top of page

DE SFEER VAN SENEGAL

Verken de bruisende hoofdstad met kleurrijke markten en musea. Het Gorée eiland vertelt u de tragische geschiedenis van de slavernij. In de Saloum Delta maakt u een kanotocht door de mangrovebossen en met een overnachting in een traditionele Khaima tent ervaart u de authentieke sfeer van Senegal.

WANNEER

okt - mei

VANAF

€ 1960 p.p (excl. vluchten)

DUUR

8 dagen

REISTIJD

6,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Aankomst Dakar

Aankomst op de luchthaven en verwelkoming door onze vertegenwoordiger. Transfer naar het hotel. Welkomstcocktail en diner (zelf te bekostigen) op het terras met uniek uitzicht op de stad.

Dag 2: Dakar – Gorée

Rondleiding in Dakar en boottocht naar het Gorée eiland. Bezoek aan het eiland met uitleg over de tragische slavernijgeschiedenis. Terugkeer naar Dakar, waar u nog enkele bezienswaardigheden (o.a. het Monument voor de Afrikaanse Wedergeboorte) aandoet.

Dag 3: Lac Rose – Kayar – Lompoul

Rit naar Lac Rose, het meer dat omwille van zijn hoog zoutgehalte roze wordt bij voldoende zonneschijn. Boottocht en ontmoeting met zoutverzamelaars. U doorkruist de duinen van Dakar per 4x4, wandelt langs een zoetwaterlagune en bereikt na de lunch één van de grootste vismarkten van Senegal in Kayar. Rit naar Lompoul en traditionele Senegalese avond.

Dag 4: Lompoul – Saint-Louis

‘s Ochtends maakt u een rit op een kameel naar de top van de duinen voor een adembenemend uitzicht. Rit naar een kunstmatige lagune ten zuiden van Saint-Louis. Barbecue en relaxen op het strand. U steekt de Gondiolais over en rijdt daarna naar Saint-Louis.

Dag 5: Djoudj/3 Marigots – Saint-Louis

Bezoek aan het Djoudj Nationaal Park (nov-apr) of excursie naar Les Trois Marigots (mei-okt), waar u talrijke vogelsoorten kan observeren. U keert terug naar Saint-Louis voor een rondleiding op het eiland, waarbij u geconfronteerd wordt met het koloniale verleden.

Dag 6: Thiès – Bandia - Fiméla

Alvorens u Thiès bezoekt, stopt u in Tivaouane, de heilige stad van het broederschap van de Tidjanes. In Sindia geniet u van het uitzicht op de baobabbossen en een safari in een reservaat van 1.500ha. U reist verder naar de Saloum Delta, waar u overnacht aan de rand van een lagune.

Dag 7: Saloum eilanden

Verkenning van het Nationaal Park van de Saloum eilanden per traditionele kano en observatie van de talrijke vogelsoorten in de mangrovebossen. Lunch en ontspanning op een ongerept strand.

Dag 8: Fiméla – Dakar

Op deze laatste ochtend geniet u van de schoonheid van de omgeving. Optionele activiteiten: vissen, quadbiken, wandelen in de brousse, ... Rit naar Popenguine voor het laatste diner in l’Echo Côtier. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

REGIOKAART

bottom of page