BOLIVIA

INDIVIDUELE RONDREIS

13-daagse individuele rondreis met privégids/chauffeur

Klassieke rondreis die u meeneemt op ontdekkingstocht door Bolivia, van Santa Cruz in de tropische vlakten naar La Paz op de Altiplano, doorheen de tropische valleien en Sucre, de grondwettelijke hoofdstad van het land en een parel van koloniale architectuur, Potosi en de Cerro Rico, de “zilverberg” die Europa in de koloniale tijd fortuinen opleverde, Uyuni en de grootste zoutvlakte ter wereld, aan Tiwanaku, de stille getuige van een grootse, oude beschaving en La Paz, de hoofdstad stad met zowel een moderne als een traditioneel Indiaanse inslag. U kiest uit diverse aantrekkelijk geprijsde formules in standaard-, middenklasse of luxehotels

WANNEER

hele jaar

VANAF

€ 4070 p.p

DUUR

13 dagen

REISTIJD

16,5 uur

Voorgesteld programma:

Dag 1: Brussel - Madrid - Santa Cruz de la Sierra

Vertrek per vliegtuig naar Madrid en aansluitende vlucht naar Santa Cruz de la Sierra.

Dag 2 : Santa Cruz de la Sierra

Aankomst te Santa Cruz de la Sierra, in het hart van de tropische pleinen van Oost Bolivia aan de voet van de Andes. Onthaal, transfer en intrek in het hotel( kamer onmiddellijk ter beschikking) Stadsbezoek: Santa Cruz is een moderne maar zeer aangename stad met vele parken. Het centrum heeft heeft nog een zekere aantal koloniale gebouwen bewaard, o.a. de kathedraal. De typische markten zijn ook de moeite waarde, men vidt et al de tropische vruchten. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 3 : Santa Cruz de la Sierra (Samaipata)

Uitstap naar de eerste uitlopers van de Andes langs het natuurpark Amboro tot aan de site van Samaipata. Bezoek aan het archeologisch complex met stenen en rotsen die Incagraveringen vertonen. De betekenis ervan is nog altijd een raadsel. Terugkeer naar Santa Cruz aan het einde van de dag.. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 4 : Santa Cruz - Sucre (Tarabuco - Jatun Yampara)
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Sucre. ‘s morgens bezoek aan het typisch dorpje van Tarabuco met zijn fantastisch Indiaanse markt (enkel op zondag) die alle pleinen en straten van het dorpje inpalmt. De boeren die komen uit alle omliggende dorpjes, komen er hun producten ruilen, want de ruilhandel is hier nog steeds in voege. Typisch middagmaal. Bezoek aan een atelier waar de typische Tarabuco weefsels worden geweven. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 5 : Sucre

Terugreis naar Sucre temidden van de tropische valleien. De stad, op 2.790 m hoogte, heeft een aangenaam klimaat heel jaar lang. Sucre is de grondwettelijke hoofdstad van Bolivia en een prachtige koloniale stad met witte huizen met houten balkons. Stadsbezoek met de Casa de la Libertad waar de onafhankelijkheid van het land ondertekend werd in 1825, de kathedraal en de kapel van de Virgen de Guadalupa, overdekt met goud en juwelen. Daarna het Bolivar-park, de Plaza Anzures en de koloniale kerken van La Recoleta, Santo Domingo, Santa Monica enz.Vrije namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 6 : Sucre - Potosi

‘s Morgens privétransfer langs heel mooie landschappen van de Cordillera tot aan Potosi. Bezoek aan de stad met de koloniale kerken en de Casa de la Moneda waar de zilverstoven omgezet werden in geldstukken. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 7 : Potosi – Uyuni

‘s Morgens vertrek met 4x4 langs een prachtige weg naar Uyuni. Wij rijden doorheen de Altiplano en bezoeken de mijn van Pulcamayo onderweg. lunch. Aankomst in de late namiddag. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel an de gekozen categorie.

 

Dag 8 : Uyuni

Vertrek naar het Zoutmeer, de «Gran Salar». Excursie naar enkele eilandjes en halte te Incahuasi, een eiland dat oprijst uit de enorme witte vlakte, beter bekend als «Isla del Pescado» Men ziet er een groot aantal enorme cactussen, zekere van 8 m hoogte. Lunchbox. ‘s Namiddags bezoek aan het dorpje Coquesa, gelegen aan de voet van de Tunupavulkaan en bezoek aan de archeologische site met zijn mummies. Overnachting in het hotel an de gekozen categorie.

 

Dag 9 : Uyuni - La Paz

Transfer naar de luchthaven van Uyuni en vlucht naar La Paz. Onthaal en transfer naar uw hotel. Stadsbezoek met de Plaza Murillo, het presidentieel paleis, de kathedraal, de Calle Jaén met oude koloniale huizen, de uitkijkpost van Laikakota, de Indiaanse markten waaronder de beroemde heksenmarkt, de vallei van de Maan met haar vreemde kleiachtige formaties. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 10 : La Paz - Tiwanaku - La Paz

Excursie naar de mysterieuze site van Tiwanaku met sporen van een antieke beschaving die 2.000 jaar geleden en lang voor de komst van de Inca’s over de hoogvlakte heerste; Uw ziet er de piramide van de Akapana, de esplanade van de Kalaasasaya, het reuzenstandbeeld van El Fraile en de monoliet Ponce met vreemde tekens, de beroemde Zonnepoort… Vrije namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 11: La Paz – Copacabana – Cruise Titicacameer - Isla del Sol
Vertrek per lijnbus naar Chua en inscheping. Cruise op het Titicacameer naar het Zonne-eiland via Tiquina. Navigatie aan boord van een rieten bootje. Blik op de tempel van Pikokaina. We leggen aan bij de heilige fontein met de Incatrappen. Daarna bezoeken we het etnografisch museum. Vervolgens leggen we aan de noordkant aan bij het typische dorpje Challapampa, het archeologisch museum, de heilige tempel van Chincana. Traditionele Kallawaya-ceremonie waarbij mystiek, en geneeskunde gecombineerd worden. Avondmaal aan boord van de catamaran met folkloristisch spektakel. Overnachting. Catamaran 4****.

 

Dag 12 : Isla del Sol - Copacabana (Cruise) - La Paz

Verderzetting van de cruise. Aankomst te Copacabana. Bezoek aan het heiligdom van Copacabana. Vertrek per autocar langs de schilderachtige landschappen ven het schiereiland van Copacabana tot aan Tiquina. Aankomst te La Paz en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

Dag 13 : La Paz – Santa Cruz – Brussel
Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Madrid via Santa cruz. Aansluitende vlucht naar Brussel..

Inbegrepen:

 • Intercontinele vluchten met Air Europa

 • De binnenlandse vluchten

 • Luchthaventaksen en fuel

 • De vermelde transfers

 • Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig

 • Kamer + ontbijt en andere vermelde maaltijden

 • De vermelde excursies in privé (internationaal gezelschap voor de minicruise op het Titicacameer)

 • Een reisgids

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige maaltijden.

 • Gebruikelijke fooien en visumkosten.

 • Annulerings- en of bijstandsverzekering.

In samenwerking met Sudamerica Tours
Programma onder voorbehoud van bevestiging

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304