top of page

WEST-CANADA: ROCKIES & RAINFORESTS

Tijdens deze rondreis ontdekt u het unieke bergschoon in Banff en Jasper, ook wel de kroonjuwelen van Canada genoemd. Reis langs verbluffende routes met uitzicht over bossen, bergen, gletsjers en wildlife.

WANNEER

mei - sept

DUUR

17 dagen

REISTIJD

13 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Calgary - Banff

Heenvlucht met als bestemming Calgary. Pik uw huurwagen op en volg de baan richting Banff (rit van ongeveer 2 uur) langs de Trans-Canada Highway snelweg of de panoramische route 1A. Eénmaal in Banff aangekomen, begeeft u zich naar uw hotel voor de check-in en kan u van de rest van deze dag genieten op uw eigen tempo.

Dag 2: Banff

Vandaag u ontdekt u Banff en omstreken. Wij raden u een bezoek te brengen aan de nationale historische site 'Cave and Basin' waar u deze prachtige ondergrondse grot kan afdalen en de natuurlijke pracht kan bewonderen. Deze unieke ervaring geeft u een inzicht over de oorsprong van de thermische bronnen van het gebied. De Banff Gondola vervoert u naar de top van Mount Sulphur, gelegen op een hoogte van wel 2281 m (toegang inbegrepen). Bewonder het adembenemende panorama bovenop deze berg.

Dag 3: Banff - Jasper

Reis naar Jasper langs de spectaculaire 'promenade des glaciers', onderweg ontdekt u prachtige panorama’s en de unieke fauna. Het nationaal park van Jasper is gekend voor zijn uitgestrekte valleien, grote kronkelende rivieren, besneeuwde bergtoppen en zijn bruisende geschiedenis. Onderweg ontdekt u tevens de Athabasca Glacier, de meest bezochte gletsjer van Noord-Amerika. Vervolgens reist u langs de watervallen van Athabasca, een prachtige en indrukwekkende plek van gigantische omvang met een adembenemend berglandschap.

Dag 4: Jasper

Een dag om even te ontspannen met een bezoek aan dit bergdorp en zijn omstreken. Maak er gebruik van om een rit te maken aan boord de kabelbaan "Skytram" van Japser of om het Maligne meer te bezoeken met het eiland Spirit, het meest gefotografeerde eiland ter wereld. U kan eveneens kiezen voor een excursie op dit meer met turquoise water.

Dag 5: Jasper - Wells Gray Provincial Park

Deze ochtend leidt uw avontuur u naar het "Wells Gray Provincial Park" langs de panoramische route Yellowhead. Ook wel "het park der waterwallen" genaamd en één van de best beschermde met een schat aan ongerepte natuur. Indien u de zwarte beer wenst te observeren, is dit de ideale plaats.

Dag 6: Wells Gray Provincial Park

Een hele dag om te genieten van de natuur in het Wells Gray Provicial Park. Maak zeker een wandeling naar de niet te missen watervallen van Helmcken, verken het park ter paard, raft op de rivier of maak een rustigere kanotocht op het serene Clearwater meer.

Dag 7: Wells Gray Provincial Park - Whistler

Langs de 100 Mile House route bereikt u Cache Creek. De uitgelezen kans om de historische site Hat Creek Ranch te bezoeken (toegang inbegrepen). De Hat Creek Ranch was een leveringspunt om de mijnwerkers te bevoorraden gedurende hun lange tocht naar het Noorden. Samen met verklede gidsen ontdekt u een werkelijk “roadhouse” en een indiaans dorp van de Shuswap stam. Reis door naar Whistler. 

Dag 8: Whistler

Verken het dorp Whistler op uw eigen tempo. Whistler biedt u een adembenemend landschap en een brede waaier aan activiteiten. De kabelbaan Peak 2 Peak verbindt de twee hoogste pieken van Whistler Blackcomb in ongeveer 11 minuten. Met haar 4,4 km lengte en 436 meter hoogte is ze de hoogste en langste kabelbaan ter wereld. Geniet van het prachtig uitzicht over de vallei tijdens deze spannende rit die zelfs de doorgewinterde avonturier rillingen zou kunnen bezorgen.

Dag 9: Whistler - Parksville

Vandaag reist u richting Horseshoe Bay langs de panoramische route Sea-to-Sky en de majestueuze kliffen van de Howe fjord. Wij raden u een tussenstop te maken aan de watervallen van Shannon en Brandywine, plek waar bergbeklimmers uit alle uithoeken van de wereld samenkomen om de granieten kliffen te beklimmen. Een veerboot vervoert u gedurende een rit van ongeveer 1u45 naar het eiland van Vancouver en Nanaimo (ferry ticket inbegrepen).

Dag 10: Parksville - Tofino

Volg de baan richting Tofino. Stop onderweg even aan Cathedral Grove, een donker en vochtig regenwoud dat zijn naam dankt aan de gigantische bomen. Geniet in dit beschermd gebied van een fascinerende wandeling en bewonder de eeuwenoude bomen, gigantische thuja’s (of rode cederbomen), Canadese sparren… U ontdekt er nog steeds sporen van een hevige storm die er in het begin van de jaren ’90 woedde. Tegen het einde van de namiddag bereikt u Tofino.

Dag 11: Tofino

Tofino is door haar prachtige stranden een erg geliefde trekpleister die elk jaar erg veel surfers verleidt. U ontdekt er ook een erg verscheiden marien milieu alsook indrukwekkende wouden met een gematigd en vochtig klimaat. Geniet van een wandeling langs het beroemde strand « Long Beach » of verken de tropische wouden. Dit gebied is ook gekend voor zijn grote variëteit aan vogels zoals de arend of de papegaaiduiker. In de namiddag geniet u van een cruise om de walvissen te observeren (toegang inbegrepen).

Dag 12: Tofino - Victoria

Reis langs de oostelijke route van het eiland van Vancouver en stop onderweg even in de artiestengemeenschap « Chemainus », op een rijafstand van ongeveer één uur van Victoria. Chemainus is een boshakkersgemeenschap die het verval van de bosindustrie trachtte te weerstaan door in 1980 een enorm revitalisatieprogramma uit de grond te stampen. De oude gebouwen werden gerestaureerd en de geschiedenis van de stad werd op de muren geschilderd en zo ontstond het «Festival of Murals»… Vandaag de dag kan u er een veertigtal schilderijen van talrijke Noord-Amerikaanse artiesten bewonderen verspreid doorheen het dorp die vooral scènes van het alledaagse leven en de vroegere industrie uitbeelden.

Dag 13: Victoria

De hoofdstad van British-Colombia, Victoria, zo genaamd ter ere van de koningin die dezelfde naam draagt, is een hemels rustoord. Het biedt u een schat aan contrasten en tegelijkertijd een sterk historisch karakter en een alomtegenwoordige moderniteit. Geniet er van de talrijke tuintjes, de pracht van het panoramisch uitzicht over de zee en eveneens een onvergetelijke safari om de orka’s te observeren.

Dag 14: Victoria - Vancouver

Verlaat Victoria en begeef u naar de terminal in Swartz Bay voor een oversteek van 90 minuten naar Tsawwassen (tickets inbegrepen). Bewonder het uitzicht over de Gulf Islands tijdens de oversteek van de Straat van Georgia. 

Dag 15 - 16: Vancouver

Ontdek Mount Grouse in het district van Noord Vancouver, deze behoort tot de bergen van North Shore, in de bergketen Pacific Ranges. Via de kabelbaan kan u de top bereiken en u op de hangbrug Capilano wagen. Een emblematische bestemming van Vancouver en één die u een adembenemend uitzicht over de naaldbossen schenkt. Vrije tijd om de kuststad Vancouver te ontdekken. Deze derde grootste metropool van Canada biedt een haven boordenvol activiteiten met een multiculturele sfeer. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan het planetarium MacMillan, de Chinese buurt, Gastown, Granville Island en het Stanley park.

Dag 17: Brussel

Bezorg uw huurwagen terug, begeef u naar de luchthaven en neem uw terugvlucht met als bestemming België.

In samenwerking met Canada Travel.

REGIOKAART

bottom of page