top of page

TANZANIA HIGHLIGHTS

Tanzania is dé plek voor safari's, met haar grote populatie aan wild en haar schitterende nationale parken. Tijdens deze reis zult u verschillende hoogtepunten aan doen van dit geweldige land en maakt u verschillende safari's in maar liefst twee nationale parken, het Serengeti National Park en het Lake Manyara National Park.

Wellicht spot u de 'Big Five' in het Serengeti National Park! Daarnaast brengt u een bezoek aan de Ngorongoro krater waar het bulkt van de wilde dieren. Ook gaat u naar de bijzondere Olduvai Kloof waar fossiele resten van de eerste mens zijn gevonden! U sluit de reis af in Arusha. Voel u vrij om de reis te verlengen met een strandverblijf in Zanzibar of Mombasa.

 

Deze safari is mogelijk in internationale groep (van max. 7 personen/voertuig) of individueel.

WANNEER

juni - maart

DUUR

7 dagen

REISTIJD

12,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Arusha

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die u naar het hotel brengt. U kan de bruisende stad verkennen of uitrusten in de lodge.

Dag 2: Arusha - Karatu

Na de lunch vertrekt u naar de lodge in Karatu dat aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area ligt. De krater is een ingestorte vulkaan met een diepte van 600 m en een oppervlakte van 250 km² met één van de hoogste concentraties aan wilde dieren in Afrika.

Dag 3: Ngorongoro

Vandaag daalt u af naar de bodem van de krater voor een volledige dag safari met picknicklunch. Het bulkt er van de wilde dieren: leeuwen, olifanten, luipaarden, zebra’s, neushoorns, buffels, nijlpaarden, apen en verschillende vogelsoorten.

Dag 4: Ngorongoro - Serengeti

Na het ontbijt rijdt u naar de Olduvai Kloof, een belangrijke prehistorische vindplaats van fossiele resten van de eerste mens. Vervolgens gaat de reis verder naar het Serengeti Nationaal Park, wereldbekend om de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s.

Dag 5: Serengeti

U gaat een volledige dag op safari met picknicklunch op zoek naar de ‘Big Five’ (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) in de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti Nationaal Park.

Dag 6: Serengeti - Lake Manyara

U vertrekt vandaag naar het Lake Manyara Nationaal Park, gelegen aan de voet van de Great Rift Valley. Het park is bekend om de boomklimmende leeuwen en grote zwermen roze flamingo’s. Safari na lunch in de lodge.

Dag 7: Lake Manyara - Arusha

Na het ontbijt vertrekt u terug naar Arusha waar u de safari afsluit met een heerlijke lunch. Vervolgens heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts. U kan eventueel uw rondreis verlengen met een strandverblijf in Zanzibar.

In samenwerking met Live to Travel.

REGIOKAART

bottom of page