top of page

USA: THE CLASSIC WEST

Geniet van een verblijf te midden de meest adembenemende sites van het Amerikaanse Westen. Ontdek de Grand Canyon, Bryce Canyon, Yosemite en ook legendarische steden zoals Los Angeles, San Francisco en Las Vegas.

WANNEER

apr - okt

DUUR

15 dagen

REISTIJD

13 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - San Francisco

Vertrek met als bestemming San Francisco. Bij aankomst, transfer naar het hotel en tijd om de stad al te verkennen.

Dag 2: San Francisco

Verken Fisherman’s Warf tijdens een wandeling of steek de Golden Gate Bridge over met de fiets. Je kan ook de beroemde Alcatraz gevangenis bezoeken of een uitstap maken naar Napa Valley, de streek van de Californische wijngaarden. Ontdek de levendige buurten van San Francisco alsook Lombard Street, de kronkeligste straat ter wereld.

Dag 3: San Francisco - Yosemite National Park

Haal je huurwagen en reis vandaag naar Yosemite nationaal park. Je ontdekt er adembenemende landschappen met grandioze granieten kliffen en fenomenale watervallen. Tunnel View biedt je het beste uitkijkpunt op de vallei. Stop zeker ook aan Glacier Point voor een prachtig uitzicht. 

Dag 4: Yosemite National Park - Death Valley

Langs de Tioga Pass, de hoogste route van Californië (enkel in de zomer), via Mammoth Lakes naar Death Valley, het heetste en laagste park van de USA. Ondanks de wat lugubere naam is dit een mooi en divers park. Je vind hier een landschap van grote zandduinen, hoge bergtoppen en oude vulkanische kraters. Ontdek ook Badwater, het laagst gelegen meer van de Verenigde Staten, 86m onder de zeespiegel.

Dag 5: Death Valley - Las Vegas

Je verlaat Death Valley en zet je reis verder naar Las Vegas, de gokstad met de fonkelende lichten.

Dag 6: Las Vegas

Las Vegas met de ontelbare casino’s en weelderige luxe hotels zal zeker verrassen. Stap aan boord een gondel in de Venetia, bezichtig Fremont Street en het grootste scherm ter wereld, bezoek het Bellagio hotel waar je enkele van de meest zeldzame kunstwerken ter wereld kan vinden, feest aan de rand van een zwembad waar de beste DJ’s ter wereld draaien of geniet van een spektakel van het Cirque du Soleil.

Dag 7: Las Vegas - Zion National Park

Verder naar Zion National Park om er de diepe canyons, de klaterende watervallen en adembenemende panorama’s te bewonderen. Talrijke wandelpaden bieden je de kans om van het prachtige landschap te genieten. Wandel zeker door The Narrows, waar je tussen de hoge rotsen door de rivier waadt.

Dag 8: Bryce Canyon National Park

Bezoek Bryce Canyon National Park, uitgekozen tot het mooiste nationale park van de Verenigde Staten. Je ontdekt een fascinerend landschap met de aardpiramides, natuurlijke rotspitsen of “hoodoos”. Stop even langs het uitkijkpunt ‘Bryce Point’ waar je het amfitheater in al zijn glorie kan bewonderen. Tijdens de zonsondergang geniet je van een prachtig kleurenspektakel.

Dag 9: Bryce Canyon - Page / Lake Powell

Vandaag naar Lake Powell, één van de grootste artificiële meren van de Verenigde Staten. Hier word je verwelkomd door een recreatiegebied waar talrijke activiteiten worden aangeboden zoals jet ski en boottochten. Vergeet zeker Antelope Canyon en Horseshoe Bend niet te bezoeken.

Dag 10: Page / Lake Powell - Monument Valley

Verder naar Monument Valley. Bezoek aan deze indrukwekkende site die gebruikt wordt als filmlocatie voor vele westerns. Deze woestijnvlakte, bezaaid met gigantische zandstenen monolieten, is het grondgebied van de Navajo-indianen. Vanaf het terras van het bezoekerscentrum heb je een goed uitzicht, maar je kunt het park beter ontdekken met een jeeptour.

Dag 11: Monument Valley - Grand Canyon

Je doorkruist het reservaat van de Navajo Indianen en komt aan in Grand Canyon. Wandel langs de South Rim, de zuidelijke rand van de canyon, die zich op een hoogte van 2125m bevindt en geniet van de pracht van één van de mooiste natuurwonderen ter wereld. Miljoenen jaren wind- en watererosie hebben deze canyon uitgehouwen.

Dag 12: Grand Canyon - Laughlin

Het is zeker de moeite waard om de Grand Canyon tijdens een helikoptervlucht te ervaren of verder het langs de talrijke uitkijkpunten te observeren. Maak een tussenstop langs de legendarische Route 66 in Seligman. Het lijkt je hier terug bent gekeerd naar de jaren 60. Verder via Kingman naar Laughlin.

Dag 13: Laughlin - Mohave Desert - Los Angeles 

Breng onderweg, zeker een bezoek aan Joshua Tree. In dit Californische park vind je twee verschillende woestijn ecosystemen, de woestijn van Colorado in de lagere vlaktes en de Mohave woestijn op de grotere hoogten. In dit laatste kan je de habitat van de Joshua Tree verkennen, een cactussoort die enkel in het zuidwesten van de Verenigde Staten voorkomt. Verder naar de ‘City of Angels’.

Dag 14 - 15: Los Angeles - Brussel

Breng zeker een bezoek aan het bekende Chinese Theater met de beroemde Walk of Fame. Vergeet ook niet te cruisen op Rodeo Drive en je te vergapen aan de exclusieve etalages van de meest prestigieuze merken. Rij door Beverly Hills en ontdek de huizen van de filmsterren. Of ga naar Griffith Observatory vanwaar je een prachtig zicht over de stad en het Hollywood Sign hebt. Op de laatste dag bezorg je de huurwagen terug aan de luchthaven voor uw terugvlucht.

In samenwerking met USA Travel.

REGIOKAART

bottom of page