top of page

 NOORD- EN CENTRAAL-VIETNAM

Ontdek de natuurlijke en culturele hoogtepunten van het noorden en het centrum van Vietnam: zowel de bergdorpen en hun intrigerende stammen als de bruisende metropool Hanoi. U verkent de Ha Longbaai, de keizersstad Hué en het charmante Hoi An. 

WANNEER

nov - apr

DUUR

15 dagen

REISTIJD

16 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Hanoi

Bij aankomst in Hanoi verwelkoming op de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Vervolgens transfer naar jullie hotel. In de late namiddag neemt de lokale privégids jullie mee voor een ludieke fietstocht in een fietstaxi (riksja) doorheen Hanoi (duur: +-45min). Een originele manier om Hanoi te ontdekken: de meren, de oude wijk, de brede lanen en de koloniale huizen, de Ngoc Son Tempel,...

Dag 2: Hanoi

Na het ontbijt neemt de  privégids jullie mee voor een bezoek aan de Tempel van de Literatuur (Van Mieu uit 1070) en het Etnologisch Museum waar jullie meer te weten komen over de verschillende etnische bevolkingsgroepen van Vietnam. In de namiddag staan jullie Minsk en chauffeur voor jullie klaar. Met een authentieke Minsk moto en chauffeur reizen jullie via achterafstraatjes naar een paar vrijwel onbekende delen van Hanoi. Jullie rijden door het doolhof van smalle, zigzaggende steegjes, en zien hoe de lokale bevolking leeft en werkt. Jullie komen tijdens deze tour langs alle hoogtepunten van de hoofdstad. Aansluitend keren jullie terug naar het startpunt van jullie route via de beroemde Long Bien-brug. Tijdens de tour kunnen jullie enkele traditionele Vietnamese gerechten proeven, van finger food tot de legendarische ei-koffie of andere traditionele drankjes.

Dag 3: Hanoi - Mai Chau

Na het ontbijt verlaten jullie de hoofdstad en rijden naar Mai Chau. Onderweg genieten jullie van de typische ‘couleur locale’ en de uitzichten. Bij aankomst check-in in de bijzondere lodge gelegen tussen de bergen, rijstvelden, tropische natuur.

Dag 4: Mai Chau

Deze morgen staat er een trekking op het programma door het betoverende Mai Chau landschap. Na een wandeling door het regenwoud bereiken jullie de top van de berg waar jullie genieten van het pittoreske uitzicht over de regio, waaronder de dorpen Panh en Cun Pheo. De wandeling gaat verder langs het platteland, de rijstvelden en begroeide bergen. Jullie komen voorbij een aantal lokale dorpen waar mensen nog leven volgens de authentieke tradities.

Dag 5: Mai Chau

Vrije dag om te genieten van het hotel en de omgeving. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk, bv. een jeeptocht door de natuur, langs kleine dorpjes en door het platteland.

Dag 6: Mai Chau - Ninh Binh

Vandaag verlaten jullie de regio van Mai Chau en rijden langs pittoreske landschappen op weg naar de regio die gekend staat als ‘het aardse Halong Bay’. Ninh Binh is één van de beroemdste locaties in Vietnam, bekend om zijn indrukwekkende kalkrotsen. Het middagmaal wordt voorzien bij een lokale familie in een klein dorp. Jullie maken er kennis met de typische streekgerechten. In de namiddag maken jullie een leuke fietstocht via de Boi Rivier en nemen jullie plaats op een kleine authentieke roeiboot in het Van Long Natuurreservaat. Jullie verkennen er het natuurreservaat vanop de rivier met zijn rotspieken, rijstvelden en lokale fauna en flora.

Dag 7: Ninh Binh - Halong Bay

Na de check-out transfer naar de beroemde Halong Bay. Bij aankomst in Halong Bay  inscheping aan boord van de typische Jonk voor het begin van jullie cruise. Dit is meteen de start van een betoverende cruise doorheen de Golf van Tonkin, een mystiek maritiem landschap, bezaaid met duizenden eilanden en typische karstrotsen. Deze wereldberoemde baai is een van de mooiste landschappen in Vietnam, met zijn gigantische rotseilandjes bedekt met weelderige vegetatie met uitzicht op het water. Halong Bay omvat ongeveer 1.900 eilanden en eilandjes, vaak onbewoond. Deze scène creëert een spectaculair marien landschap, dat UNESCO werelderfgoed werd sinds 1994. Middagmaal aan boord: vers gevangen vis en zeevruchten. Bij zonsondergang geniet u aan boord van een lokaal rijstwijntje, een fijn avondmaal en een goede nachtrust.

Dag 8: Halong

Jullie kunnen de dag beginnen met een Tai Chi-les in de vroege ochtend, gevolgd door een licht ontbijt. Dan gaan jullie aan boord van een kleinere boot om het dorp Viet Hai te ontdekken. In het dorp fietsen jullie over landelijke paden en door een regenwoud. Onderweg bezoeken jullie een lokaal huis en observeren er het idyllische plattelandsleven. Lunch aan boord. In de namiddag bezoekt u Lan Ha Bay en afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er vrije tijd voorzien om te zwemmen, vooraleer jullie terugkeren naar de Orchid Cruise om er van de zonsondergang te genieten. Voor het diner kunnen jullie eventueel deelnemen aan een traditionele kookles met de chef-kok.

Dag 9: Halong - Hanoi - Hué

Na het ontbijt aan boord kunt u nog even rustig genieten van de omgeving. Aansluitend verkennen jullie de Ao Ech omgeving per kayak. Na de brunch aan boord, ontscheping tegen de middag. Aansluitend transfer naar de luchthaven van Hanoi waar jullie de binnenvlucht nemen naar Hue.

Dag 10: Hué

Na het ontbijt neemt onze lokale Engelstalige privégids jullie mee voor een bezoek aan de keizerlijke citadel. Na het bezoek aan de historische site beginnen jullie aan een “foodtour” per cyclo. De tocht brengt u langs de Phu Xuan-brug naar de andere oever van de rivier. De eerste stop is een authentiek lokaal restaurant in een klein straatje waar jullie een aantal lokale ‘chique’ rijstwafels kunt proeven zoals Banh Beo, Banh Nam of Banh Ram It. Bij een tweede stop even buiten het historische centrum kunnen jullie proeven van een speciale pannenkoek: de Banh Khoai die je in een lokale saus dipt. Jullie foodtour komt ook voorbij het beroemde Bun Bo Hue-restaurant, waar je het typische gerecht uit Hue kan proeven, bestaande uit lekkere noedels met rundvlees en een licht pikante saus. Jullie ronden de tocht af met een stop bij een beroemde banketbakkerij en een coffeeshop gelegen aan de rivier met een prachtig uitzicht op de parfumrivier. In de middag verkennen jullie de historische Thien Mu-pagode. Één van de meest herkenbare punten van Hue, met tal van gebouwen die worden gebruikt voor het dagelijks leven door de inwonende monniken, een klokkentoren en een pagode met zeven niveaus aan de voorkant. Vervolgens bezoeken jullie het mausoleum van Minh Mang. Bewonder er de bijzondere architectuur in een charmant landschap.

Dag 11: Hue - Danang - Hoi An

Na het ontbijt check-out en transfer naar Hoi An via de bergpas genaamd ‘Col des Nuages’ en Danang. Onderweg genieten jullie van de vergezichten en houden jullie even halt bij het paradijselijke strand van Lang Co. Bij aankomst in Hoi An neemt jullie lokale Engelstalige gids jullie mee voor een kennismaking met het oude dorpscentrum van Hoi An (Unesco werelderfgoed) met de mooie houten koopmanshuizen, de Japanse overdekte brug en het huis van Tan Ky.

Dag 12 - 14: Hoi An

Deze ochtend begint met een leuke fietstocht. (+/- 9 à 11km, 1.5u). Jullie steken de Cam Kim-brug over om de andere kant van de Thu Bon-rivier te bereiken en rijden dan verder naar een klein dorp. Na een bezoek aan een lokaal huis van een traditionele Vietnamese familie, bevindt u zich midden in weelderig groen. Jullie ontmoeten een lokale familie en leren hun dagelijkse manier van leven kennen. De fietstocht gaat verder langs rustige dorpswegen, het platteland rond Hoi An en schaduwrijke paden. Tijdens een korte pauze kunnen jullie genieten van lokaal vers fruit en thee.

Dag 15: Hoi An - Danang - Brussel

Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Danang, waar jullie inchecken voor jullie terugvlucht naar Brussel.

In samenwerking met Yindi Travel.

REGIOKAART

bottom of page