de Dode Zee. Installatie in hotel Movenpick Dead Sea*****.

Dag 7: Dode Zee (o-a)

Vrije dag. Hier kan u op het water drijven zonder onder te gaan. Met een zoutgehalte van 33% bevat de Dode Zee ca. tien keer meer zout dan alle andere zeeën ter wereld. Aan het water wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven.

Dag 8: Dode Zee - Amman - Brussel (o)

Transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Zaventem.

Inbegrepen:

 • Internationale vluchten Brussel-Amman met Royal Jordanian (Q-klasse).

 • Luchthaventaksen en fuel

 • Alle overnachtingen (of gelijkwaardig)

 • Maaltijden volgens het programma

 • Diensten van een Engelssprekende chauffeur en een monumentgids in Jerash en Petra (2u). (Supplement permanente Engels- of Franstalige gids van dag 2 tot dag 6: €720 per dossier)

 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma met A/C wagen

 • Documentatiemap per kamer

 • Visumkosten

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken.

 • Gebruikelijke fooien.

 • Annulerings- en of bijstandsverzekering

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken

Optionele excursie:

Petra by Night is een avondvoorstelling die op maandag, woensdag en donderdag gehouden wordt: Al Khazneh, de schatkamer wordt verlicht met honderden kaarsjes. Het is een zeer bijzondere ervaring om in het donker door de rotskloof te lopen. Deze excursie kan ter plaatse geboekt worden.

In samenwerking met Imagine Travel
Programma onder voorbehoud van bevestiging

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304