top of page

DE SCHATTEN VAN BELIZE

Deze rondreis met de huurwagen is de meest volledige voor een eerste kennismaking met Belize. Het geeft je een uitstekend overzicht van de verschillende aspecten van dit prachtige land. Het combineert op een harmonieuze wijze de bezoeken van de archeologische Maya-sites, de prachtige van de natuur, de hoofdstad Belize City bekend om zijn Victoriaanse architectuur en een tikkeltje avontuur. U ontdekt de archeologische sites van Tikal, Lamanai, Altun Ha, Caracol en Xunantunich. Voor een langere rondreis kan u ook eindigen aan de kust van de Caraibische Zee in Placencia of op Ambergris Caye, een klein paradijselijke eiland voor Belize.

WANNEER

sep - mei

VANAF

€ 1780 p.p (excl. vluchten)

DUUR

9 dagen

REISTIJD

19 uur

ITINERARY

Dag 1: Belize

Aankomst in Belize City. Opname van de huurwagen aan de luchthaven. Vertrek met de huurwagen naar het hotel.

Dag 2: Belize City - Lamanai - Belize City

Vertrek met de huurwagen naar het noorden van het land. Na één uur rijden vertrek voor een boottocht van ongeveer anderhalf uur op de rivier. Aankomst in Lamanai, vrij bezoek aan de meest indrukwekkende site van de regio. Het is alleen bereikbaar per boot. In tegenstelling tot vele andere Mayasites, was de site van Lamanai nog bewoond door de oorspronkelijke inwoners, wanneer de conquistadores toekwamen in de zestiende eeuw.

Dag 3: Belize City - Altun Ha - Belize City

‘s Morgens vertrek met de huurwagen naar de site Altun Ha. Vrij bezoek aan de site. Altun Ha betekent « de vijver met stenen » in de Maya taal, omdat de site op moerassig gebied ligt. Dit is de bekenste Maya stad in Belize. Dit oude ceremoniële centrum is georganiseerd rond twee plaatsen die elk gedomineerd zijn door een tempel. Het is in één van deze tempels, nl. de Tempel van de Zon, dat men het beroemde jade hoofd van Kinish Ahau heeft ontdekt (46 cm groot). In de namiddag, vertrek met de huurwagen naar de Bermudian landing om een gemeenschap te ontdekken die brulapen vereert, gelegen aan de oevers van de Belize rivier. Het heiligedom toont ons aan hoe de inwoners van Belize in harmonie leven met de natuur. Brulapen zijn daar beschermd door de dorpelingen en zijn dus vrij om te bewegen in het dorp.

Dag 4: Belize City - Cave Tubing - Areal Trek - San Ignacio

‘s Morgens, vertrek met de huurwagen naar San Ignacio. Onderweg heeft u de mogelijkheid om aan cave tubing te doen, waar u een rivier kan afdalen door middel van een grote boei en verschillende grotten kan zien waar de mayas vroeger bij elkaar kwamen. Vervolgens, wat opwinding door het maken van een canopytocht. Afdaling van verschillende kabels door de regenwoud. Een unieke manier om de omgeving te bewonderen. U heeft ook de mogelijkheid om de zoo van Belize te bezoeken, waar u de verschillende dieren van het land kan ontdekken. Daarna gaat men verder naar de hoofdstad van het Cayo District, San Ignacio, charmant dorp, gelegen aan de oevers van de rivier Macal.

Dag 5: San Ignacio - Caracol - Mountain Pine Ridge - San Ignacio

‘s Morgens vertrek met de huurwagen naar de Mountain Pine Ridge. Een regio met mooie beekjes, rivierdalen, watervallen en grotten. De meest indrukwekkende waterval is de Hidden Valley waterval, een spectaculaire waterval die 450 meter diep stort naar de onderliggende vallei. In de Rio Frio grot kan u mooie stalagmieten en stalagtieten bewonderen. Daarna, vertrek naar de site van Caracol, een grote maya-stad verborgen in het oerwoud. Vrij bezoek aan de site van meer dan 88 km² die op het moment van zijn piek periode, ongeveer 150.000 inwoners had... (Bijna evenveel als de huidige bevolking in Belize). Terugkeer naar San Ingacio op het einde van de dag.

Dag 6: San Ignacio - Xunantunich - San Ignacio

‘s Morgens , vertrek met de huurwagen naar de site van Xunantunich, die « de stenen vrouw » betekent in de Maya-taal. Vrij bezoek. De site ligt aan de oevers van de Mopanrivier en was een belangrijk religieus centrum met zijn zes ceremoniële plaatsen omringd door 25 piramides en paleizen. Deze site werd verlaten door de Maya’s in het jaar 900, na een aardbeving die een groot deel van de site heeft vernietigd. Terugkeer naar San Ignacio op het einde van de dag.

Dag 7: San Ignacio - Tikal

Afreis naar de archeologische zone van Tikal. Doortocht van het Nationaal Park die een oppervlakte heeft van 576km² waar enkele van de mooiste bomen ter wereld groeien : de ceiba of kapokboom, de heilige boom van de Maya’s die er gebruik van maakten voor het bouwen van balken voor hun tempels en paleizen. Aankomst op de site van Tikal die als de meest indrukwekkende maya-site van Centraal Amerika wordt beschouwd. Dit Mayaanse tijdperk kende haar hoogtepunt van de 3de tot 4de eeuw na Christus. Duizenden vogels en apen leven op deze site sinds deze voor een onbekende reden werd verlaten rond het jaar 900. Bezoek aan de verschillende gebouwen waarvan sommige hoger zijn dan 70m.

Dag 8: Tikal - San Ignacio

Vrije voormiddag om de site van Tikal verder te bezoeken. Middagmaal in de lodge. In de namiddag, transfer naar het hotel in San Ignacio. 

Dag 9: San Ignacio - Belize City

‘s Morgens vertrek met de huurwagen naar Belize City. Teruggave van de huurwagen en verlenging van de reis of teurgvlucht.

In samenwerking met Sudamerica Tours.

REGIOKAART

bottom of page