top of page

TANZANIA KLASSIEK

Alle natuurlijke klassiekers van Tanzania, dat is waar het op deze reis om gaat. Starten doet u met de omgeving van de Ngorongoro krater, een ingestorte vulkaan die tevens aantrekkelijk is voor vele dieren. We vervolgen met een bezoek aan de beroemde Serengeti, bekend om de migratie van de vele wildebeesten en zebra's. We picknicken in deze prachtige omgeving en gaan er op zoek naar de Big Five. 

WANNEER

juni - maart

DUUR

7 dagen

REISTIJD

12,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Arusha

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kilimanjaro wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die u naar het hotel brengt. U kan de bruisende stad verkennen of uitrusten in de lodge.

Dag 2: Tarangire

Na het ontbijt vertrekt u naar het Tarangire Nationaal Park, vooral bekend vanwege zijn grote olifantenpopulatie en baobab bomen. De picknicklunch wordt gevolgd door een namiddagsafari. U verlaat het park in de late namiddag en komt aan bij de lodge voor een drankje bij zonsondergang en diner onder de magnifieke sterrenhemel.

Dag 3: Tarangire - Serengeti

De reis gaat verder naar het Serengeti Nationaal Park, wereldbekend om de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s. U gaat op safari terwijl u onderweg bent naar het centraal gedeelte van het park. Uw gids zal adviseren welke gebieden u zeker moet verkennen tijdens uw bezoek.

Dag 4: Serengeti

U gaat een volledige dag op safari op zoek naar ‘The Big Five’ (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) in de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti Nationaal Park. Hou halt aan de Rock Kopjes, waar u met wat geluk jachtluipaarden of leeuwen kan spotten. Deze kattenfamilies gebruiken de enorme rotsformaties als observatieposten. Voor een onvergetelijke ervaring, doe een ballonsafari over de savanna.

Dag 5: Serengeti - Ngorongoro

Vroeg opstaan voor een ochtendsafari in het Serengeti Nationaal Park, waarna u terugkeert naar de lodge voor het ontbijt. Vervolgens baant u zich een weg naar de Karatu Highlands. Onderweg kan u tal van wilde dieren waarnemen. In de late namiddag komt u aan bij uw accommodatie voor die nacht.

Dag 6: Ngorongoro Crater

’s Ochtends wordt u naar de toegangspoort tot Ngorongoro gebracht, waarna u afdaalt naar de bodem van de krater voor een volledige dag safari. Het bulkt er van de wilde dieren: leeuwen, olifanten, luipaarden, zebra’s, neushoorns, buffels, nijlpaarden, apen en verschillende vogelsoorten. Aan het einde van de dag keert u terug naar de lodge voor een heerlijk diner.

Dag 7: Ngorongoro - Arusha

Na het ontbijt rijdt u naar de Elephant Caves voor een natuurwandeling vergezeld door een lokale gids. Nadat u zich heeft kunnen opfrissen in de lodge wordt u terug naar de internationale luchthaven van Kilimanjaro gebracht voor uw vlucht huiswaarts. Of wat dacht u van een strandverlenging op Zanzibar?

In samenwerking met Live to Travel.

REGIOKAART

bottom of page