top of page

JAVA & BALI AVONTUUR

U start op Java en eindigt op Bali. U ontdekt individueel met uw privégids deze 2 totaal verschillende eilanden. De rondreis staat voor beleving, fun en een hoog adrenalinegehalte. U combineert de culturele bezienswaardigheden met het actief verkennen van de mooiste, meest afgelegen plaatsen van Java en Bali. Het is aangewezen dat u over een goede basisconditie beschikt.

WANNEER

apr - okt

DUUR

15 dagen

REISTIJD

18,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Aankomst in Yogyakarta

Bij aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en overgebracht naar uw hotel. Rest van de dag vrij om wat uit te rusten.

Dag 2: Yogyakarta

Yogyakarta wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Java en zelfs van heel Indonesië. Voormiddag: de zilverstraat Kota Gede, de Kraton, het ommuurde paleis van de sultan uit 1755, en vlakbij het mysterieuze waterpaleis Taman Sari met baden voor de sultan en zijn harem. Lunch. Namiddag: het schitterend tempelcomplex van Prambanan (op 16 km), een ode aan de Javaanse hindoecultuur.

Dag 3: Yogyakarta

Borobudur is een van de grootste boeddhistische heiligdommen ter wereld (op 40 km). De tempel is gebouwd in 9 terrassen, versierd met meer dan 1.500 bas-reliëfs, die het leven van Boeddha illustreren. Lunch. Bezoek aan het traditionele dorp Candirejo met paard-en-kar.

Dag 4: Yogyakarta - Mojokerto - Sukapura

Per comfortabele trein (airconditioning) door schilderachtig Centraal-Java naar Mojokerto. Verder per auto naar Sukapura, tegen de flanken van de vulkaan Gunung Bromo.

Dag 5: Sukapura - Bromo - Kalibaru

Héél vroeg naar de nog actieve vulkaan Bromo (2.392 m hoog), voor een van de mooiste zonsopgangen ter wereld. Het wordt een hele tocht: eerst per jeep, dan te paard en het laatste stuk te voet - u bereikt de rand van de krater via een trap. U waant zich in een feeëriek maanachtig landschap. Het Semeru-massief is het gebied van de Tenggerezen, een schuw bergvolk, dat vasthoudt aan oude pre-islamitische geloven. Uitgebreid ontbijt en verder naar Kalibaru, het centrum van de vroegere koloniale plantages. De landschappen behoren tot de mooiste van Java.

Dag 6: Kalibaru - Randu Agung

Kennismaking met het leven op een plantage. Lunch en verder oostwaarts via Banyuwangi naar het dorpje Randu Agung, aan de voet van de vulkaan Ijen.

Dag 7: Randu Agung - Ijen

Per jeep in de vroege morgen naar de vulkaan Ijen, een van de mooiste uitstappen op Java. Te voet bereikt u in anderhalf uur de top, een stevige klim maar het uitzicht is oogverblindend. Onderweg komt u de lokale dorpelingen tegen, ‘de zwavelmensen’, die manden van 60 tot 80 kg torsen, gevuld met het ‘gele goud’, ontgonnen in de zwavelmijnen hoog op de flanken van de vulkaan. Lunch en diner in het hotel.

Dag 8: Randu Agung - Pemuteran

Voormiddag: de omgeving van Randu Agung met plantages en vriendelijke dorpjes. Lunch. In Ketapang neemt u de ferry naar Gilimanuk (Bali). De overtocht is kort (3 km) maar de verschillen tussen beide eilanden zijn enorm. Langs de zuidwestkust via de Rambut Siwi-tempel naar Pemuteran.

Dag 9: Pemuteran

Per boot naar het eiland Menjangan, een van de beste snorkellocaties van Bali (ca. 4 uur), materiaal is voorzien.

Dag 10: Pemuteran - Lovina

Het boeddhistenklooster Vihara, hoog in de heuvels gelegen en uitkijkend op de oceaan. Daarna de beroemde warmwaterbronnen van Banjar. Verder langs de noordkust naar Seririt en daarna naar een ingeslapen bergdorpje op zo’n 1.000 m hoogte, waar u wandelt door de rijstvelden en kleine nederzettingen. De route is heel schilderachtig. Aankomst in Lovina.

Dag 11: Lovina - Candidasa

Verder naar Oost-Bali via Pura Beji, een van de belangrijkste subaktempels van Noord-Bali, langs smalle bergwegen naar Penelokan. Magnifiek uitzicht op het Batur-meer, de Gunung Agung en de berg Gunung Batur, een smeulende vulkaankegel. Dan volgt Pura Besakih, een groot complex van tempels en heiligdommen, tegen de flank van de Gunung Agung.

Dag 12: Candidasa

Het oostelijke punt van het eiland: eerst het paleis van Amlapura dat toebehoorde aan de Raja’s van Karangasem, daarna langs de kust naar het vissersdorpje Amed. Lunch. Terug naar Candidasa via het vijvercomplex van Tirtagangga met exotische baden, fonteinen en beelden.

Dag 13: Candidasa - Ubud

Het traditionele dorp Tenganan, waar schitterende sarongs geweven worden, daarna het vissersdorpje Kusamba met heel aparte stranden van zwart zand en de Vleermuizentempel Goa Lawah: duizenden vleermuizen hangen boven de ingang van een grot. Verder naar Ubud via Klungkung, zetel van de historische rechtbank Kerta Gosa, bekend voor zijn harde en onmenselijke straffen.

Dag 14: Ubud

Voormiddag: een kleine, charmante tempel in het dorp Sebatu en de Gunung Kawi, een monumentaal complex van 10 uit de rotsen gehouwen stoepa’s (11de eeuw). Lunch. Namiddag: het Neka Art Museum, de centrale markt, het paleis en het apenbos.

Dag 15: Ubud - Luchthaven Denpasar/Zuid-Bali

U reist verder naar uw volgende bestemming of transfer naar de luchthaven.

REGIOKAART

bottom of page