top of page

ONTDEK MADAGASKAR

Natuurbeleving op zijn best. Zeldzame lemuren zoeken in Ranomafana Nationaal Park, wandelen in het dorre maanlandschap van Isalo en eindigen op de witte stranden van Ifaty. Deze rondreis is makkelijk combineerbaar met de andere routes die we aanbieden in Madagaskar.

WANNEER

jun - dec

VANAF

€ 2220 p.p (excl. vluchten)

DUUR

12 dagen

REISTIJD

14 uur

ITINERARY

Dag 1: Antananarivo

Aankomst op de internationale luchthaven en verwelkoming door onze vertegenwoordiger. Transfer naar het centrum van de hoofdstad Antananarivo.

Dag 2: Antananarivo - Andasibe

Na het ontbijt gaat u op stadsbezoek in Tana. Vervolgens vertrek naar Andasibe (180 km), het koninkrijk van de lemuren. Onderweg houdt u halt in Pyereras Reptiles Reserve, waar u verschillende kameleons en andere reptielen te zien krijgt.

Dag 3: Andasibe

U start de dag met een stevige wandeling in het Andasibe Nationaal Park, samen met de lokale gids. Hier vindt u de grootste lemuren van het eiland terug, de Indri Indri. Daarnaast zijn er veel zeldzame soorten vogels, reptielen en planten. In de namiddag bezoekt u het Vakona privéreservaat.

Dag 4: Andasibe - Antsirabe

U vertrekt vandaag in zuidelijke richting naar Antsirabe (180km), gekend voor zijn thermale baden. Bij aankomst in Antsirabe doet u een stadsrondrit.

Dag 5: Ranomafana

U zet de weg verder in zuidelijke richting. In Ambositra bezoekt u enkele werkplaatsen van lokale ambachtslui en een houtsnijwerkatelier. In de late namiddag komt u aan in het natuurreservaat Ranomafana.

Dag 6: Ranomafana

Na het ontbijt vertrekt u expeditie (4u) in het Ranomafana Nationaal Park. Het park heeft een oppervlakte van 41.000ha en herbergt heel uitzonderlijke vogels, reptielen, vlinders en twee zeldzame lemurensoorten.

Dag 7 - 8: Ranomafana - Ranohira (Isalo)

Een rit van 260 km waarbij u stopt in Ambalavao, waar u een artisanale papierfabriek bezoekt. Nadien maakt u een wandeling in het Anja Park, waar u Ringstaartmaki’s kan spotten. Via het plateau van Horombe bereikt u Ranohira, een klein dorpje aan de voet van het Isalogebergte. De volgende dag rijdt u na het ontbijt naar het Isalo Nationaal Park, waar u een stevige wandeling maakt met prachtige vergezichten. U sluit de dag af met een onvergetelijke zonsondergang over Isalo.

Dag 9 - 10: Ranohira (Isalo) - Ifaty

Onderweg bezoek aan Tuléar, een typisch havenstadje. Nadien rijdt u naar Ifaty, een vissersdorpje gelegen aan een idyllische baai. U kan er heerlijk uitrusten aan het zwembad of het strand. Mogelijkheid tot verschillende activiteiten: duiken, kanovaren en bezoek aan het baobabbos van Mangily.

Dag 11: Ifaty - Antananarivo

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Ifaty voor de binnenlandse vlucht naar Antananarivo. Bij aankomst volgt een transfer naar het hotel.

Dag 12: Antananarivo

’s Avonds transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

In samenwerking met Live to Travel.

REGIOKAART

bottom of page