top of page

GREAT PARKS OF WEST-CANADA

Tijdens deze rondreis ontdekt u de voornaamste parken van West-Canada, adembenemende en ongerepte natuurparken. U verblijft telkens 2 nachten in de allermooiste plekjes om ten volle van de ongerepte natuur & wildlife te genieten.

WANNEER

mei - sept

DUUR

15 dagen

REISTIJD

13 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Vancouver

Aankomst in de nationale luchthaven van Vancouver. Pik uw huurwagen op en begeef u naar uw hotel in het stadscentrum. U kan de rest van de dag de stad verkennen.

Dag 2: Vancouver

Vandaag ontdekt u Vancouver en omstreken. Boord de San Francisco-stijl tramway en verken de stad. Bezoek de stad op uw eigen tempo, u kan zo vaak en zo lang als u wil in- en uitstappen aan de talrijke haltes langs de parken, tuinen, bezienswaardigheden, galerijen en restaurants. Wij raden u ook aan de Mount Grouse te ontdekken in het district van Noord Vancouver, deze behoort tot de bergen van North Shore, in de bergketen Pacific Ranges. Via de kabelbaan kan u de top bereiken en u op de hangbrug Capilano wagen. Een emblematische bestemming van Vancouver en één die u een adembenemend uitzicht over de naaldbossen schenkt. Verblijf in Vancouver.

Dag 3: Vancouver - Penticton

Reis langs de bergen aan de kust en het provinciaal park Manning. Wandel in het park langs het historische pad Dewdney en bewonder de bloemperken met rododendrons. De stad Penticton bevindt zich in het zuidoosten van het Okanagan meer en haar weelderige boom- en wijngaarden vallei, een gebied gekend voor zijn strand en het warme en droge klimaat. Bezoek Okanagan Game, een boerderij van 2,3km² dicht bij Penticton.

Dag 4: Penticton - Revelstoke

Ontdek deze ochtend rustig de Okanagan vallei en reis vervolgens door naar de Revelstoke regio. Geniet er van de adembenemende watervallen, duizelingwekkend hoge pieken en prachtige meren. Revelstoke is vooral bekend om haar skipistes, maar ze blinkt echt uit tijdens de zomermaanden en in het bijzonder dankzij haar nationaal park. Wanneer de sneeuw helemaal wegsmelt, kan u langs de panoramische route genieten van de promenade Prés-dans-le-Ciel van Mount Revelstoke.

Dag 5: Revelstoke - Banff

Doorkruis het Glacier nationaal park en steek de Col Rogers bergpas over richting de stad Banff, een bruisende toeristische trekpleister. Vooraleer u dit vakantieoord bereikt, loont het even te stoppen om één van de Canadese parels te bewonderen, het Lake Louise meer. Dit prachtige meer biedt u schitterend smaragd getint water en als achtergrond majestueuze bergen met besneeuwde pieken. Werkelijk een postkaart waardig kader, zeker niet te missen.

Dag 6: Banff

U heeft een volledige dag om te genieten van Banff en omstreken. Wij raden u aan om Bow Falls of het hotel Fairmont Banff Springs te bezoeken of nog met de kabelbaan de top van Mount Sulphur te bezoeken. Ook kan u de rivier al raftend afdalen of een bootexcursie boeken op het Minnewanka meer.

Dag 7: Banff - Jasper

Reis door naar Jasper langs de spectaculaire “promenade des Glaciers”. Deze route wordt als één van de mooiste ter wereld beschouwd. U krijgt meerdere gelegenheden om prachtige foto’s te nemen van de besneeuwde pieken, de weelderige prairies en de watervallen. Stop onderweg even aan het Peyto meer met zijn schitterende turquoise blauw water afkomstig van de Peyto gletsjer. Het contrast met de bossen naaldbomen die het omringen is werkelijk hemels. Ook krijgt u de kans om in een «Snocoach», een speciale bus ontworpen om op gletsjers te rijden, de ijsvelden van Columbia Icefields te ontdekken.

Dag 8: Jasper

Een dag om rustig te genieten van Jasper en omstreken. . Het nationaal park Jasper is beroemd voor zijn uitgestrekte valleien, kronkelige rivieren, besneeuwde pieken en zijn bruisende geschiedenis. Ontdek het ijsveld van Columbia en de Maligne vallei. Geniet van een adembenemend uitzicht over de Rockies, 2.277 meter boven de zeespiegel, tijdens een rit met de «SkyTram» kabelbaan of bezoek de warmwaterbronnen van Miette. Als u nog tijd over heeft kan u ook nog raften op het woelende water van de Athabasca rivier.

Dag 9: Jasper - 100 Mile House

Vandaag steekt u de Yellowhead bergpas over, dicht bij Mount Robson, de hoogste piek van de Rockies. Reis vervolgens zuidwaarts langs de Thompson rivier en het provinciaal park Wells Gray. Stop even aan Blue River en Clearwater en bereik ten slotte 100 Mile House.

Dag 10: 100 Mile House

De stad 100 Mile House werd gesticht ten tijde van de «Cariboo goudkoorts» als pleisterplaats voor de goudzoekers. Ze vertrokken vanuit Lillooet, trokken langs de Cariboo Wagon Road en stopten vaak aan deze plek, die 100 Mile House gedoopt werd. Vandaag de dag is deze streek vooral gekend voor haar eersteklas veeteelt. Het is tevens een erg geprezen vakantieoord.

Dag 11: 100 Mile House - Whistler

Reis zuidwaarts, langs de panoramische snelweg Cariboo en de route van het Duffrey meer, een vroegere weg voor de bosontginning. Hier kan u de mozaïsche bebossing observeren, tot aan de grenzen van het provinciaal park Garibaldi en het geprezen vakantieoord Whistler dat u het hele jaar kan bezoeken.

Dag 12: Whistler

Een hele dag om u te ontspannen of om te genieten van de openluchtactiviteiten: wandelen, zeilen, windsurfen, golf, tennis of winkelen in het dorp van Whistler. De kabelbaan Peak 2 Peak verbindt de twee hoogste pieken van Whistler Blackcomb in ongeveer 11 minuten. Met haar 4,4 km lengte en 436 meter hoogte is ze de hoogste en langste kabelbaan ter wereld. Geniet van het prachtig uitzicht over de vallei tijdens deze spannende rit die zelfs de doorgewinterde avonturier rillingen zou kunnen bezorgen.

Dag 13 - 14: Whistler - Vancouver

‘s Ochtends ontdekt u het dorp van Whistler op uw eigen tempo. De prachtige reisweg naar Vancouver duurt ongeveer twee uur. ’s Avonds kan u de gastronomie en het nachtleven van Vancouver ontdekken of naar hartenlust winkelen voor eventuele last-minute souvenirtjes. Suggesties : het «MacMillan» planetarium, «de Chinese buurt» die de grootste is van Canada, één van de historische buurten zoals «Gastown», «Granville Island», de hangbrug «Capilano», «Mount Grouse» en het derde grootste stadspark van Noord-Amerika, het «Stanley Park». 

Dag 15: Brussel

Bezorg uw huurwagen terug, begeef u naar de luchthaven en neem uw terugvlucht met als bestemming België.

In samenwerking met Canada Travel.

REGIOKAART

bottom of page