top of page

HAWAII EXTRAVAGANZA

Beleef een onvergetelijke reis op 3 prachtige eilanden van de Hawaiiaanse archipel. Ontdek weelderige tropische regenwouden, de wereldberoemde stranden, de verbluffende natuur en uiteraard de Aloha levensvreugde. U verblijft meerdere nachten op elk eiland om ten volle van de exotische omgeving te kunnen genieten.

WANNEER

apr - okt

DUUR

10 dagen

REISTIJD

21 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Honolulu

Heenvlucht met als bestemming Honolulu, de hoofdstad van Oahu. U wordt in de luchthaven opgewacht, verwelkomd met een traditionele Hawaiiaanse Lei bloemenkrans en gezegend. Aloha. Begeef u naar uw eerste hotel en maak kennis met Honolulu.

Dag 2: Honolulu

Vandaag begint uw prachtig avontuur op Hawaiiaanse archipel met Oahu, het hart van Hawaii met het wereldberoemde Waikiki Beach, Diamond Head Crater en een scala aan bezienswaardigheden. U kan de dag starten met een onvergetelijke ochtendwandeling naar de 300.000 jaar oude Diamond Head Crater waar u van een adembenemend prachtig uitzicht kan genieten. Hou uw fototoestel alvast bij de hand! In de vulkanische krater van Hanauma Bay ontdekt u 400 tropische vissoorten waaronder de kleurrijke papegaaivis en de zeldzame groene zeeschildpad, een beschermde schildpad met een schildlengte van bijna één meter. Een andere mogelijkheid is om naar de Jurassic Park waterval te wandelen. Deze optionele gegidste tocht leidt u doorheen het tropisch regenwoud en langs serene stroompjes tot aan de donderende waterval, vereeuwigd door de klassieker van Steven Spielberg, Jurassic Park.

Dag 3: Honolulu

Tip: Huur een fiets om Honolulu en omstreken op uw eigen tempo verder te verkennen. Ontdek talrijke sites, restaurants, winkels en verborgen schatten waar u eenvoudig van uw fiets kan afstappen en volop van de sfeer kan genieten. Bezichtig de historische plekken van Honolulu, de gebouwen en standbeelden van de 18de eeuw uit de tijd van de Hawaiiaanse monarchie. Oahu herbergt prachtige paleizen, musea en kunstgalerijen alsook het unieke Polynesische Cultureel Centrum waar u de kans krijgt om zelf deel te nemen aan de rijke tradities van het eiland. De stranden van Oahu zoals Waikiki Beach hebben de legendarische status bereikt in de surfwereld en zijn door de zacht rollende golven ook ideaal voor beginners. Winkel in eersteklas winkels, ontdek de boeiende straatartiesten en de gastronomische restaurants.

Dag 4: Honolulu - Kauai

Vandaag landt u in Kauai, ook wel het “Garden Island” genoemd. Het eiland Kauai wordt voor een groot deel door een prachtig tropisch regenwoud bedekt. Dit is tevens de reden dat Hollywood dit aards paradijs in menige film als decor heeft gebruikt. Pik na uw landing op de luchthaven uw huurwagen op en begeef u naar uw hotel. Verken het Lydgate Beach Path aan het strand met de fiets of tijdens een wandeling, ontdek de historische Wailua rivier tijdens een optionele excursie met de kajak, snorkel langs het strand van Poipu of zoek een rustig plekje uit op het serene Nukolii Beach Park. Ook mag u de prachtige Napali Coast en de prachtige Kalalau vallei, te bewonderen vanaf de Kalalau Lookout en de Puu O Kila uitkijkpunten, zeker niet missen.

Dag 5: Kauai

Maak vandaag wat tijd vrij om Kauai te ontdekken tijdens een serene en prachtige wandeling langs de Halemanu Canyon op het wandelpad Cliff Trail. Eénmaal u de top van de watervallen van Waipoo Falls bereikt op 243m hoogte geniet u van een prachtig uitzicht over de canyon en het weelderige Kokee regenwoud met zijn exotisch groen en wildlife. Ontdek de “Sleeping Giant” in de Nounou berg , heilige plekjes zoals Poliahu Heiau of waag u aan de zipline over de weelderige valleien. In de Na Aina Kai botanische tuinen en de 17 hectaren van de Limahuli Gardens kan u meer te weten komen over de schat aan inheemse planten. Ook kan u de charmante kuststad Kapaa bezoeken, ideaal om te shoppen en rijk aan handgemaakte goederen, kunstgalerijen en nog veel meer. Kies ’s avonds één van de talrijke restaurants uit die u verwennen met verse ingrediënten en hun inspiratie voor gerechten uit alle uithoeken van de wereld putten.

Dag 6: Kauai - Maui

Vandaag verlaat u Kauai en zet u uw avontuur door in Maui, “The Valley Isle” en het tweede grootse Hawaiiaanse eiland. Begeef u naar de luchthaven, bezorg uw huurwagen terug en neem uw vlucht met als bestemming het eiland Maui. Maui biedt 8km standen, talrijke mogelijkheden om prachtige wandelingen te maken, onvergetelijke panoramische ritten en verbluffende parken waaronder het nationaal park Haleakala met de Haleakala vulkaan en het Wai‘anapanapa State Park, een vulkanische kuststreek met lage kliffen. Maak ervan gebruik om op één van Maui’s beroemde stranden uit te rusten, morgenvroeg wacht een dag vol avontuur u op.

Dag 7: Maui

Mis deze ochtend zeker de kans niet om de verbluffende zonsopgang over Maui te bewonderen! Een optionele gegidste excursie leidt u tot aan de top van de slapende Haleakala vulkaan voor een onvergetelijke ervaring. Na de zonsopgang wacht u een 41km lange bergafwaartse fietstocht op langs ananas plantages tot aan de Stille Oceaan. Beleef de rest van de dag naar eigen wens. U heeft een scala aan mogelijkheden (niet inbegrepen): waag u aan de watersporten, shop in het Whalers Village winkelcentrum, ontspan aan één van de talrijke watervallen of bezoek enkele van de vele historische sites in de charmante stad Wailuku dicht bij het Iao Valley State Park.

Dag 8: Maui

De laatste dag om ten volle te genieten van dit onvergetelijke avontuur op het prachtige Maui. Ontdek tijdens een wandeltocht de prachtige valleien langs de beroemde Hana Highway en het kleine stadje Hana zelf, een plek waar tijd wel een abstract concept lijkt te zijn en Aloha de levensfilosofie is. Juist achter Hana bevindt zich de Kipahulu regio van het nationaal park Haleakala en zijn schitterende Pools of Ohea, ook wel de Zeven Heilige poeljes genaamd, waar u een verfrissende duik in kan nemen. Om uw avontuur met een knal te beëindigen raden we u aan om het optionele Royal Lahaina Luau festijn en show te ervaren. Dit authentieke feest rijk aan traditionele cultuur met de nodige zang, dans en eten zal u uw hele leven bijblijven en zal u doen popelen om naar Hawaii terug te keren voor een bijkomend avontuur.

Dag 9 - 10: Maui - Brussel

Profiteer van uw laatste uren in Maui en begeef u daarna naar de luchthaven voor uw terugvlucht met als bestemming België.

REGIOKAART

bottom of page