ZUID-AFRIKA KAAP & TUINROUTE

Proef van heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen, keer terug naar de tijd van de ontdekkingsreizigers in Mosselbaai en Kaap de Goede Hoop, sta oog in oog met de ‘Big seven’ -geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken- of met snelle struisvogels (kunnen tot 70 km/h snelheid halen),… Met een huurauto ontdekt u op uw eigen tempo de highlights van de Kaap en de Tuinroute.

WANNEER

okt - apr

VANAF

€ 1085 p.p (excl. vluchten)

DUUR

12 dagen

REISTIJD

13,5 uur

ITINERARY

Dag 1 - 2: Kaapstad

Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad pikt u de huurwagen op. Omdat Kaapstad een relatief kleine stad is, kan u op twee dagen veel onvergetelijke ervaringen meepikken zonder dat het te gehaast wordt. Geniet van 360° zicht bovenop de Tafelberg, maak een ontspannen wandeling langs de Sea Point Promenade en bezoek het adembenemende Kaapse Schiereiland.

Dag 3: Hermanus

Neem de route via Betty’s en Pringle Bay naar Hermanus, het meest bekend om de walvissen die jaarlijks tussen juli en november kunnen waargenomen worden vanop de waterkant of tijdens een bootexcursie.

Dag 4: Mosselbaai

In Gansbaai, zo’n 40 min. ten zuiden van Hermanus, kan u zich wagen aan kooiduiken met witte haaien. Na een korte stop in Kaap Agulhas (het meest zuidelijke punt van Afrika) rijdt u door naar Mosselbaai, een kuststadje aan het begin van de Tuinroute waar de eerste ontdekkingsreizigers in 1488 aan wal kwamen.

Dag 5: Oudtshoorn

De reis gaat verder naar Oudtshoorn, gelegen tussen de Swartberg en het Outeniqua gebergte. Een echte aanrader is een rit door de Swartberg Pass bij zonsondergang gevolgd door een typisch Zuid-Afrikaans diner in restaurant Kobus se Gat. Avonturiers kunnen opteren om de berg te voet of per mountainbike af te dalen.

Dag 6: Knysna

Volgende bestemming: Knysna! In dit charmante kustdorpje zijn oesters de specialiteit. Een excursie naar Featherbed Nature Reserve aan de prachtige Knysna Lagoon is bovendien een onmisbare eco-ervaring.

Dag 7 - 8: Tsitsikamma

U baant zich een weg naar Tsitsikamma, waar voor natuurliefhebbers een intense beleving wacht. Dit reservaat is vooral gekend voor zijn vele verbluffende wandelroutes en indrukwekkende landschappen.

Dag 9 - 10: Addo Elephant Park

Eenmaal Jeffrey’s Bay voorbij, verlaat u de Tuinroute richting het Addo Nationaal Park, de thuis van één van de grootste concentraties olifanten ter wereld. U kan het park met de eigen wagen verkennen of kiezen voor een begeleide safari in open 4x4.

Dag 11 - 12: Port Elizabeth

U verruilt de Zuid-Afrikaanse bush voor het bruisende Port Elizabeth. Deze stad is niet alleen rijk aan historische, architecturale en culturele bijzonderheden, het biedt eveneens uitstekende zwemstranden, surfplekken en andere watersportmogelijkheden.

In samenwerking met Live to Travel.

REGIOKAART