top of page

CAMBODJA & ZUID-VIETNAM

Combineer de hoogtepunten van Cambodja en Zuid-Vietnam in één onvergetelijke reis. Met een uitgebreide verkenning van de uitgestrekte historische Angkor site met o.a. Angkor Wat, Angkor Thom, Ta Prohm, grootsteden Ho Chi Minh en Phnom Penh, een unieke ervaring in de Mekong Delta en een strandverblijf op het eiland Phu Quoc.

WANNEER

nov - mei

DUUR

15 dagen

REISTIJD

16 uur

ITINERARY

Dag 1: Siem Reap

Bij aankomst verwelkoming door de lokale vertegenwoordiger en transfer naar het hotel.

Dag 2: Siem Reap

Vandaag komen jullie meer te weten over het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Jullie ontbijt bestaat deze morgen uittraditionele rijst noedels die jullie samen met een lokale familie klaarmaken. Daarna volgen nog enkele activiteiten die jullie meerinzicht bieden in de lokale cultuur zoals een sticky rice workshop, het ontdekken van de verschillende suikerpalmstalletjes, enz. Nade lunch bezoeken jullie de tempel van Banteay Srei. Dit is een hindoetempel opgetrokken uit rode zandsteen en versierd methoutsnijwerk, reliëfs en typische beelden. Het complex is georiënteerd naar het oosten en beschikt ook over drie tuinen. Aansluitendverkennen jullie het oude klooster Ta Prohm. Deze historische site is volledig overgroeid door vegetatie wat zeer mooie foto’soplevert.

Dag 3: Siem Reap

Vandaag verkennen jullie verder één van de meest uitgestrekte historische sites ter wereld: de Angkor tempels. Jullie bezoekeneerst de indrukwekkende Angkor Thom met zijn 54 torens en 216 gezichten van Avalokitesvara. Dit is een bodhisattva die hetmedelijden van alle boeddha’s belichaamt. Aansluitend bezoeken jullie het paleis en de terrassen van de Leprakoning en het terrasvan de olifanten. Dit uitgestrekt terras (350 m lang) werd gebruikt voor de koninklijke audiënties en ceremonies. ’s Middags wordt erin alle rust een private picknick-lunch voorzien bij een afgelegen tempel. Hierna brengen jullie een bezoek aan de hoofdtempelAngkor Wat, met zijn overbekende spitse torens en de buitengewoon mooie bas-reliëfs. Angkor Wat is een hindoeïstische tempel enwordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel werd gebouwd tussen 1113 en 1145, tijdens deregeerperiode van Suryavarman II.

Dag 4: Siem Reap

Jullie beginnen de dag met een bezoek aan het typische paaldorp Kompong Phluk. Jullie maken een boottocht op het Tonle Sapmeer dat vooral tijdens het regenseizoen spectaculair is. De mensen in dit gebied wonen letterlijk op het water en leven in hundrijvende dorpjes voornamelijk van de visvangst en handel. Na de lunch trekken jullie richting Beng Mealea. Deze tempel diende alsvoorbeeld voor de Angkor Wat tempel maar is inmiddels overwoekerd met vegetatie.

Dag 5: Siem Reap - Phnom Penh

Na de check-out verlaten jullie Siem Reap en rijden naar de hoofdstad Phnom Penh (+/- 5u30). Onderweg worden er enkele haltes voorzien in Kompong Kdei, met zijn archeologische brug, en in Skun, ook wel ‘Spiderville’ genoemd, omwille van de gefrituurde spinnen die er verkocht worden. Bij aankomst in Phnom Penh check-in in het hotel. Bij valavond staat er een romantische ‘sunsetcruise’ op de Mekong op het programma.

Dag 6: Phnom Penh

Vandaag verkennen jullie de hoofdstad en omgeving met een bezoek aan de Wat Phnom, de Zilveren Pagode en het Royal Palace,een architecturaal hoogtepunt! In de namiddag staat een bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum op het programma. Dit oudschoolgebouw werd gebruikt als foltergevangenis onder het Rode Khmer regime. De lokale gids vertelt jullie het aangrijpendeverhaal van de gevangenen. Jullie brengen ook een bezoek aan de Killing Fields in Choeng Ek. Voor jullie terugkeren naar het hotelbrengen jullie nog een bezoek aan de bruisende 'Russische markt'. Hier kunnen jullie onderhandelen over de aankoop van stof,juwelen, beeldhouwkunst, ...

Dag 7: Phnom Penh - Ho Chi Minh

Na de check-out vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven en check-in voor de binnenvlucht naar Ho Chi Minh, ook gekend als'Saigon'. Bij aankomst transfer naar het bijzondere An Lam Saigon River Resort, idyllisch gelegen langs de rivier. Een gedeelte van detransfer gebeurt per boot.

Dag 8: Ho Chi Minh

Jullie beginnen de dag met de verkenning van het indrukwekkende tunnelnetwerk van Cu Chi. Meer dan 16.000 Vietcong guerilla'sverstopten zich in dit immens netwerk. In de late voormiddag terugkeer naar Ho Chi Minh. Na het middagmaal in een lokaalrestaurant verkennen jullie de grootstad met zijn levendige Ben Thanh markt en de Thien Hau Pagode, het koloniale postgebouw, dekathedraal Notre-Dame en de typische Dong Khoi straat.

Dag 9: Ho Chi Minh - Cai Be - Mekong Delta

Na de check-out transfer naar Cai Be (+/- 3u), gelegen in het hart van de Mekong delta. Bij aankomst inscheping op de privé Sampan Song Xanh. Dit is een begin van een betoverende privéboottocht doorheen de Mekong Delta met o.a. een bezoek aan de stad Sa Dec met zijn typische markt, de vele plantages, zijn authentieke bamboebruggen, het historische huis van de bekende Franse schrijfster Marguerite Duras, ... Het middagmaal wordt voorzien aan boord terwijl jullie genieten van het platteland. Voor jullie overnachten aan boord van de Sampan wordt het diner bij kaarslicht voorzien in een koloniaal huis of 'Nha Co'.

Dag 10: Mekong Delta / Can Tho

In de voormiddag verkennen jullie per boot de 'Floating Market' van Cai Rang. Dit is een zeer mooi schouwspel. Alles wordt erverhandeld op het water. Na de verkenning van de markt meren jullie aan in Can Tho. Vervolgens check-in in het koloniale hotel. Inde namiddag verkennen jullie de landelijke omgeving van Vang Xam per fiets.

Dag 11 - 14: Can Tho - Phu Quoc

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Can Tho. Check-in voor de binnenvlucht naar het eiland Phu Quoc. Bijaankomst transfer naar het strandhotel en check-in. Dit is meteen het begin van een deugddoend strandverblijf.

Dag 15: Phu Quoc - Brussel

Transfer naar de luchthaven om, via het vasteland van Vietnam, terug naar Brussel te vertrekken.

In samenwerking met Yindi Travel.

REGIOKAART

bottom of page