top of page

SRI LANKA HIGHLIGHTS

Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan, heeft het gewoon allemaal: tropische stranden, koeler bergachtig terrein onderbroken door watervallen, ongelooflijke dieren in het wild, theeplantages, fantastisch eten en een gevarieerde cultuur met eeuwenoude oude sites. Het centrum is grotendeels bergachtig, heeft een koeler klimaat en is bezaaid met theeplantages en architecturale herinneringen aan het Britse koloniale tijdperk. Sri Lanka heeft een aantal spectaculaire ruïnes in het noorden van het land, zoals Sigiriya, Polonnaruwa en Dambulla. Naar het Zuiden toe zijn er verschillende nationale parken met onder andere Yala National Park en de ongerepte stranden. Prachtig ook in combinatie met een verlenging op de Malediven!

WANNEER

dec - apr

DUUR

16 dagen

REISTIJD

13 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Colombo

Vertrek vanuit Zaventem naar Colombo met een tussenstop.

Dag 2: Colombo

Bij aankomst in Colombo verwelkoming door de lokale agent en transfer naar het hotel. Vervolgens neemt de Engelstalige privégids/chauffeur jullie mee voor een verkenning van de hoofdstad met zijn multiculturele samenleving.

Dag 3: Colombo - Dambulla - Habarana

Na het ontbijt transfer naar het noorden (+/- 3u). Onderweg genieten jullie van de typische 'couleur locale' en bezoeken jullie de boeddhistische grotten van Dambulla. Dambulla is gebouwd rondom een grote granieten berg, waarop het boeddhistischegrottencomplex Raja Maha Vihara te vinden is.

Dag 4: Habarana - Sigiriya - Minneriya N.P. - Habarana

Deze morgen beginnen jullie met een bezoek aan het fort gelegen op de rots van Sigiriya. Deze stille rots torent 175m boven het landschap uit waardoor jullie op de top kunnen genieten van een schitterend uitzicht. In deze rots bevindt zich ook een nis waarin jullie de meest indrukwekkende fresco's van Sri Lanka kunnen bewonderen. Na het bezoek terugkeer naar het hotel en even vrije tijd om te genieten van de voorzieningen. In de vooravond verkennen jullie het Minneriya National Park per jeep. Vooral de grote kuddens olifanten zijn indrukwekkend.

Dag 5: Habarana - Polonaruwa - Habarana

Na het ontbijt transfer naar de historische hoofdstad Polonaruwa (+/- 1u). Dit was de hoofdstad van Sri Lanka van de 11e tot de 13e eeuw. Polonaruwa is een historische middeleeuwse stad, oorspronkelijk omringd door een vestingmuur. Van deze muur is een deel van ongeveer 5 km nog steeds te zien. De stad stond vol paleizen, tempels, kloosters, vijvers en parken. Vele ruïnes hiervan zijn nog in zeer goede staat. Vooral de 'Vadatage', de 'Gal Vihara' en het 'Thumpama-huis' zijn zeer interessant.

Dag 6: Habarana - Kandy

Na de check-out transfer naar Kandy. Bij aankomst verkennen jullie de spirituele hoofdstad van Sri Lanka. Kandy staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Jullie bezoeken er o.a. de bazaar en de beroemde 'Tempel van de tand' of de Sri Dalada Maligawa. In deze fraaie tempel ligt het heiligste relikwie van Sri Lanka: de tand van Boeddha. Aansluitend verkennen jullie de gekende botanische tuin van Kandy. 

Dag 7: Kandy - Kithulgala - Kandy

Vandaag verkennen jullie verder de omgeving met een bezoek aan één van de vele typische theeplantages die deze regio rijk is. Jullie worden er ingewijd in de geheimen van de wereldberoemde 'Ceylon Tea'. Vervolgens wordt een sportief intermezzo voorzien met een 'White Water Rafting' doorheen het groene landschap.

Dag 8: Kandy - Nuwara Eliya

Na het ontbijt check-out en transfer naar het station. Hier nemen jullie de trein naar Nuwara Eliya. Onderweg genieten jullie van de vele panorama's en het groene berglandschap. Deze treinrit wordt beschouwd als één van de mooiste treinritten ter wereld. Nuwara Eliya ligt op 1890 m boven zeeniveau en kent daardoor een koeler klimaat. Tijdens het Britse bewind op Sri Lanka vestigden zich hier vele Engelsen en dit is goed zichtbaar in de oude huizen en kerken die in Victoriaanse stijl werden gebouwd.

Dag 9: Nuwara Eliya - Horton Plains - Nuwara Eliya

Vandaag neemt de gids jullie mee voor een tocht dorheen de Horton Plains National Park. Jullie verkennen er het Nationaal Park, gelegen op een hoogte tussen 2100 m en 2300 m. Op het plateau genieten jullie van wondermooie uitzichten en van de typische fauna en flora die het nationaal park rijk is. Met wat geluk kunnen jullie er ook de Sambar (een soort het) waarnemen. Uiteraard wordt de bijzondere plek "World's End" niet vergeten.

Dag 10: Nuwara Eliya - Ella - Yala N.P.

Na de check-out verlaten jullie de hooglanden en rijden naar het Yala National Park. Onderweg brengen jullie een bezoek aan het bergdorp Ella en verschillende watervallen in deze regio.

Dag 11: Yala N.P. - Galle / Hikkaduwa

Deze morgen verkennen jullie het Yala National Park per 4x4. Jullie maken er kennish met trompetterende olifanten, roedels jakhalzen, prachtige vogels en soms zelfs een luipaard. Na de safari transfer naar Galle.

Dag 12: Galle / Hikkaduwa

Vandaag verkennen jullie de historische havenstad Galle. Galle wordt gekenmerkt door Hollandse, Portugese en Britse invloeden. Er wordt ook vrije tijd voorzien om wat te kuieren in de kleine, typische straatjes. Aansluitend brengen jullie een bezoek aan een echte 'turtle farm' en maken jullie kennis met de typische vistechniek van de lokale vissers.

Dag 13: Galle / Hikkaduwa - Kalutara

Na de check-out transfer naar Kalutara, voor een deugddoend strandverblijf.

Dag 14 - 15: Kalutara

Geniet van jullie strandverblijf.

Dag 16: Kalutara - Colombo - Brussel

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Colombo voor de vlucht naar Brussel (met tussenstop).

In samenwerking met Yindi Travel.

REGIOKAART

bottom of page