top of page

THAILAND AVONTUUR

Verken de hoofdstad van Thailand met z'n futuristische skytrain, eeuwenoude tempels, simpele streetfoodstalletjes en ultrachique skybars met panoramisch zicht. Na alle hectiek van Bangkok, verken het authentieke noorden van Thailand om vervolgens tot rust te komen langs de stranden van Krabi of Koh Samui waar je geniet van zon, zee en strand. 

WANNEER

nov - apr

DUUR

15 dagen

REISTIJD

15 uur

ITINERARY

Dag 1: Bangkok

Bij aankomst in Bangkok verwelkoming op de luchthaven en transfer naar uw hotel. Vervolgens neemt de privégids jullie mee voor een eerste verkenning van de grootstad. Jullie gaan aan boord van een typische 'long-tail boat' en verkennen er het labyrint van kanaaltjes, oude paalwoningen, plantages, tempels,... Aansluitend brengen jullie ook een bezoek aan de tempel Wat Arun met zijn typische Khmer-invloeden. De centrale pagode van 79m is versierd met een mozaïek van Chinees porselein, dat schittert in het zonlicht.

Dag 2: Bangkok

In de voormiddag neemt de privégids u mee voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis met zijn typische tempels en tuinen, en de Tempel van de Smaragden Boeddha. Ook brengen jullie een bezoek aan Wat Pho, de grootste en oudste tempel van Thailand. In Wat Pho bevindt zich ook een zeer gerenommeerde traditionele Thai Massage School. Na een deugddoende voetmassage wordt het middagmaal voorzien in een lokaal restaurant. In de namiddag verkennen jullie het bruisende Chinatown te voet en per tuk tuk.

Dag 4: Bangkok - Kanchanaburi

Na het ontbijt check-out en transfer naar de 'Tuin Provincie', Samut Songkhram, gelegen in de Mae Klong Delta. Een eerste stop is de Flip Flop Market. Hier bent u getuige van een heus spektakel als de trein voorbijkomt en alle goederen die op en rond de sporenuitgestald zijn als bij toverslag verdwijnen. Vervolgens verkennen jullie de omgeving per boot met o.a. een bezoek aan een typische 'Floating Market', aan een familie die kokossiroop maakt, ... Aansluitend transfer naar Kanchanaburi. Het middagmaal wordt voorzien in een lokaal restaurant. In de namiddag verkennen jullie het Commonwealth War Cemetary en het museum waar de dramatische geschiedenis van de constructie van de "Dodenspoorweg" verteld wordt. Fotostop aan de beroemde brug. Na het bezoek, transfer naar het hotel, gelegen aan de oever van de River Kwai.

Dag 5: Kanchanaburi

Na het ontbijt verkennen jullie de uitgestrekte Erawan watervallen, waar jullie de omgeving te voet verkennen. Jullie kunnen ereventueel ook een duik nemen in één van de natuurlijke baden. Aansluitend transfer naar de Phra That grot waar jullie de ondergrondse wereld ontdekken. Na het middagmaal staat er een korte treinrit door de Kwai Noi kloof op het programma, wat een onderdeel is van de Death Railway.

Dag 6: Kanchanaburi - Bangkok - Chiang Rai

Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Bangkok. Check-in voor de binnenvlucht naar Chiang Rai. Bijaankomst transfer naar uw hotel.

Dag 7: Chiang Rai

Vandaag verkennen jullie de omgeving van Chiang Rai met een bezoek aan Mae Chan en zijn Yao en Akha minderheden. Vervolgens brengen jullie een bezoek aan de bruisende markt van Mae Sai en maken jullie een boottocht op de Mekong aan het drielandenpunt. Als afsluiter verkennen jullie de historische Chiang Saen tempels, gelegen aan de oever van de Mekong.

Dag 8: Chiang Rai - Chiang Mai

's Ochtends vroeg wonen jullie de traditionele monnikenprocessie bij. Vervolgens brengen jullie een bezoek aan de Wat Doi Suthep. Dit is het bekendste heiligdom in de regio, gelegen op een heuvel. Vanop het tempelterras genieten jullie van een prachtig panoramisch uitzicht over de vallei van Chiang Mai. Aansluitend verkennen jullie het labyrint van de Wat Umong met zijn tunnels en grotten. Een typisch middagmaal wordt voorzien met Chiang Mai's bekendste gerecht 'khao soy'. In de vooravond verdiepen jullie zich verder in de lokale keuken tijdens een Thaise kookles.

Dag 9: Chiang Mai - Rabeang Pasak

Na het ontbijt check-out en verkenning van het platteland rond Chiang Mai met o.a. een bezoek aan een orchideeboerderij, de Bua Tong waterval in het Sri Lanna National Park, ... Aansluitend transfer naar het bijzondere Rabeang Pasak Tree House.

Dag 10: Rabeang Pasak

Vandaag kunnen jullie de groene omgeving vrij verkennen. Jullie kunnen bijvoorbeeld een fietstocht maken, wandelen naar eenwaterval, ...

Dag 11 - 15: Rabeang Pasak - Krabi of Koh Samui

Na de check-out terugkeer naar Chiang Mai en check-in voor de binnenvlucht naar Krabi OF Koh Samui. Bij aankomst transfer naar uw strandhotel en check-in. Dit is meteen het begin van een deugddoend strandverblijf om uw reis af te sluiten.

In samenwerking met Yindi Travel.

REGIOKAART

bottom of page