JORDANIË LANGS DE KONINKLIJKE SCHATTEN

Van de drukte van zijn creatieve hoofdstad Amman tot de rustgevende stilte van zijn woestijnen en hun eeuwenoude nomadische stammen, Jordanië is een land dat even divers is in zijn cultuur als in zijn landschappen. Een plek die indruk zal maken op zelfs de meest doorgewinterde reiziger; een op maat gemaakte vakantie in Jordanië is geschikt voor onverschrokken avontuur en verbluffende ontdekkingen.

WANNEER

sept - maart

VANAF

€ 2280 p.p (incl. vluchten)

DUUR

8 dagen

REISTIJD

9 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Amman

Vertrek vanuit Brussel voor de aansluitende Royal Jordanian vlucht naar Amman.

Dag 2: Amman - Woestijnkastelen - Amman

Na het ontbijt ontdekking van Amman. Bezoek aan o.a. de citadel vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad, het archeologisch museum, het Romeins theater,... Na het middagmaal excursie naar de Woestijnkastelen. Vroeger werden ze gebruikt als halteplaatsen op de karavaanroute, handelsposten en verdedigingsposten. Bezoek aan Qasr Amra met zijn prachtige fresco’s en mozaïeken, Al Kharanneh en Qasr Al Azraq dat vroeger diende als hoofdkwartier van Lawrence of Arabia.

Dag 3: Amman - Jerash - Ajlun - Amman

Na het ontbijt dagexcursie naar de best bewaarde Romeinse site Jerash. U bezoekt er de grote triomfboog van Hadrianus, de Cardo Maximus, de 600m lange Romeinse hoofdstraat en de Tempel van Zeus. In de namiddag rijdt u verder tot aan Ajlun voor een bezoek aan de burcht Qala’at ar-Rabad. Deze burcht werd door de Arabieren opgetrokken om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Gelegen op een heuvel heeft de burcht een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dag 4: Amman - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

Vertrek naar Madaba. Hier staat de Grieks-orthodoxe St-Georges kerk waar mozaïeken bewaard zijn gebleven uit de 6de eeuw. De meest indrukwekkende is er één waarop de kaart van Palestina staat afgebeeld. Nadien bezoekt u tevens de Neboberg. Vanop deze plaats aanschouwde Mozes het Beloofde Land. Verderop langsheen de Koningsweg bevindt zich het plaatsje Kerak. Bij de kruisvaarderburcht van Kerak kan u nog steeds de water-reservoirs zien. Middagmaal tijdens de bezoeken.

Dag 5: Petra

Na het ontbijt, bezoek aan Petra, een bezoek dat u niet mag missen tijdens uw reis door Jordanië. Deze in de rotswand uitgehouwen stad van de Nabateeërs is een belangrijk monument van de mensheid. Een unicum naar omvang en schoonheid. Alvorens de schatkamer, Al-Khazneh, te bereiken, gaat u door een 2 km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir dat te bereiken is na een klim van 900 treden zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpalet dat de zon op de rotsen tovert. Middagmaal in het restaurant op de site. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel.

Dag 6: Petra - Wadi Rum - Dode Zee

Vertrek naar het land van Lawrence of Arabia, Wadi Rum. Deze fascinerende woestijnvlakte is een vaste etappe tijdens de meeste reizen doorheen Jordanië. Jeeps brengen u gedurende 4 uur naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Buitengewone kleurschakeringen en rotsformaties geven u het gevoel op een andere planeet te zijn. Na het middagmaal doorreis naar de Dode Zee.

Dag 7: Dode Zee

Hier kan u op het water drijven zonder onder te gaan. Met een zoutgehalte van 33% bevat de Dode Zee ca. tien keer meer zout dan alle andere zeeën ter wereld. Aan het water wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven.

Dag 8: Dode Zee - Amman - Brussel

Transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Brussel.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART