top of page

HET BESTE VAN TANZANIA & KENIA

Voor de reiziger die niet kan kiezen tussen Tanzania & Kenia is deze rondreis de meest geschikte keuze. Bereid u zich voor op het zien van vele spectaculaire hoogtepunten in twee klassieke Afrikaanse safaribestemmingen. U begint uw reis door de twee fascinerende landen in Arusha, vanwaar u hoogtepunten gaat bezoeken zoals onder andere de Ngorongoro Krater.

WANNEER

juni - maart

DUUR

13 dagen

REISTIJD

12,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Arusha

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die u naar het hotel brengt. U kan de bruisende stad verkennen of uitrusten in de lodge.

Dag 2: Arusha - Karatu

Na de lunch vertrekt u naar de lodge in Karatu dat aan de rand van de Ngorongoro Conservation Area ligt. De krater is een ingestorte vulkaan met een diepte van 600 m en een oppervlakte van 250 km² met één van de hoogste concentraties van dieren in Afrika.

Dag 3: Ngorongoro

Vandaag daalt u af naar de bodem van de krater voor een volledige dag safari met picknicklunch. Het bulkt er van de wilde dieren: leeuwen, olifanten, luipaarden, zebra’s, neushoorns, buffels, nijlpaarden, apen en verschillende vogelsoorten.

Dag 4: Ngorongoro - Serengeti

Na het ontbijt rijdt u naar de Olduvai Kloof, een belangrijke prehistorische vindplaats van fossiele resten van de eerste mens. Vervolgens gaat de reis verder naar het Serengeti Nationaal Park, wereldbekend om de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s.

Dag 5: Serengeti

U gaat een volledige dag op safari met picknicklunch op zoek naar de ‘Big Five’ (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) in de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti Nationaal Park.

Dag 6: Serengeti - Lake Manyara

U vertrekt vandaag naar het Lake Manyara Nationaal Park, gelegen aan de voet van de Great Rift Valley. Het park is vooral bekend om de boomklimmende leeuwen.

Dag 7: Lake Manyara - Amboseli

Via de Namanga grenspost bereikt u Kenia. Na lunch in de lodge gaat u op safari in het Amboseli Nationaal Park, bekend om zijn grote olifantenpopulatie.

Dag 8: Amboseli

Na het ontbijt gaat u een volledige dag op safari in het park. ’s Middags wordt een picknicklunch voorzien.

Dag 9: Amboseli – Lake Naivasha

Rit naar Lake Naivasha, waar u op tijd aankomt voor de lunch. Namiddag ter vrije besteding (optioneel: boottocht op het meer).

Dag 10: Lake Naivasha – Masai Mara

U rijdt langsheen de slapende vulkaan Mt Longonot en Suswa naar het thuisland van de Masai. Na de lunch krijgt u de kans de unieke wereld van Masai Mara te aanschouwen.

Dag 11: Masai Mara

Volledige dag safari in het park waar u de ‘Big Five’ kan zoeken. Lunch in het kamp.

Dag 12: Masai Mara - Lake Nakuru

Vandaag gaat u naar het Lake Nakuru Nationaal Park, een beschermd wildreservaat voor bedreigde diersoorten zoals de zwarte en witte neushoorns. Safari na de lunch in de lodge.

Dag 13: Lake Nakuru - Nairobi

Na de ochtendsafari en het ontbijt vertrekt u naar Nairobi. U wordt naar luchthaven gebracht voor uw terugvlucht of opteert om nog enkele dagen uit te rusten aan de prachtige witte stranden van Mombasa.

In samenwerking met Live to Travel.

REGIOKAART

bottom of page