top of page

AUTHENTIC THAILAND

De authentieke charme van Thailand is de rode draad door deze individuele rondreis. Ontdek de belangrijkste historische sites en culturele hoogtepunten van het Noorden van Thailand, bezoek must sees zoals Bangkok, Ayutthaya, Khao Yai, Sukhotai, Chiang Mai, en leer het echte Thailand kennen door bijzondere activiteiten.

WANNEER

nov - apr

DUUR

16 dagen

REISTIJD

15 uur

ITINERARY

Dag 1: Bangkok

Bij aankomst in Bangkok verwelkoming op de luchthaven en privétransfer naar uw hotel. Vandaag neemt de privégids jullie mee voor een eerste verkenning van de grootstad. Jullie brengen er een bezoek aan het Koninklijk Paleis met zijn typische tempels en tuinen, en de Tempel van de Smaragden Boeddha. Ook brengen jullie een bezoek aan Wat Pho, de grootste en oudste tempel van Thailand. 

Dag 2: Bangkok

Vroeg in de morgen brengen jullie een bezoek aan Wat Saket, waar je kennismaakt met het boeddhisme terwijl de monniken hun
ochtendgebeden zingen. Jullie kunnen er ook enkele aalmoezen aan de monniken aanbieden om zo een zegen te krijgen voor een veilige reis. Maak vervolgens een korte klim naar de top van de ‘gouden berg’ om te genieten van het panoramische uitzicht. Aansluitend trekken jullie verder door het historische centrum van Bangkok, langs enkele van de mooiste bezienswaardigheden en tempels van de stad. Onderweg stoppen we even om wat voedsel en gebruiksvoorwerpen te kopen voor de "Sangkatarn" - een speciaal soort offergave voor de monniken in de Wat Ratchabophit. Na het bezoek aan de Wat Ratchabophit eindigt de verkenning bij het Tiger God-heiligdom, een van de oudste taoïstische tempels in Bangkok. Voor jullie terugkeren naar het hotel wordt een typische lunch voorzien bij de rivier.

Dag 3: Bangkok - Ayutthaya - Saraburi

Jullie verlaten Bangkok en rijden naar de vroegere hoofdstad van Siam. Ayutthaya werd gesticht rond 1350 en werd over een periode van ca. 400 jaar door 33 koningen opgebouwd. In 1767 werd de stad door het Birmaanse leger grotendeels verwoest. Eeuwenoude tempels en paleizen liggen er verspreid. Jullie brengen o.a. een bezoek aan het Bang Pa-In zomerpaleis en de Wat Niwet Thammaprawat. In de namiddag verkennen jullie de uitgestrekte site per tuk tuk. Ontdek naast de monumenten ook de stad met een wandeling door de markt en de Moslimwijk, die de gelegenheid biedt om een ongewone lokale delicatesse, candy floss roti, te proeven. Na de verkenning rijden jullie verder naar het hotel in Saraburi.

Dag 4: Saraburi - Khao Yai

Na de check-out rit naar het bijzondere Khao Yai Nationaal Park. Bij aankomst maken jullie een wandeling naar de Nong Phug She-uitkijktoren, die zich in de buurt van de Nong Phug Shee-vijver bevindt. Dit is de belangrijkste waterbron voor vele soorten dieren, waardoor je een goede kans hebt om olifanten en andere wilde dieren te kunnen spotten. Na het middagmaal in een lokaal restaurant, verkennen jullie de beroemde waterval die voorkomt in de film "The Beach" en beklimmen jullie de ‘Lonely Cliff’ waar jullie genieten van het uitzicht. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan en avondmaal in een wijngoed in ‘PB Valley’, één van de wijngaarden in de regio Khao Yai.

Dag 5: Khao Yai - Saraburi - Lopburi - Sukhothai

Vroeg in de ochtend wordt een bezoek aan de tempel van de Boeddha-voetafdruk in Saraburi voorzien voordat jullie verder reizen naar Lopburi. Lopburi was een belangrijk onderdeel van het Khmer-rijk, later een deel van het koninkrijk Ayutthaya, en de tweede hoofdstad van Ayutthaya onder het bewind van koning Narai, de grote. Jullie zullen er ook kennismaken met de beroemde krab etende makaken die de oude stad overspoelen, vooral in het gebied rond Phra Prang Sam Yod en het Phra Kaan Heiligdom. Vervolgens rijden jullie verder naar Sukhothai. Bij aankomst verkennen jullie het Sukhothai Historical Park met zijn ruïnes gelegen in een uitgestrekte oase van grasvelden, vijvers en tamarindbomen waar het heel aangenaam vertoeven is.

Dag 6: Sukhothai

Vandaag ontdekt u de "Ban Na Thon Chan Community". De meeste dorpelingen zijn afstammelingen van het oude Lanna-koninkrijk. Hier krijgen jullie de kans om de lokale families te bezoeken en meer te weten te komen over hun authentieke cultuur en gebruiken. Geniet met het gastgezin van een heerlijke lokale lunch.

Dag 7: Sukhothai - Nan

Jullie verlaten Sukhothai en rijden verder naar Nan. Onderweg brengen jullie een bezoek aan Phrae, een van de oudste steden van Thailand en een van de meest authentieke Lanna-steden. Phrae zit boordevol traditionele Thaise architectuur in de vorm van prachtige teakhouten huizen, eclectische wats en rustige steegjes. Jullie verkennen o.a. het Vongburi House, een groot teakhouten herenhuis gebouwd in 1897. Bij aankomst in Nan verkennen jullie de stad met o.a. een bezoek aan Wat Phumin en het Nationaal Museum.

Dag 8: Nan - Lanjia Lodge

Vandaag trekken jullie verder de bergen in op zoek naar enkele authentieke bevolkingsgroepen. Een ontmoeting met de Malbri, ook wel "Spirits of the yellow leaves" genoemd, staat het eerst op het programma. Dit is een unieke kans om een van de meest mysterieuze en zeldzaamste bergstammen van Zuidoost-Azië te ontmoeten. Jullie volgen verder de bergachtige route naar het Chiang Khong-gebied van Chiang Rai. Bij aankomst in de Lanjia Lodge check-in en even vrije tijd. Vervolgens krijgen jullie meer informatie over de Hmong en Lahu stammen in een presentatie. ‘s Avonds geniet u van een uitgebreid diner met lokale delicatessen, gevolgd door een optreden met zowel Hmong als Lahu muziek en dansen.

Dag 9: Lanjia Lodge

Na het ontbijt neemt een lokale gids jullie mee naar het Hmong en Lahu dorp in de buurt van de lodge, genaamd "Baan Kiew Karn". Je leert over de vele tradities, overtuigingen en de dagelijkse manier van leven van deze twee stammen. Daarna beantwoordt de sjamaan van het dorp graag al uw vragen over het lokale geloof in het sjamanisme. Aansluitend wordt een transfer voorzien naar het nabijgelegen dorp Baan Muang Karn, van waaruit jullie de beroemde Mekong-rivier afvaren naar de stad Chiang Khong . Na het middagmaal in een lokaal restaurant met uitzicht op de rivier, verkennen jullie het charmante grensstadje en omgeving. Ook brengen jullie een bezoek aan de tempel Wat Phra That Jom Meng, gelegen op een bergtop. Jullie genieten er van het schilderachtig uitzicht over het Mekong-stroomgebied en Laos.

Dag 10: Lanjia Lodge - Fang

Deze morgen kunnen jullie een verfrissende duik nemen in één van de ‘natuurlijke zwembaden’ in de buurt. Ook wordt er een picknick lunch voorzien. In de vroege namiddag keren jullie even terug naar de Lodge om van hieruit bergafwaarts te rijden naar het Fang-district in de provincie Chiang Mai.

Dag 11: Fang - Pai

Vroeg in de morgen vertrekken jullie naar de lokale markt in Fang. Jullie kopen er voedsel en bloemen die jullie meenemen naar jullie volgende bestemming. Per pick-up truck rijden jullie vervolgens naar het hoogland Doi Pu Muen (hoogste top 1306m). Bij aankomst bezoeken jullie het dorp Lahu waar jullie kennismaken met de christelijke stam die voornamelijk thee en koffie verbouwen. Ook leren jullie er theebladeren te plukken en komen jullie meer te weten over het productieproces van thee. Na het proeven van de thee, verkennen jullie ook de omgeving van de Pu Muen-waterval. Na een speciale ‘Bamboo-lunch’ rijden jullie verder naar het Pai-district in de provincie Mae Hong Son. Pai is een kleurrijke stad met iets meer dan 2000 inwoners in een schilderachtig bergdal. Jullie vinden er een sterke culturele invloed van het Shan-volk (uit Myanmar). Geniet 's avonds van een wandeling door de kleurrijke Pai-avondmarkten.

Dag 12: Pai - Mae Hong Son

Na het ontbijt rijden jullie verder noordwaarts naar de Tham Lod-grot in het kleine stadje Soppong (1,5 uur). Deze historische grot die een ‘must see’ is, wordt verkend aan de hand van een bamboevlot. Jullie volgen er een kleine rivier die door de grot slingert en stoppen enkele malen onderweg om de enorme zalen te verkennen. Ook kunnen jullie er de overblijfselen bekijken van de oude teakhouten kisten die meer dan 2500 jaar oud zijn en enkele eenvoudige grotschilderingen bewonderen. De gidsen die jullie begeleiden in de grot zijn allen afkomstig uit het lokale Shan-dorp. Na een lunch in een lokaal restaurant rijden jullie verder naar Mae Hong Son. Onderweg maken jullie nog een stop bij het Tam Plapark. Het park is vooral gekend voor de soro brook-karpervissen. Mae Hong Son is de meest afgelegen stad van Thailand, genesteld in een schilderachtige bergachtige omgeving met de Pai-rivier als doorgang. Mae Hong Son bevindt zich aan de grens met Myanmar waardoor de bevolking een culturele smeltkroes is van Thaise en Shan-mensen aangevuld met Lisu, Lahu, Karen en Hmong-heuvelstammen die de omliggende berggebieden bevolken. Jullie bezoeken er de Wat Phra That Doi Kong Moo, dat de provinciestad domineert. Gebouwd door Phaya Singhanatracha, de eerste koning van Mae Hong Son, biedt de tempel op een heuveltop een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende bergen en valleien. Bezoek ook de tempels Wat Chong Klang en Wat Chong Kham in Birmese stijl. Afgezien van de glasschilderijen die het boeddhisme en de eenvoudige levensstijl van de dorpelingen uitbeelden, zijn er meer dan 30 met hout gesneden poppen uit Myanmar te bewonderen. Voor de tempels ligt een grote natuurlijke vijver genaamd Nong Chong Kham, die vroeger het zwemgebied was voor olifanten.

Dag 13: Mae Hong Son

Vandaag verkennen jullie verder de schilderachtige omgeving met een bezoek aan Pang Oung waar jullie genieten van een prachtig uitzicht over de vallei. Ook verkennen jullie het Ban Rak Dorp, beïnvloedt door de Chinese Yunnan Cultuur. Jullie maken er kennis met de lokale bevolking en hun gebruiken.

Dag 14: Mae Hong Son - Chiang Mai

’s Morgensvroeg verkennen jullie de kleurrijke lokale markt waar men bijzondere levensmiddelen kan kopen zoals krekels, wormen en miereneieren. Vervolgens verlaten jullie Mae Hong Son en rijden naar Khun Yuam. Onderweg worden haltes voorzien bij enkele authentieke Birmese en Mon-tempels, zoals Wat Muay Tor en Wat Tor Pae. Jullie volgen verder de prachtige bergachtige route naar Mae Cham, een klein charmant stadje, voor de lunch. Na het middagmaal rijden jullie verder naar Chiang Mai. Bij aankomst check-in in het hotel. In de namiddag wordt een bezoek aan Wat Palad voorzien, een van de drie tempels in het Doi Suthep National Park. Aansluitend verkennen jullie de bijzondere Wat Phra That Doi Suthep. Geniet er van het spectaculair uitzicht over Chiang Mai. ’s Avonds neemt een lokale gids jullie mee voor een nachtelijke verkenning van de bruisende stad. Geniet van een avondje uit in de stad en omarm de spirituele tradities en het rijke erfgoed die Chiang Mai zo speciaal maken. Bij zonsondergang brengen jullie een bezoek aan een lokale tempel. Kijk hoe de monniken samenkomen voor hun avondgebeden en gezang. Na deze onvergetelijke ervaring is het tijd voor het avondeten. Rij door de verlichte straten van de stad naar 137 Pillars House, een van de toptafels van Chiang Mai. Betreed de ongelooflijke binnenplaats die is geïnspireerd op oude Chinese woningen. Geniet in deze sfeervolle setting van een diner met voortreffelijke gerechten uit de Thaise keuken. Sluit de avond af met een bezoek aan de Warorot Markt. Kuier door kraampjes vol met vers voedsel, bloemen en meer en geniet van de bruisende sfeer. Proef Thaise desserts van een populaire straatverkoper en zorg voor een zoete afsluiting van een betoverende avond.

Dag 15: Chiang Mai

Vandaag beleven jullie een typische dag in het leven van een Thais persoon - geen toeristen, geen bezienswaardigheden, gewoon thuis koken in een echte Thaise buurt. Mr. Prapat brengt jullie naar Hang Dong om de dag door te brengen met je 'Thaise familie'. Ontdek de architectuur van een traditioneel Thais huis en een rijstschuur. Je Thaise familie zal ook hun mandenvlechtvaardigheden demonstreren, een traditie die al eeuwenlang in Thailand bestaat. Slenter door de kleine familieorchidee en selecteer verse ingrediënten. Je leert traditionele huisgemaakte recepten koken met authentieke Noord-Thaise smaken die verschillen van de standaardgerechten die worden aangeboden in commerciële kooklessen. Jullie krijgen de kans om een echte Thaise familie te leren kennen. Geniet van een heerlijke huisgemaakte lunch (samen gekookt). Maak 's middags een wandeling door de buurt voordat je terugkeert naar Chiang Mai.

Dag 16: Chiang Mai - Bangkok - Brussel

Terugvlucht vanuit Chiang Mai, terug richting Brussel.

In samenwerking met Yindi Travel.

REGIOKAART

bottom of page