top of page

VIETNAM IN STYLE

Wil je graag alle hoogtepunten van het land van de rijzende draak ervaren? Beleef de bedrijvigheid van de Mekongdelta, de gezellige drukte in het pittoreske havenstadje Hoi An en laat je verbazen door de indrukwekkende landschappen in de baai van Halong. Cultuur opsnuiven doe je o.a. in de vele kleurrijke tempels van Hanoi en Hué. De perfecte kennismaking!

WANNEER

nov - apr

DUUR

16 dagen

REISTIJD

16 uur

ITINERARY

Dag 1: Hanoi

Bij aankomst in Hanoi verwelkoming en transfer naar het hotel. In de namiddagneemt de privégids jullie mee voor een ludieke fi etstocht in een fi etstaxi (riksja) doorheen Hanoi. Een originele enrustige manier om Hanoi te ontdekken: de meren, de oude wijk, de brede lanen en de koloniale huizen, ...

Dag 2: Hanoi

Na het ontbijt neemt de gids jullie mee voor een bezoek aan het mausoleum van Hô Chi Minh (buitenkant), de paalwoning waarin hijleefde en de duizend jaar oude Eénpilaarpagode. Aansluitend brengen jullie een bezoek aan het etnologisch museum waar julliemeer te weten komen over de diverse bevolkingsgroepen die Vietnam rijk is. In de namiddag staat een ‘street food tour’ op hetprogramma waar jullie alles te weten komen over de Vietnamese keuken en specialiteiten.

Dag 3: Hanoi - Ninh Binh

Vandaag rijden jullie naar de Ninh Binh provincie. Onderweg genieten jullie van de typische ‘couleur locale’. Het middagmaal wordt voorzien in een klein typisch dorp bij één van de inwoners zelf. Jullie maken er kennis met hun leefgewoontes en de typische streekgerechten. In de namiddag staat een mooie fi etstocht op het programma (+/- 8 km of 45 min). Vanuit het dorp volgen jullie derivier langs de dijk tot bij een ponton. Hier nemen jullie plaats op een kleine typische roeiboot. Jullie verkennen er het Van Long Natuurreservaat vanop de rivier met zijn rotspieken, rijstvelden en lokale fauna en flora.

Dag 4: Ninh Binh - Halong

Na de check-out transfer naar Halong Baywaar uinscheept op een traditionele houten privéjonk. Dit is de start van een betoverendeprivécruise doorheen de Golf van Tonkin, een mystiek maritiem landschap bezaaid met duizenden eilanden en karstrotsen.Middagmaal aan boord. Bij zonsondergang geniet u aan boord van een rijstwijn, een fi jn avondmaal en een goede nachtrust.

Dag 5: Halong - Hanoi - Hué

Na het ontbijt aan boord kunt u nog rustig genieten van de omgeving. Vervolgens ontscheping en transfer naar de luchthaven vanHanoi. Bij aankomst in Hanoi check-in voor de binnenvlucht naar Hue.

Dag 6: Hué

Na het ontbijt neemt de gids jullie mee voor een bezoek aan de keizerlijke citadel. Aansluitend staat een prachtige fi etstocht in deomgeving van Hue op het programma, langs de ‘Parfumrivier’ tot aan de Thien Mu Pagode. Jullie brengen ook een bezoek aan hetMausoleum van Tu Duc.

Dag 7: Hué - Danang - Hoi An

Jullie verlaten Hue en rijden via het spectaculaire Hai Van Pass naar Danang City. Onderweg maken jullie verschillende stops zoalsdeze aan Lang Co, ook wel 'paradise beach' genoemd. Aankomst op het einde van de voormiddag.

Dag 8: Hoi An

Vandaag verkennen jullie verder de omgeving met een fi etstocht langs de rijstvelden. Jullie bezoeken onderweg Kim Bong, het dorpvan de timmerlieden en Duy Vinh, een schilderachtig dorp gekend voor het weven van traditionele matten. Na de lunch verkennenjullie het oude dorpscentrum van Hoi An met de mooie houten koopmanshuizen, de Japanse overdekte brug en het huis van Tan Ky.Als afsluiter wordt er een bezoek aan een Theehuis voorzien ‘Reaching Out Tea House’.

Dag 9: Hoi An - Danang - Ho Chi Minh

Na de check-out transfer naar de luchthaven voor uw korte vlucht naar Ho Chi Minh. Bij aankomst verkennen jullie samen met eenprivégids de stad. Volgende bezoeken staan op het programma: het koloniale postgebouw, de kathedraal 'NotreDame' (buitenkant)en de typische Dong Khoi straat en de Cholonwijk. Na het bezoek transfer naar het bijzondere An Lam Saigon River Resort. Eengedeelte van de transfer naar het Resort, idyllisch gelegen langs de rivier, gebeurt per boot.

Dag 10: Ho Chi Minh - Cu Chi - Ho Chi Minh

Jullie beginnen de dag met een verdere verkenning van Ho Chi Minh stad. Jullie maken gebruik van de talloze kleine straatjes omjullie te verplaatsen en drinken onderweg een warme kop thee in een traditionele medicijnwinkel in de Chinese Cho Lon wijk. Ookeen bezoek aan de Chinese pagode kan niet ontbreken. s ´Middags staat de verkenning van het indrukwekkende tunnelnetwerk van Cu Chi op het programma. Meer dan 16000 VC guerrilla's verstopten zich in dit immense netwerk. Op het einde van het bezoekkrijgen jullie de kans ‘khoai my luoc’ te proeven, een Vietnamees gerecht dat dagelijks gegeten werd tijdens de oorlog. Nadienterugkeer naar uw hotel in Ho Chi Minh.

Dag 11: Ho Chi Minh - Cai Be - Mekong Delta

Na de check-out transfer naar Cai Be (+/- 3u), gelegen in het hart van de Mekong Delta. Bij aankomst inscheping op de privéSampan Song Xanh. Dit is een begin van een betoverende boottocht doorheen de Mekong Delta met o.a. een bezoek aan de stad SaDec met zijn typische markt, een bezoek aan de Cao Dai Tempel... Het avondmaal wordt voorzien in een historisch koloniaal huis.

Dag 12: Mekong Delta / Can Tho

Vroeg in de morgen bezoeken jullie per boot de 'Floating Market' van Cai Rang. Dit is een zeer uniek schouwspel. Daarna merenjullie aan in Can Tho een wordt de check-in voorzien in het koloniale hotel. In de namiddag verkennen jullie de landelijke omgevingper fi ets langs typische dorpen, doorheen plantages,...

Dag 13 - 15: Can Tho - Phu Quoc

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Can Tho. Check-in voor de binnenvlucht naar het eiland Phu Quoc. Bijaankomst shuttle transfer naar het koloniale strandhotel en check-in. Dit is meteen het begin van een deugddoend strandverblijf.

Dag 16: Phu Quoc - Ho Chi Minh - Brussel

Transfer naar de luchthaven om, via het vasteland van Vietnam, terug naar Brussel te vertrekken.

In samenwerking met Yindi Travel.

REGIOKAART

bottom of page