top of page

USA: THE CLASSIC WEST

Geniet van een verblijf te midden de meest adembenemende sites van het Amerikaanse Westen. Ontdek de Grand Canyon, Bryce Canyon, Yosemite en ook legendarische steden zoals Los Angeles, San Francisco en Las Vegas.

WANNEER

apr - okt

DUUR

15 dagen

REISTIJD

13 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Los Angeles

Vertrek met als bestemming Los Angeles. U landt in de luchthaven en zodra u uw huurwagen ophaalt, kan u Los Angeles verkennen.

Dag 2: Los Angeles - Mohave Desert - Laughlin

Bezoek bijvoorbeeld “Hollywood Avenue” met het bekende Chinese Theatre en zijn filmsterren of de beroemde Walk of Fame. Hierna is het de beurt aan het Joshua Tree. Dit Californische park werd in 1994 uitgeroepen tot nationaal park. U vindt er twee verschillende woestijn ecosystemen, de woestijn van Colorado in de lagere vlaktes en de Mohave woestijn in de grotere hoogten. In deze laatste kan u de habitat van de Joshua Tree verkennen, een cactussoort die enkel in het zuidwesten van de Verenigde Staten voorkomt.

Dag 3: Laughlin - Kingman - Grand Canyon

Vertrek richting de Grand Canyon met een tussenstop langs de legendarische Route 66 in Seligman. Wandel langs de South Rim, de zuidelijke rand van de Grand Canyon, die zich op een hoogte van 2125m bevindt en geniet van de pracht van één van de mooiste natuurwonderen ter wereld. Miljoenen jaren wind- en watererosie hebben deze canyon uitgehouwen. De canyon is omringd door een prachtig bos dat het wel lijkt te beschermen. 1500m lager vloeit de Colorado rivier. Deze etappe is één van de mooiste van uw reis en één die u zeker zal bijblijven. 

Dag 4: Grand Canyon - Painted Desert - Monument Valley

Het is zeker de moeite waard om de Grand Canyon tijdens een helikoptervlucht te ervaren of het langs de talrijke uitkijkpunten te observeren. Na het doorkruisen van het reservaat van de Navajo Indianen komt u in de Painted Desert terecht. Hier ontdekt u adembenemende pastel-gekleurde landschappen (violet, wit, blauw en alle mogelijke tinten). Vervolgens bezoekt u het indrukwekkende Monument Valley waar talrijke “Westerns” werden opgenomen. Deze woestijnachtige vlakte van 40km op 25 is bezaaid met gigantische monolieten uit zandsteen.

Dag 5: Monument Valley - Lake Powell/Page

U doorkruist Black Mesa onderweg naar Lake Powell, één van de grootste artificiële meren van de Verenigde Staten. Hier wordt u verwelkomd door een recreatiegebied waar talrijke activiteiten worden aangeboden zoals jet ski en boottochten. Vergeet zeker Antelope Canyon en Horseshoe Bend niet. U kan er ook voor kiezen om een omweg te maken via Monument Valley. 

Dag 6: Lake Powell/Page - Kanab - Bryce Canyon

Vandaag ontdekt u het prachtige panorama van Kanab in Utah. Bezoek Bryce Canyon National Park, uitgekozen tot het mooiste nationale park van de Verenigde Staten. U krijgt de kans om het fascinerende landschap met de aardpiramides, natuurlijke rotspitsen of “hoodoos” te ontdekken. Stop even langs het uitkijkpunt ‘Bryce Point’ waar u het amfitheater in al zijn glorie kan bewonderen. De late namiddag is ideaal om te wandelen in het park, beneden even fascinerend als boven : aarzel niet om de canyon af te dalen. Tijdens de zonsondergang kan u genieten van een prachtig kleurenspektakel.

Dag 7: Bryce Canyon - Las Vegas

U verlaat Bryce Canyon en u zet uw reis door naar Las Vegas, de gokstad met de fonkelende lichten. Stop onderweg aan Zion National Park om er de diepe canyons, de watervallen en de panorama’s te bewonderen. Talrijke wandelpaden bieden u de kans om van het prachtige landschap te genieten.

Dag 8: Las Vegas

Las Vegas zal u met de ontelbare casino’s en weelderige luxe hotels zeker verrassen. Stap aan boord een gondel in de Venetian voor een tochtje, bezichtig Fremont Street en het grootste scherm ter wereld, bezoek het Bellagio hotel waar u enkele van de meest zeldzame kunstwerken ter wereld kan vinden, feest aan de rand van een zwembad waar de beste DJ’s ter wereld draaien of geniet van een spektakel van het Cirque du Soleil.

Dag 9: Las Vegas - Death Valley

Deze ochtend vertrekt u naar Death Valley, een gebied waar u grote zandduinen en oude vulkanische kraters aantreft. Onderweg ontdekt u Badwater, het laagst gelegen meer van de Verenigde Staten, 86m onder de zeespiegel. In Furnace Creek vindt u een hotel, restaurants en andere faciliteiten op de grote ranch.

Dag 10: Death Valley - Yosemite National Park

Vandaag reist u naar Yosemite en de bergen van Sierra Nevada langs de Tioga Pass, de hoogste route van Californië. Tegen het einde van de namiddag zal u in Yosemite Valley toekomen. Hier ontdekt u adembenemende landschappen met grandioze granieten kliffen en fenomenale watervallen. Tunnel View biedt u het beste uitkijkpunt op de vallei. U kan ook aan Glacier Point stoppen voor een prachtig uitzicht over de Yosemite vallei.

Dag 11: Yosemite National Park - Lake Tahoe

De route die de noordelijke prairies van het Yosemite Park en Carson City doorkruist leidt u naar Lake Tahoe. Dit meer is gelegen op 1897m hoogte, aan de top van de majestueuze bergketen van Sierra Nevada in het Amerikaanse Westen tussen Californië en Nevada. Lake Tahoe wordt als één van de mooiste plekken ter wereld beschouwd. Dit wonder van de natuur barst van de openluchtactiviteiten en de prachtige landschappen die u het jaar door kan bewonderen. Het kristalheldere water en de pracht van de omringende natuur zijn maar enkele kenmerken van dit “Juweel van Californië”. Emerald Bay is één van de meest gefotografeerde plaatsen ter wereld.

Dag 12: Lake Tahoe - Sacramento - San Francisco

U volgt dezelfde route van San Francisco naar Sacramento die de pioniers tijdens de goudkoorts ook namen. Tegen de late namiddag komt u toe in de lievelingsstad van de Amerikanen: San Francisco. 

Dag 13: San Francisco

Verken de Fisherman’s Warf buurt tijdens een wandeling of steek de Golden Gate Bridge over met een fiets. U heeft de kans om tijdens een uitstap de beroemde Alcatraz gevangenis te bezoeken of Napa Valley, de streek van de Californische wijngaarden. Ontdek de levendige buurten van San Francisco alsook Lombard Street, de kronkeligste weg ter wereld.

Dag 14 - 15: San Francisco - Brussel

Bezorg uw huurwagen terug aan de luchthaven voor uw terugvlucht.

In samenwerking met USA Travel.

REGIOKAART

bottom of page