top of page

AUTHENTIEK MYANMAR

Tijdens deze rondreis bezoekt u de oude hoofdsteden rond Mandalay, de meesterlijke architectuur van de historische sites te Bagan, het schilderachtige Inle meer met zijn drijvende tuinen en beenroeiers en de hoofdstad Yangon met o.a. de schitterende Shwedagon Pagode. U reist door een variërend landschap met groene valleien tussen bergketens, een uniek plattelandsleven langs de rivieren, kleurrijke marktjes en zal aangenaam verrast worden door de gastvrije en vriendelijke bevolking. En, u maakt kennis met de Padaung-vrouwen, ook wel ‘langnekvrouwen’ genoemd in de regio van Loikaw.

WANNEER

okt - mei

VANAF

€ 3190 p.p (incl. vluchten)

DUUR

14 dagen

REISTIJD

17,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Yangon

Vertrek vanuit Zaventem met de Thai Airways vlucht naar Yangon.

Dag 2: Yangon

Aankomst te Yangon, de rustige en charmante hoofdstad met een rijk koloniaal en spiritueel erfgoed. Onthaal en transfer naar hotel Jasmine Palace (standaard) . Na de middag ontdekking van het koloniale Yangon en zijn historische gebouwen en de Kyaukhtatgi pagode, die een liggende Boeddha bevat van 70m lang. Verder gaat het tegen zonsondergang naar de Shwedagon pagode, beroemd om zijn 100 meter hoge stupa bedekt met goud en die 8 haren van de Boeddha herbergt. Deze plek is magisch bij zonsondergang.

Dag 3: Yangon - Kyaikhtiyo (Gouden Rots) (o)

In de vroege ochtend vertrek naar de Gouden Rots, die bereikt wordt tegen de middag. Vanuit het basiskamp per open vrachtwagen langs een bergroute naar het verzamelpunt, van waaruit u te voet verder de top bereikt (dragers beschikbaar tegen betaling). De met bladgoud belegde rots is een waar pelgrimsoord en balanceert op de rand van een afgrond. Overnachting in hotel Mountain Top (eenvoudig).

Dag 4: Kyaikhtiyo - Bago - Yangon (o)

Na een vroeg ontbijt terugkeer naar het basiskamp en verder naar Yangon. Stop in Bago, de voormalige hoofdstad van de Mon-dynastie voor een bezoek aan de Shwethalyaung tempel en aan de Shwemawdaw pagode van 114 m hoog. Onderweg naar Yangon, bezoek aan het kerkhof der geallieerden te Htaukkyan. Installatie in uw hotel.

Dag 5: Yangon - Heho - Inle Meer (o)

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Heho en verder over land naar Nyaung Shwe voor een bezoek aan het Shwe Yan Pyay klooster. Prachtige boottocht op het Inle meer met spectaculaire zichten. U ziet de ‘één-been-roeiers’, de paaldorpen van het Intha volk en de op bamboe palen rustende drijvende tuinen. Tot slot bezoek aan het weversdorp Inpawkhone en een werkplaats voor handgemaakte ‘cheroot’ sigaren. Overnachting in Amata Garden Resort (standaard).

Dag 6: Inle Meer - Indein - Inle Meer (o)

Na het ontbijt, wandeling op de lokale markt waar de bergstammen hun waar verkopen. Verder naar het dorpje Indein, waar u door een overdekte doorgang zal lopen met aan elke zijde een duizendtal kleine pagodes. Verder via een lange overdekte trap ontdekking van het prachtige complex van Alaung Sitthou met zijn oude stoepa’s verscholen in de vegetatie. Panoramisch uitzicht op het meer vanuit het klooster van In Dein.

Dag 7: Inle Meer - Heho - Mandalay (o)

Vrije tijd tot transfer naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Mandalay. Installatie in hotel Yadanarbon Dynasty (standaard). U kunt naar de Mandalay Hill gaan om te genieten van een indrukwekkende zonsondergang.

Dag 8: Mandalay - Amarapura - Ava - Sagaing - Mandalay (o)

Verkenning van de voormalige hoofdsteden Amarapura, Ava en Sagaing. In Amarapura bent u getuige van de 1.000 monniken van het Mahagandayon klooster die op bedelronde vertrekken. Bezoek per paardenkoets aan Ava, hoofdstad van de 14de tot de 18de eeuw en haar houten klooster van Bagaya. Na de middag via de brug over de Irrawaddy rivier naar Sagaing Hill met zijn 600 witgekalkte pagodes en kloosters. Bezoek aan de pagodes van Swan Oo Pon Nya Shin, U Min Thone Sae en Shin Pin Nan Gyaing. Bij zonsondergang wandeling over de 200 jaar oude teakhouten U-Bein brug van 2 km lang.

Dag 9: Mandalay - Mingun - Mandalay (o)

Vertrek per boot op de Irrawaddy naar Mingun. Bezoek aan de Pahtodawqyi tempel, de mythische Hsinbyume pagode en de vermaarde Mingun klok. Terugkeer naar Mandalay. Bezoek aan de Mahamuni pagode en zijn met bladgoud belegde Boeddha en een werkplaats voor de productie van bladgoud. Verder bezoek aan de Kuthodaw pagode en het Shwenandaw klooster.

Dag 10: Mandalay - Monywa (o)

Rit naar Monywa met verschillende fotostops. Installatie in hotel Chindwin (standaard). In de namiddag bezoek aan de Thanboddhay pagode met haar 500.000 Boeddhabeelden en aan de Boditahtaung pagode.

Dag 11: Monywa - Powintaung - Pakkoku - Bagan (o)

Vertrek naar Po Win Taung, waar eeuwenoude grotten de belangrijkste collectie muurschilderingen van Azië bevatten. Daarna kunt u de in de rotsen uitgehouwen kloosters en tempels verkennen. Rit door het platteland naar Pakkoku met onderweg een stop in het dorpje Kyet Su Kin. Ontspannende cruise van 2u stroomafwaarts naar Bagan. Installatie in hotel Bagan Thande (standaard) of Amata Garden Resort (superior).

Dag 12: Bagan (o)

Volle dag bezoek aan Bagan, zodat je een goed overzicht hebt van de geschiedenis en haar cultuur. Bezoek aan de Shwezigon Pagode en zijn prachtige gouden stupa, de muurschilderingen van de tempel Wetkyi Gubyaukgyi en de tempel Htilominlo voor zijn fijne stucwerk. In de namiddag verkenning van de Ananda tempel, de parel van de Birmese architectuur en een van de belangrijkste bedevaartsoorden van de Birmanen. Transfer naar de grote tempel Thatbyinyu (de hoogste van Bagan) waar koetsen u staan op te wachten voor een rit tussen de tempels van Bagan, waarvan u de schoonheid kunt bewonderen tijdens de zonsondergang.

Dag 13: Bagan - Yangon (o)

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Bij aankomst, onthaal en transfer naar uw hotel.

Dag 14: Yangon - Brussel

Rit met de ‘Yangon Circle Train’ naar de buitenwijken van de stad. Tijdens deze rit kunt u kennismaken met het kleurrijke en levendige Birmese leven. Bezoek aan de kleurrijke Insein markt en aan de Bogyoke markt, ook bekend als ‘Scott’s Market’. Vrije tijd. ’s Avonds transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Zaventem.

 

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page