top of page

COLOMBIA DE PRIMERA

Colombia, dat ook wel beschouwd kan worden als de toegangspoort tot Latijns-Amerika, is één van de te ontdekken bestemmingen van het continent. De in het Engels begeleide rondreis neemt u mee op ontdekking naar de hoofdstad, Bogota. Maar verder ontdekt u ook de belangrijkste sites die zich op slechts enkele kilometers van de hoofdstad bevinden, Zipaquira met zijn ondergrondse kathedraal, gelegen in de zoutmijnen en Guatavita met zijn bekende Guatavita Lagune, het heilige meer van de Muisca Indianen en bakermat van de mythe van Eldorado. Vervolgens gaat u richting de koloniale stad Popayan en de typische indianenmarkt van Sylvia om dan verder te trekken naar de precolumbiaanse site van Tierradentro en San Agustin. Vervolgens passeert deze rondreis in Cartagena dat door UNESCO tot werelderfgoed van de mensheid geklasseerd werd en het Nationaal Park Tayrona en omgeven door een bijzonder rif met een zeer gevarieerde onderwaterwereld; witte zandstranden en kristalhelder water vervolledigen het perfecte plaatje voor een indrukwekkend landschap.

WANNEER

nov - apr

VANAF

€ 3995 p.p (incl. vluchten)

DUUR

15 dagen

REISTIJD

13 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Bogotá

Vlucht van Brussel naar Madrid en vervolgens vlucht naar Bogotá. Aankomst aan de internationale luchthaven “El Dorado” van Bogotá. Verwelkoming, transfer en intrek in het hotel.

Dag 2: Bogota

Vertrek richting de koloniale regio van Candelaria met onderweg een fotostop. Bezoek aan de kathedraal, aan het nationale capitool, aan het paleis van Cardenalicio, aan de koloniale kerk van de Sagrario, aan het huis van Florero, aan het justitiepaleis en aan het gemeentehuis. Bezoek aan het museum Botero waar men de schilderijen en sculpturen van de grootste hedendaagse kunstenaar van Colombia kan aanschouwen. Vervolgens richting het bekende goud museum, waar zich de grootste collectie Precolumbiaanse gouden voorwerpen ter wereld bevindt.

Dag 3: Bogotá - Zipaquirá - Laguna van Guatavita - Bogotá

Vertrek in noordelijke richting om een bezoek te brengen aan Zipaquirá. Onderweg passeren we langs het dorp Cajicá voor een nieuwe fotostop. Vervolgens vertrek richting Zipaquirá waar we de bekende ondergrondse kathedraal bezoeken die in de belangrijkste zoutmijn van het land gevestigd is. Vertrek richting Tocancipá en Gachancipá. Verder doen we een omweg om het dorp Sesquilé te bezoeken. Aankomst aan de lagune van Guatavita. Het is hier dat de Muiscas hun meeste bekende ritueel van hun geloof vieren. Ze bedekken de stamleider met een goud poeder en brengen hem op een vlot naar het midden van het meer. Hier neemt hij een bad waardoor het goude poeder oplost in het water, dit symboliseert de opoffering voor de goden. Ongeveer een uur wandelen we rond het meer om zo de oorsprong van de legende van El Dorado te ontdekken.

Dag 4: Bogotá - Popayan

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Popayan. Onthaal en transfer naar het hotel. In de namiddag stadbezoek van Popayan. Popayan is één van de mooiste koloniale steden van Colombia. De stad ontleent zijn bijnaam ‘de Witte Stad’ aan de vele koloniale witgekleurde gebouwen die het centrum van de stad rijk is. Popayan was vooral een religieus en politiek centrum voordat Cali opkwam.

Dag 5: Popayan - Sylvia - Tierradentro

Zo’n zestig kilometer van Popayán ligt Silvia, het centrum van de Guambiano indianen. Zij worden beschouwd als één van de meest traditionele indianenvolkeren van Colombia, spreken hun eigen taal en dragen speciale kleding. Op dinsdag komen zij per ‘Chiva’ (lokale typisch Colombiaanse bus) of per paard uit hun dorpjes naar de kleurrijke markt. Hier zijn naast groente en fruit ook allerlei handgemaakte spullen te koop, zoals poncho’s, truien en sjaals. Verderzetting naar Tierradentro.

Dag 6: Tierradentro

Vandaag gaat u met een Engelssprekende gids naar de archeologische sites en zult u kennis maken met de graftombes en de belangrijkste bezienswaardigheden van Tierradentro. In de twee musea zult u meer leren over de cultuur van de precolumbiaanse bewoners en voorwerpen kunnen aanschouwen die in dit gebied gevonden zijn. Vanuit de musea is het een flinke wandeling naar de hoog op de heuvel gelegen graftombes van Aguacate. Na het bezoek aan deze prachtige site en het aanschouwen van de mooie vergezichten kunt u afdalen en de andere interessante sites bezoeken.

Dag 7: Tierradentro - San Agustín

Vertrek met privéchauffeur doorheen een bergachtig landschap naar San Agustin. Een mooie rit van circa 7 uur door de bergen. U komt boven de 3500m en rijdt door de Colombiaanse Paramo (erg mooi, maar de weg is slecht).

Dag 8: San Agustin - Alto Los Idolos - San Agustin

Bezoek aan de regio van San Agustin, het belangrijkste archeologische gebied van Colombia. Vijfduizend jaar geleden woonden er twee primitieve stammen in de aangrenzende valleien van de rivieren Magdalena en Cauca, en ter hoogte van San Augustin kwamen die stammen samen om handel te drijven, en hun doden te begraven. U vindt hier nog zeker 500 tombes en beelden, waarvan de hoogste zo’n zeven meter hoog is. De beelden stellen soms monsters, en soms realistische dieren zoals adelaars, kikkers en jaguars voor…Vandaag bezoekt u het archeologisch park en de belangrijke vindplaats in Alto Los Idolos.

Dag 9: San Agustin - Neiva - Cartagena

Transfer naar de luchthaven van Neiva en vlucht naar Cartagena, via Bogota. Aankomst in Cartagena. Verwelkoming, transfer en intrek in het hotel.

Dag 10: Cartagena

Bezoek aan het hart van de koloniale stad van Cartagena. U passeert langs de « Parque Bolivar », omringd door bomen en 4 fonteinen met in het midden het standbeeld van Simon Bolivar « El Libertador ». Rond dit park zult u het goudmuseum zien « Museo del Oro », waar men meer te weten komt over de Precolombiaanse geschiedenis van het land en het paleis van de Inquisitie, herkenbaar aan haar toegangspoort in barokstijl. In dit paleis werden de «vijanden» van de katholieke kerk opgesloten en gefolterd. De wandeling gaat verder naar de kerk van Santo Domingo, de kathedraal en het museum van de stadwallen.

Dag 11: Cartagena - Santa Marta - Parque National Tayrona

Vertrek via de kustweg voor een rit van vier uur door het Caraibisch gedeelte van Colombia tot aan het nationale park van Tayrona. Dit park bestaat met name uit kustlijn en ongerepte jungle, af en toe onderbroken door de meest idyllische baaien, omringd door kokospalmen. Het grootste gedeelte van de tijd loopt u door de jungle of langs de kust, maar onderweg hebt u zeker de tijd om een duik in het heerlijk verfrissende water te nemen. In dit gebied woonde de Tayrona-stam, her en der zijn er nog overblijfselen van hun cultuur in het park te zien.

Dag 12 - 13: Parque National Tayrona

Vrije dagen in het nationale park van Tayrona. Hier kunt u van de infrastructuur van het hotel profiteren of de prachtige stranden van het nationale park gaan ontdekken tijdens een excursie of op zoek gaan naar de Precolumbiaanse nederzetting van Pueblito, als u van een goede en leuke wandeling houdt.

Dag 14: Parque National Tayrona - Santa Marta - Brussel

Transfer naar de luchthaven van Santa Marta en vlucht naar Brussel via Bogotá en Madrid.

In samenwerking met Sudamerica Tours.

REGIOKAART

bottom of page