top of page
Image by digitalarbyter :)

VIETNAM

WANNEER

nov - apr

TIJDSVERSCHIL

CET + 6u

MUNT

Dong

HOOFDSTAD

Hanoi

VLIEGTIJD

16 uur

WELKOM IN VIETNAM

Van Hanoi in het noorden tot Ho Chi Minh in het zuiden: welkom in een van de meest kleurrijke landen ter wereld. Hoewel het land bijna synoniem was met oorlog tot einde vorige eeuw, heeft het veel meer te bieden. Je leert het echte Vietnam kennen, met haar unieke en rijke beschaving, spectaculaire landschappen, etnische minderheden, vriendelijke en nijverige bevolking. Een zeldzame gelegenheid om een land van traditionele charme en schoonheid te bezoeken dat zich transformeert in een moderne maatschappij!

De Mekong Delta en Zuid-Vietnam
Het tropische zuiden met zijn enorm vruchtbare Mekong delta ademt nog steeds het koloniale en recentelijke oorlogsverleden uit. Nog zo’n bijzonder gebied dat u moet ontdekken als u in Vietnam reist. De Mekongrivier loopt van het zuiden van Vietnam door Cambodja, Laos en Thailand. Het gebied leent zich perfect voor een mooie wandeling of fietstocht langs fruitboomgaarden, maar wat echt niet mag ontbreken is een boottocht. Het unieke landschap is nergens te zien in Azië. Uw fotocamera maakt overuren, maar vergeet zelf niet te genieten van de omgeving. Als u uitvaart, vaart u langs de ‘marktkraampjes’ op het water. De bruisende hoofdstad Ho Chi Min-stad biedt een sensatie aan zichten, geluiden, smaken en geuren. Het traditionele boeddhisme, taoïsme en voorouderverering gaan hier hand in hand met een verbazingwekkend tempo van economische ontwikkeling. 


Centraal-Vietnam
Hue ligt aan de oevers van de parfumrivier en is nog steeds de meest traditionele stad van Vietnam. Hier verkennen we het voormalige keizerlijke verleden. De Verboden Stad, keizerlijke mausolea en honderden boeddhistische kloosters zijn daar getuige van. Het enorm sfeervolle dorpje Hoi An, gelegen aan de monding van de Thu Bon rivier, doet ons terugkeren naar de tijd van de eerste handelsroutes tussen West en Oost.


Hanoi, Halong Bay en Noord-Vietnam
Hanoi, zo verschillend van haar zusterstad Saigon, dompelt ons opnieuw onder in de bijenkorf van activiteit en charme. Een stad van meren, publieke parken, schaduwrijke boulevards en een enorm aantrekkelijk stadscentrum. Dit is de uitvalsbasis naar de wondermooie baai van Ha Long, uniek en met geen woorden te beschrijven. Ha Long kent meer dan 3000 karsteilanden op een oppervlakte van 1500 km2 en geeft een sprookjesachtig gevoel waarbij iedereen tot rust komt. Vlakbij de Chinese grens treft men de mooiste berglandschappen van Vietnam aan. In dit prach­tig natuurgebied worden bizar­re, ge­kloofde kalkstenen kegels omgeven door indruk­wek­ken­de ber­gen. Middenin ligt het sfeervolle bergdorpje Sa Pa, vlak aan de voet van de hoogste berg van Viet­nam, de Fansipan. Het koele kli­maat op 1600m en de prach­ti­ge omge­ving nodigen uit tot het bezoeken van enkele kleurrijke bergvolkeren die in deze provincie sedert eeuwen verblijven. We treffen hen in hun dorpjes en op de bonte markten, waar ze van alle uithoeken naartoe komen. Een kleurrijk schouwspel om nooit te vergeten
Image by Doan Tuan

REIZEN OP UW MAAT

UNIEK EN PERSOONLIJK

Interesse in een reis naar Vietnam? Vraag nu uw offerte aan! Uiteraard zijn de rondreizen op onze website slechts voorbeelden en dienen in eerste instantie ter inspiratie. Al onze reizen passen wij namelijk aan op uw maat. Daarom is elke reis die u bij Golden Cactus Travel boekt een unieke en persoonlijke belevenis!

EXPERIENCES

bottom of page