SCHATTEN VAN BELIZE

SELF DRIVE

9-daagse Self Drive Belize

Deze rondreis met de huurwagen is de meest volledige voor een eerste kennismaking met Belize. Het geeft je een uitstekend overzicht van de verschillende aspecten van dit prachtige land. Het combineert op een harmonieuze wijze de bezoeken van de archeologische Maya-sites, de prachtige van de natuur, de hoofdstad Belize City bekend om zijn Victoriaanse architectuur en een tikkeltje avontuur. U ontdekt de archeologische sites van Tikal, Lamanai, Altun Ha, Caracol en Xunantunich. De rondreis eindigt aan de kust van de Caraibische Zee in Placencia of op Ambergris Caye, een klein paradijselijke eiland voor Belize.

WANNEER

sept - mei

VANAF

€ 1780 p.p

DUUR

9 dagen

REISTIJD

19 uur

Programma:

DAG 1 : BELIZE CITY
Aankomst in Belize City. Opname van de huurwagen aan de luchthaven. Vertrek met de huurwagen naar het hotel. intrek en overnachting in het hotel.

 

DAG 2 : BELIZE CITY – LAMANAI – BELIZE CITY
Vertrek met de huurwagen naar het noorden van het land. Na één uur rijden vertrek voor een boottocht van ongeveer anderhalf uur op de rivier. Aankomst in Lamanai, vrij bezoek aan de meest indrukwekkende site van de regio. Het is alleen bereikbaar per boot. In tegenstelling tot vele andere Mayasites, was de site van Lamanai nog bewoond door de oorspronkelijke inwoners, wanneer de conquistadores toekwamen in de zestiende eeuw.

Opgelet: door de geïsoleerde ligging van Lamanai is deze site enkel georganiseerd te bereiken, dit kan u op voorhand of ter plaatse reserveren. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in het hotel.

 

DAG 3 : BELIZE CITY – ALTUN HA – BELIZE CITY
‘s Morgens vertrek met de huurwagen naar de site Altun Ha. Vrij bezoek aan de site. Altun Ha betekent « de vijver met stenen » in de Maya taal, omdat de site op moerassig gebied ligt. Dit is de bekenste Maya stad in Belize. Dit oude ceremoniële centrum is georganiseerd rond twee plaatsen die elk gedomineerd zijn door een tempel. Het is in één van deze tempels, nl. de Tempel van de Zon, dat men het beroemde jade hoofd van Kinish Ahau heeft ontdekt (46 cm groot). In de namiddag, vertrek met de huurwagen naar de Bermudian landing om een gemeenschap te ontdekken die brulapen vereert, gelegen aan de oevers van de Belize rivier. Het heiligedom toont ons aan hoe de inwoners van Belize in harmonie leven met de natuur. Brulapen zijn daar beschermd door de dorpelingen en zijn dus vrij om te bewegen in het dorp. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in het hotel.

 

DAG 4 : BELIZE CITY – CAVE TUBING – AREAL TREK – ZOO – SAN IGNACIO
‘s Morgens, vertrek met de huurwagen naar San Ignacio. Onderweg heeft u de mogelijkheid om aan cave tubing te doen, waar u een rivier kan afdalen door middel van een grote boei en verschillende grotten kan zien waar de mayas vroeger bij elkaar kwamen. Vervolgens, wat opwinding door het maken van een canopytocht. Afdaling van verschillende kabels door de regenwoud. Een unieke manier om de omgeving te bewonderen. U heeft ook de mogelijkheid om de zoo van Belize te bezoeken, waar u de verschillende dieren van het land kan ontdekken. Daarna gaat men verder naar de hoofdstad van het Cayo District, San Ignacio, charmant dorp, gelegen aan de oevers van de rivier Macal. Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 5 : SAN IGNACIO – CARACOL – MOUNTAIN PINE RIDGE – SAN IGNACIO
‘s Morgens vertrek met de huurwagen naar de Mountain Pine Ridge. Een regio met mooie beekjes, rivierdalen, watervallen en grotten. De meest indrukwekkende waterval is de Hidden Valley waterval, een spectaculaire waterval die 450 meter diep stort naar de onderliggende vallei. In de Rio Frio grot kan u mooie stalagmieten en stalagtieten bewonderen. Daarna, vertrek naar de site van Caracol, een grote maya-stad verborgen in het oerwoud. Vrij bezoek aan de site van meer dan 88 km² die op het moment van zijn piek periode, ongeveer 150.000 inwoners had... (Bijna evenveel als de huidige bevolking in Belize). Terugkeer naar San Ingacio op het einde van de dag. Overnachting in het hotel.

 

DAG 6 : SAN IGNACIO – XUNANTUNICH – SAN IGNACIO
‘s Morgens , vertrek met de huurwagen naar de site van Xunantunich, die « de stenen vrouw » betekent in de Maya-taal. Vrij bezoek. De site ligt aan de oevers van de Mopanrivier en was een belangrijk religieus centrum met zijn zes ceremoniële plaatsen omringd door 25 piramides en paleizen. Deze site werd verlaten door de Maya’s in het jaar 900, na een aardbeving die een groot deel van de site heeft vernietigd. Terugkeer naar San Ignacio op het einde van de dag. Overnachting in het hotel.

 

DAG 7 : SAN IGNACIO – TIKAL
Afreis naar de archeologische zone van Tikal. Doortocht van het Nationaal Park die een oppervlakte heeft van 576km² waar enkele van de mooiste bomen ter wereld groeien : de ceiba of kapokboom, de heilige boom van de Maya’s die er gebruik van maakten voor het bouwen van balken voor hun tempels en paleizen. Aankomst op de site van Tikal die als de meest indrukwekkende maya-site van Centraal Amerika wordt beschouwd. Dit Mayaanse tijdperk kende haar hoogtepunt van de 3de tot 4de eeuw na Christus. Duizenden vogels en apen leven op deze site sinds deze voor een onbekende reden werd verlaten rond het jaar 900. Bezoek aan de verschillende gebouwen waarvan sommige hoger zijn dan 70m. Middagmaal onderweg. Op het einde van de dag, intrek, avondmaal en overnachting in het hotel.

 

DAG 8 : TIKAL – SAN IGNACIO
Vrije voormiddag om de site van Tikal verder te bezoeken. Middagmaal in de lodge. In de namiddag, transfer naar het hotel in San Ignacio. Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 9 : SAN IGNACIO – BELIZE CITY
‘s Morgens vertrek met de huurwagen naar Belize City. Teruggave van de huurwagen. Einde der diensten.

VERLENGING MOGELIJKHEDEN

VERLENGING PLACENCIA :

DAG 9 : SAN IGNACIO – BLUE HOLE – PLACENCIA
‘s Morgens vertrek met de huurwagen naar Placencia. Langs de weg, vrije ontdekking van de Blue Hole (niet te verwarren met de Blue Hole gelegen in Lighthouse Reef). De Blue Hole onstaat door het feit dat de ondergrondse bijrivieren van de Sibunrivier, een grote kom van kalksteen vullen van een diameter van 100 meter...en 33m diep is. Na de uitstorting van de kom, gaat het water vallen in een grot met de vorm van een koepel. Magische plek om te zwemmen in het zeer frisse water. Verderzetting naar Placenia. Placenia is een klein visserdorpje gelegen in het zuidelijke punt van het schiereiland Placenia. Het is ondertussen een wel ontwikkelde badplaats geworden, maar nog steeds moeilijk om te bereiken, en daardoor behoudt het ook haar charme. Afgave van de huurwagen aan de luchthaven van Placencia. Verder per taxi (niet inbegrepen) naar het nabijgelegen hotel. Intrek en overnachting in het hotel

 

DAG 10 TOT DAG 13 : PLACENIA
Vrije dagen om wat uit te rusten, wat te wandelen, te gaan snorkelen of om te duiken... Ook kan u er plaatse verschillende tours via het hotel organiseren naar de omliggende bezienswaardigeheden en sites. Overnachtingen in het hotel

 

DAG 14 : PLACENCIA – BELIZE CITY
Vertrek naar de luchthaven van Placencia en vlucht richting Belize City.

VERLENGING AMBERGRIS CAYE :

DAG 9 : SAN IGNACIO – SAN PEDRO
‘s Morgens, vertrek met de huurwagen naar Belize City. Aankomst aan de nationale luchthaven van Belize City. Terruggave van de huurwagen en vlucht in een klein cesnavliegtuig richting Ambergris Caye. Aankomst in San Pedro. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel

 

DAG 10 TOT DAG 13 : SAN PEDRO
Vrije dagen om wat uit te rusten, wat te wandelen, te gaan snorkelen of om te duiken... Overnachtingen in het hotel

 

DAG 14 : SAN PEDRO – BELIZE CITY
Transfer naar de luchthaven en vlucht in een klein cesnavliegtuig naar Belize City. Aankomst in Belize City. Einde der diensten.

Inbegrepen:

 • De huurwagen van type Daihatsu Terios met een ongelimiteerd aantal kilometers, inclusief verzekeringen

 • De transfers vermeld in het programma op dag 7 en 8

 • Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig

 • De ontbijten, lunch van dag 7, avondmaaltijt in Tikal

 • De uitstappen vermeld in het programma met Engelssprekende plaatselijke gidsen, toegangsprijzen inbegrepen op dag 7

 • Een reisgids

 • De Garantiefonds

 • De "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours

Niet inbegrepen:

 • De internationale vluchten en luchthaventaksen

 • De persoonlijke uitgaven (danken, enz.)

 • Niet vermelde maaltijden

 • De eventuele verzekeringen

 • De fooien voor de gids

 • De taksen om het land te verlaten (30 USD ter plaats betalen)

In samenwerking met Sudamerica Tours
Programma onder voorbehoud van bevestiging

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304