top of page

ZIMBABWE: VICTORIA FALLS & HWANGE

Nog een safari geheim: Zimbabwe heeft het allemaal! Geniet van de machtige Victoria Falls en de uitgestrekte wildernis van het Hwange National Park. Ontdek de hoogtepunten van dit fascinerende land.

WANNEER

dec - sept

VANAF

€ 2920 p.p (excl. vluchten)

DUUR

7 dagen

REISTIJD

15 uur

ITINERARY

Dag 1 - 2: Victoria Falls

Bij aankomst op de luchthaven van Victoria Falls wordt u verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger voor uw transfer naar de lodge. De Victoria Watervallen vormen een natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia en zijn een waar natuurwonder. Over een lengte van 2 km stort het water met een donderend geluid in een 100 meter diepe kloof. De nevelwolken zijn mijlenver waar te nemen, waardoor ze door de lokale bevolking de toepasselijke benaming “Mosi oa Tunya” ofwel “de rook die dondert” hebben gekregen. Bezoek het Victoria Falls National Park op individuele basis of aan de hand van een begeleide tour. De stad biedt eveneens tal van avontuurlijk activiteiten zoals wildwaterraften, bungeespringen, boottocht bij zonsondergang, helikoptervlucht, ...

Dag 3 - 4: Hwange Nationaal Park (Hwange North, Nehimba Pan)

Een transfer brengt u naar het Hwange Nationaal Park. Indien u droomt van uitgestrekte vlaktes en weidse horizonten waar olifanten, buffels en giraffen zich in grote getale naar de waterpoelen begeven, bent u in het grootste nationale park van Zimbabwe op de juiste plaats. Hwange heeft een ijzersterke reputatie die het van harte verdient. Nehimba Lodge is gelegen in een privéconcessie in de afgelegen noordelijke regio van het nationaal park. Inbegrepen activiteiten: dag- en nachtsafari’s, wandelsafari’s en vogelspotten.

Dag 5 - 6: Hwange Nationaal Park (Hwange South, Ngamo Forest)

U wordt naar Dete Railway Station gebracht, waar u aan boord gaat van de Elephant Express Railcar naar Ngamo Siding, nabij Bomani (ong. 2u). De spoorlijn grenst aan Hwange en er wordt vaak wild waargenomen tijdens de treinrit. Uw accommodatie ligt in een privéreservaat in het nog ongerepte zuidoostelijke deel van het nationaal park. Bomani Lodge is actief betrokken bij gemeenschapsprojecten die gericht zijn op het versterken van de lokale bevolking. Inbegrepen activiteiten: dag- en nachtsafari’s, wandelsafari’s, dorpsbezoeken en vogelspotten. Optioneel: paardrijden.

Dag 7: Vertrek Victoria Falls

Rit naar de Bomani Airstrip voor de binnenlandse vlucht naar Victoria Falls en uw aansluitende terugvlucht huiswaarts.

In samenwerking met Live to Travel.

REGIOKAART

bottom of page