top of page

ONTDEKKING KAAP & TUINROUTE

Proef van heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen, keer terug naar de tijd van de ontdekkingsreizigers in Mosselbaai en Kaap de Goede Hoop, sta oog in oog met de ‘big seven’ of met snelle struisvogels, … Met een huurauto ontdekt u op uw eigen tempo de highlights van de Kaap en de Tuinroute.

WANNEER

okt - apr

DUUR

12 dagen

REISTIJD

13,5 uur

ITINERARY

Dag 1 - 2: Kaapstad

Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad pikt u de huurwagen op. Omdat Kaapstad een relatief kleine stad is, kan u op twee dagen veel onvergetelijke ervaringen meepikken zonder dat het te gehaast wordt. Geniet van 360° zicht bovenop de Tafelberg, maak een ontspannen wandeling langs de Sea Point Promenade en bezoek het adembenemende Kaapse Schiereiland.

Dag 3: Franschhoek

Korte rit naar Franschhoek, een wijndorp gelegen in een vallei en omringd door bergen. Het is 'the place to be' om culinair te genieten in één van de toprestaurants en te proeven van Zuid-Afrika’s beste wijnen.

Dag 4: Hermanus

Neem de route via Betty’s en Pringle Bay naar Hermanus, het meest bekend om de walvissen die jaarlijks tussen juli en november kunnen waargenomen worden vanop de waterkant of tijdens een bootexcursie.

Dag 5 - 6: Oudtshoorn

De reis gaat verder naar Oudtshoorn, gelegen tussen de Swartberg en het Outeniqua gebergte. Een echte aanrader is een rit door de Swartberg Pass bij zonsondergang.

Dag 7 - 8: Knysna

Volgende bestemming: Knysna! In dit charmante kustdorpje, gelegen tussen bos en lagune, zijn oesters dé specialiteit en slentert u langs talloze shops vol ambachtelijk gemaakte souvenirs.

Dag 9: Tsitsikamma

U baant zich een weg naar Tsitsikamma, waar voor natuurliefhebbers een intense beleving wacht. Dit reservaat is vooral gekend voor zijn vele verbluffende wandelroutes en indrukwekkende landschappen.

Dag 10 - 11: Addo Elephant Park

Eenmaal Jeffrey’s Bay voorbij, verlaat u de Tuinroute richting het Addo Nationaal Park, de thuis van één van de grootste concentraties olifanten ter wereld. U kan het park met de eigen wagen verkennen of kiezen voor een begeleide safari in open 4x4.

Dag 12: Port Elizabeth

De rondreis zit erop. U rijft naar de luchthaven van Port Elizabeth, waar u de huurwagen inlevert. 

In samenwerking met Live to Travel.

REGIOKAART

bottom of page