SCHETSEN VAN PORTUGAL: PORTO NAAR LISSABON

Porto is de op een na grootste stad van het land en is de charmante toegangspoort tot de prachtige landschappen van de Douro-vallei. Met een aantal van de beste wijnen van Europa, een schat aan havenhuizen en een rijke gastronomische scene, zijn Porto en de Douro-vallei absolute havens voor diegenen die serieus willen genieten. U reist daarna door het haartje van het land, met bezoek aan werelderfgoedstad Coimbra en historisch Tomar. Daarna bezoekt u hooftstad Lissabon, waar elk van de verschillende buurten zijn eigen unieke karakter en sfeer heeft, terwijl de middeleeuwse steegjes en kleurrijke gebouwen in de wijk Ribeira in Porto perfect zijn. Strand verlenging richting de prachtige stranden van de Algarve is ook mogelijk!

WANNEER

apr - okt

VANAF

€ 900 p.p (excl. vluchten)

DUUR

11 dagen

REISTIJD

2,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Porto

Neem bij aankomst in de luchthaven een taxi of de metro naar het centrum. Ophalen van de huurwagen op dag 3.

Dag 2: Porto

Laat u op een wandeling door het historische centrum meeslepen door het bruisende karakter van de stad en haar inwoners. U ontdekt kronkelige straatjes in de Ribeira wijk, de overdekte Bolhão markt, het Beurspaleis, de barokke Torre dos Clérigos en de winkelstraat Santa Catharina. Porto onderging door de eeuwen heen een mix van bouwstijlen die in perfecte harmonie zijn met moderne constructies zoals het Casa da Música en het Museum voor Hedendaagse kunst Serralves. Ervaar de charme van beide oevers tijdens een boottochtje langs de 4 bruggen. Een bezoek aan één van de vele porthuizen of “armazéns” die Vila Nova de Gaia domineren is uiteraard een must.

Dag 3: Porto - Peso da Régua/Lamego

Een prachtige rit door de vallei van de “gouden” rivier Douro brengt u naar het hart van de wijnstreek. Het is een uniek landschap van steile oevers met duizenden terrassen, traditionele quintas en afgelegen dorpen met kleurrijke festiviteiten. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 4: Douro vallei

Tijd om het unieke landschap van steile oevers met duizenden terrassen, traditionele quintas en afgelegen dorpen met kleurrijke festiviteiten te verkennen.

Dag 5: Douro vallei - Coimbra

Een bezoek aan de universiteitsstad Coimbra loont zeker de moeite. De grootste Romeinse opgraving met prachtige mozaïekvloeren ligt in Conímbriga.

Dag 6: Coimbra - Alcobaça/Tomar

Rit naar de culturele driehoek Tomar, Batalha en Alcobaça voor 2 overnachtingen.

Dag 7: Tomar - Batalha - Alcobaça - Fátima

De aangename stad Tomar wordt overheerst door de indrukwekkende tempeliersburcht Convento de Cristo. Bezoek ook het fabuleuze kloostercomplex van Batalha, een meesterwerk van Portugese gotiek, het cisterciënzer klooster Santa Maria in Alcobaça (de grootste kerk in Portugal) en de bedevaartsplaats Fátima.

Dag 8: Alcobaça/Tomar - Évora

Reis richting het zuiden en neem de provinciale wegen langs witte dorpen en kleine versterkte stadjes. Évora is een historische parel. Praça do Giraldo, omgeven door elegante arcaden is het centrale plein in de ommuurde UNESCO stad. Naast de Romeinse Diana tempel zijn er talrijke monumentale gebouwen, musea en kerken. Het is aangenaam kuieren langs de bloemrijke steegjes, witte huizen en lekkere restaurantjes.

Dag 9 - 10: Évora - Lissabon

Rit naar Lissabon, de kosmopolitische stad aan de Taag gebouwd op verschillende heuvels. De charmante stad is een smeltkroes van culturen en verschillende wijken. Verken de volkse wijk Alfama met kleine taberna’s en het São Jorge kasteel, de geometrische Baixa of benedenstad, de chique winkelstraten in de Chiado en de hippe Bairro Alto. Langs de rivierpromenade staan de Torre de Bélem en het manuelijnse Jerónimos klooster. Het Parque das Naçoes, een restant van Expo ‘98 is een geliefde plek tijdens het weekend met moderne winkelcentra, ruime parken, restaurants, terrasjes en het Oceanário. Indien gewenst kan u reeds de huurwagen afleveren aan de luchthaven en een taxi nemen naar het hotel. Het openbaar vervoer is goed georganiseerd en ook taxi’s zijn een goedkope manier om u te verplaatsen. Sintra en de badplaatsen Estoril, Cascais en Guincho zijn vlot bereikbaar per trein.

Dag 11: Lissabon - Brussel

Tot aan uw terugvlucht kunt u verder op ontdekking in deze nostalgische stad.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

OOK AANGERADEN VOOR U

GUATEMALA DE PRIMERA
HOLA BOLIVIA
COLOMBIA DE PRIMERA
Show More

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304