top of page

GREAT KENYA SAFARI

U begint uw reis in Nairobi vanwaar u verschillende parken zult zien waaronder het Lake Nakuru National Park, het Amboseli National Park en het Tsavo East- en West National Park. In de twee laatst genoemde parken zult u zonder twijfel de rode olifanten tegenkomen. Geniet van dit toch wel magische spektakel als de olifanten met hun slurf het rode stof over zich heen blazen. Verder zult u ook de unieke wereld van het Masai Mara Wildreservaat ontdekken, waar grote wildconcentraties aanwezig zijn. Wilt u na deze prachtige reis nog een paar dagen uitrusten aan de stranden van Mombasa? Wij helpen u graag met het verlengen van uw reis!

WANNEER

juni - maart

DUUR

8 dagen

REISTIJD

12 uur

ITINERARY

Dag 1: Nairobi

Bij aankomst op de luchthaven in Nairobi wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die u naar uw hotel brengt. Afhankelijk van uw aankomstuur heeft u de tijd om de bruisende hoofdstad te bezoeken.

Dag 2: Nairobi - Masai Mara

U rijdt langsheen de slapende vulkaan Mt Longonot en Suswa naar het thuisland van de Masai, een adembenemende rit door de prachtige Great Rift Vallei. Masai Mara is bekend voor zijn enorme concentraties wilde dieren. In de namiddag ontdekt u die unieke wereld.

Dag 3: Masai Mara Wildreservaat

U vertrekt op een volledige dag safari in het park waar u de ‘Big Five’ (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) kan waarnemen. Lunch in de lodge. De Mara rivier is het toneel van de jaarlijkse migratie van wilde dieren op zoek naar water en gras.

Dag 4: Masai Mara - Lake Nakuru National Park

Vandaag vertrekt u naar het Lake Nakuru Nationaal Park, een paradijs voor de vogelliefhebber. Het park is tevens een beschermd wildreservaat voor bedreigde diersoorten zoals de zwarte en witte neushoorns, maar ook de Rothschild giraf, leeuw en het luipaard zijn talrijk aanwezig. Safari na de lunch in de lodge.

Dag 5: Lake Nakuru National Park - Amboseli National Park

De dag start met een ochtendsafari, waarna u naar Nairobi rijdt. Na de lunch in het Carnivore restaurant vertrekt u naar het Amboseli Nationaal Park, bekend om zijn grote olifantenpopulatie. Dit park ligt aan de Tanzaniaanse grens en biedt spectaculaire beelden op Mt. Kilimanjaro.

Dag 6: Amboseli National Park - Tsavo West National Park

Na het ontbijt maakt u een safari in het park gevolgd door lunch in de lodge. In de namiddag vertrekt u naar Tsavo West met safari onderweg. Dit is het grootste park van Kenia met een grote verscheidenheid wilde dieren in een indrukwekkend landschap ontstaan door vulkanische activiteit. Tijdens de rit ziet u de bijzondere lavastromen van de Shetani grotten.

Dag 7: Tsavo West National Park - Tsavo East National Park

De dag start met een ochtendsafari voor het ontbijt. Nadien rijden we via de Makitau Gate naar Tsavo East Nationaal Park, gekend voor zijn ‘rode’ olifanten, die met hun slurf het rode stof over zich heen blazen. Lunch in het kamp gevolgd door een safari in het park.

Dag 8: Tsavo East National Park - Mombasa

In de vroege ochtend gaat u op een laatste safari in het park. Na het ontbijt vertrekt u naar Mombasa. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht of u opteert om nog enkele dagen uit te rusten aan de prachtige witte stranden van Mombasa.

In samenwerking met Live to Travel.

REGIOKAART

bottom of page