top of page

OOST-CANADA HIGHLIGHTS

Deze rondreis in het hart van Oost-Canada biedt u de kans om de bruisende stadscentra en de landelijke pracht van Ontario en Quebec te ontdekken, en het Franse en Engelse landgoed te bewonderen.

WANNEER

mei - sept

DUUR

12 dagen

REISTIJD

10 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Toronto

Heenvlucht vanuit Brussel met als bestemming Toronto. Pik uw huurwagen op en begeef u naar uw eerste hotel. Maak van de rest van de dag gebruik om Toronto stad te verkennen, de grootste van Canada. 

Dag 2: Toronto - Niagra Falls Excursie

Ontdek Toronto en haar verscheidene buurten. Bezoek de 553 meter (180 verdiepingen) hoge CN Toren die ondertussen het symbool van de stad werd. Bovenin de toren ontdekt u een prachtig uitzicht over de stad en het omringende landschap. Geniet van een uitstap naar de watervallen van Niagara, volgens velen het achtste wereldwonder. Het is niet zozeer de 50 meter hoogte van de watervallen die erg indruk maakt, maar wel de kracht van zijn wateren. U krijgt de kans om met een bootje te varen tot aan de voet van de waterval, een niet te missen tocht ! Voor uw terugrit raden wij u een stop aan in het pittoreske « Niagara-on-the-lake »..

Dag 3: Toronto - Ottawa

Reis oostwaarts langs de oevers van het Lac Ontario meer. Onderweg naar Ottawa, kan u even stoppen in de prachtige Mille-Iles regio of kan u genieten tijdens een cruise van één uur en het landschap en de wilde natuur bewonderen. Eénmaal in Ottawa ontdekt u het Parlementsgebouw, de in de winter bedekte Byward markt, de ambassade buurt of laat u verleiden door een cruise op de rivier van het Odaawaag volk en bewonder de watervallen van Rideau.

Dag 4: Ottawa - Montreal

Reis vandaag richting Montreal, de tweede grootste Franstalige stad ter wereld na Parijs. Doorkruis de regio van de Odaawaag volkeren, een rustiek landschap. Bezoek het Château Montebello tijdens het thee-uur en ontdek één van ‘s werelds belangrijkste structuren met rondhout. Reis door naar Montreal, de multiculturele stad met een Amerikaans-Europese sfeer en ontdek er de « Vieux-Montréal » buurt de historische haven van Montreal, de Vieux-Port en het « Jacques-Cartier » plein.

Dag 5: Montreal - Quebec

U kan de hele ochtend Montreal ontdekken, een stad met vele gezichten. Ontdek het stadscentrum en de wolkenkrabbers en de beroemde Sainte-Catherine straat, de commerciële slagader van 15km. Wandel in de grootste ondergrondse stad ter wereld, een ondergronds voetgangersnetwerk van wel 33km. Bezoek het Mont-Royal park en het Mont-Royal plateau, één van de meest geliefde buurten en erg hip. Reis langs de Saint Laurent rivier door naar Quebec.

Dag 6: Quebec

Quebec, de oudste stad van Canada, is erg fier op haar Frans erfgoed. De stad is onderverdeeld in 3 zones : de « Basse-ville » of benedenstad met de Petit-Champlain straat, de « haute-ville » of de bovenstad die het Frontenac kasteel huist en de « Grande Allée » buurt. De watervallen kan u bewonderen tijdens een rit langs de kabelbaan. Dicht bij de stad ontdekt u ook het Île d’Orléans eiland.

Dag 7: Quebec - Chicoutimi (via Tadoussac)

Reis langs de Côte-de-Beaupré streek om Tadoussac, gelegen aan de samenvloeiing van de Saguenay en de Saint-Laurent rivier, te bereiken. Mis zeker de kans niet om een walvissen observatie cruise te boeken. Reis naar Chicoutimi en de Saguenay fjord. Er bestaan talrijke mogelijkheden om de waterkant te ontdekken, bijvoorbeeld kajak, wandeltochten, een cruise langs de fjord of zeilen.

Dag 8: Chicoutimi - Lac St-Jean

Vandaag reist u naar de Saint-Jean streek. Bezoek de beroemde zoölogische tuin van Saint-Félicien en de natuurbelevenispaden. U kan eveneens het historische dorp Val-Jalbert bezoeken, ondertussen een spookstad geworden, en er de watervallen bewonderen, nog hoger dan diegene van Niagara.

Dag 9: Lac St-Jean - Mauricie

Reis langs glooiende bergen en de dichte wouden van Mauricie, een streek bekend voor haar meren, bossen en rivieren. Volg de St. Maurice rivier en bereik uw lodge voor een verblijf van 2 nachten. Neem rustig uw tijd om u te ontspannen en er te genieten van de diensten.

Dag 10: Mauricie regio

Ontdek het aanbod activiteiten van de pourvoirie en wandel langs de paden van het nationaal park van Mauricie. Geniet er van een buitengewoon panoramische route van 63km die u naar het Edouard meer leidt en zijn mooi natuurlijk strand. Ook krijgt u de gouden kans om tijdens een vlucht met watervliegtuig deze immense regio te bewonderen.

Dag 11 - 12: Saint-Alexis-des-Monts - Montreal - Brussel

Begeef u naar de luchthaven van Montreal, bezorg uw huurwagen terug en boord uw vlucht met als bestemming België.

In samenwerking met Canada Travel.

REGIOKAART

bottom of page