SELFDRIVE CUBA

INDIVIDUELE RONDREIS

Cuba, het Westen en haar stranden

Een rondreis die de hoogtepunten van het westen combineert met enkele paradijselijke stranden. Het is een opeenstapeling van hoogtepunten om het exotische Cuba te ontdekken. U bezoekt de hoofdstad Havana waar je als het ware 50 jaar terugkeert in de tijd. De Oude Stad is tevens ook wereldpatrimonium van Unesco. Verderzetting naar Maria la Gorda en de mooie verlaten stranden van het schiereiland van Guanacabibes, vervolgens Viñales, de regio van de wereldberoemde Cubaanse tabak, waaruit de legendarische sigaren worden vervaardigd. Even later ontspant u zich op de prachtige stranden van het eiland Cayo Levisa. Bezoek aan de Sierra del Escambray met het nationale park van El Nicho met zijn wondermooie watervallen. Trinidad, de mooiste stad van Cuba met zijn gekleurd historisch centrum en de vallei van de suikermolens. In Santa Clara zult u het Mausoleum van Che Guevara kunnen bezoeken.

WANNEER

nov - aug

VANAF

€ 1645 p.p (excl. vluchten)

DUUR

14 dagen

REISTIJD

12,5 uur

Voorgesteld Programma:

DAG 1 : HAVANA
Aankomst in Havana. Transfer naar het hotel in Havana. Overnachting in het hotel Beltran de Santa Cruz***sup.

 

DAG 2 : HAVANA
Ontbijt. Stadsbezoek, vertrek met de Cocotaxi naar de Plaza de la Revolución, door de wijk van El Vedado, het kerkhof van Colon en de Afrocubaanse wijk. Middagmaal. Wandeling door de Oude Stad. Havana Vieja werd werelderfgoed verklaard door Unesco. U wandelt langs de belangrijkste plaatsen, de Plaza San Francisco, Plaza Catedral, de Plaza Vieja,…Overnachting in het hotel Beltran de Santa Cruz***sup.

 

DAG 3 : HAVANA
Ontbijt. Vrije dag om uw bezoek aan de parel van de Caraiben te vervolledigen. Mogelijk om een bezoek te brengen aan het fort van El Morro, het rum museum, de Chinese buurt, de residentiële buurt van Miramar, de hacienda van Hemingway in Cojimar...In de late namiddag opname van de huurwagen in het bureau van de huurder. Overnachting in het hotel Beltran de Santa Cruz***sup

 

DAG 4 : HAVANA – LAS TERRAZAS – MARIA LA GORDA
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar het uiterste westen van het eiland of de provincie van Pinar del Rio. Mogelijkheid om de biosfeer van Las Terrazas te bezoeken onderweg. Verderzetting naar Maria la Gorda en overnachting in het hotel Maria la Gorda***.

 

DAG 5 : MARIA LA GORDA
Vrije dag met de mogelijkheid om het nationaal park verder te ontdekken met de huurwagen of om eventueel te gaan snorkelen of te gaan duiken. Deze plek is immers bekend als één van de beste duikplaatsen van Cuba. Overnachting in het hotel Maria La Gorda***.

 

DAG 6 : MARIA LA GORDA – PINAR DEL RIO – VIÑALES
Ontbijt. Verderzetting van de reis met de huurwagen naar Pinar del Rio en bezoek aan een sigarenfabriek waar de legendarische Montechristo’s en Cohibas vervaardigd worden. Daarna rijdt u verder naar de mooiste streek van Cuba, de tabaksstreek van Viñales. Overnachting in het hotel Los Jazmines***.

 

DAG 7 : VIÑALES
Ontbijt. Vandaag kunt u met de huurwagen langs de kleine dorpjes van de tabaksstreek rijden, omringd door prachtige kalkformaties, tot aan een van de kustdorpjes om er heerlijk verse kreeft te eten. Mogelijkheid om er verschillende grotten te bezoeken en mooie wandelingen te maken tussen de tabaksboerderijtjes waar u met een beetje geluk het oogstproces kunt meemaken Terugkeer naar Viñales en overnachting in het hotel Los Jazmines***.

 

DAG 8 : VIÑALES – CAYO LEVISA
Vroeg vertrek naar de pier van La Palma. Daar kunt u de overzetboot nemen om 10u (let op maar 2 per dag) die u naar het eilandje van Cayo Levisa brengt. Dit onbewoonde eiland dat deel uitmaakt van het archipel van de Colorados herbergt 3km parelwit strand en een azuurblauwe zee. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in het hotel Cayo Levisa***.

 

DAG 9 : CAYO LEVISA
Vrije dag in vol pension om van het strand te genieten of om eventueel te duiken of te snorkelen. Overnachting in het hotel Cayo Levisa***.

 

DAG 10 : CAYO LEVISA – CIENFUEGOS
Ontbijt. Terugkeer met de ferry naar Palma Rubia en heropname van de huurwagen. Vertrek terug voor een lange dag rijden langs een heel brede autosnelweg met weinig verkeer richting het centrum van het eiland. Onderweg kunt u stoppen bij een krokodillenboerderij of een uitwijking maken naar de Varkensbaai. Aankomst in de monumentale stad van Cienfuegos met zijn brede boulevards, grote koloniale marktplaats met enkele mooie koloniale gebouwen, waaronder het theater Terry en het Palacio del Valle. Overnachting in het hotel Union***.

 

DAG 11 : CIENFUEGOS – EL NICHO – TRINIDAD
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar één van de mooiste nationale parken van Cuba. U vertrekt richting de Sierra del Escambray, de centrale bergketen van Cuba. Niet ver van het dorpje Cumanayagua neemt u een verharde weg naar het nationaal park. Eenmaal boven kunt u een mooie wandeling maken om de opmerkelijke flora en fauna te observeren. De wandeling neemt u mee langsheen paradijselijke watervallen waarin u een frisse duik kunt nemen. Verder naar Trinidad. Overnachting in een casa particular

 

DAG 12 : TRINIDAD
Ontbijt. Bezoek aan het meest pittoreske stadje van Cuba, Trinidad, werelderfgoed van Unesco, een levend museum ! De stad werd gesticht in 1514 door de Spaanse conquistadores en had zijn rijkdom te danken aan de bloei van de suikerindustrie. Verderzetting naar de vallei van de suikermolens en halte aan de Mirador voor een prachtig uitzicht over de vallei. Verderzetting naar de Hacienda Iznaga met zijn opmerkelijke slaventoren. Terugkeer naar Trinidad. Overnachting in een casa particular

 

DAG 13 : TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS – SANTA CLARA
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Sancti Spiritus beschikt over een gelijkaardige architectuur als Trinidad, maar is minder toeristisch en daarom ook rustiger. De kerk van de Heilige Geest werd gebouwd in 1522, werd daarna vernield door een inval van piraten en daarna terug herbouwd in 1680. Verder naar Santa Clara. Overnachting in het hotel Los Caneyes***.

 

DAG 14 : SANTA CLARA – HAVANA
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen richting Santa Clara. Mogelijkheid om er het mausoleum en museum van Che Guevara te bezoeken (Gesloten op maandag). Verderzetting naar de luchthaven van Havana en afgave van de huurwagen aan het bureau van de luchthaven.

Inbegrepen:

 • De vermelde transfers

 • Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig

 • Het ontbijt - de vermelde maaltijden (lunch van dag 2)

 • Excursie van dag 2 met privégids

 • De huurwagen Economic van dag 4 tot dag 14

 • Een reisgids

 • De Garantiefonds

Niet inbegrepen:

 • De intercontinentale vluchten met Air Europa en de luchthaventaksen

 • De dranken en persoonlijke uitgaven

 • De niet vermelde maaltijden

 • Fooien voor gids en chauffeur

 • De toeristische kaart voor Cuba

 • Verzekeringen voor de huurwagen (15 € / dag economic wagen - 20 € / dag medium wagen / 30 € / dag minivan) - drop off kosten voor de huurwagen (20 €)

 • Ferry naar/van Cayo Levisa (20 €)

In samenwerking met Sudamerica Tours
Programma onder voorbehoud van bevestiging

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304