top of page

SCHETSEN VAN PORTUGAL

Porto is de op een na grootste stad van het land en is de charmante toegangspoort tot de prachtige landschappen van de Douro-vallei. Met een aantal van de beste wijnen van Europa, een schat aan havenhuizen en een rijke gastronomische scene, zijn Porto en de Douro-vallei absolute havens voor diegenen die serieus willen genieten. U reist daarna door het haartje van het land, met bezoek aan werelderfgoedstad Coimbra en historisch Tomar. Daarna bezoekt u hooftstad Lissabon, waar elk van de verschillende buurten zijn eigen unieke karakter en sfeer heeft, terwijl de middeleeuwse steegjes en kleurrijke gebouwen in de wijk Ribeira in Porto perfect zijn. Een verlenging richting de prachtige stranden van de Algarve is ook een aanrader!

WANNEER

apr - okt

DUUR

15 dagen

VLIEGTIJD

2,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Porto

Neem bij aankomst in de luchthaven een taxi of de metro naar het centrum. Ophalen van de huurwagen op dag drie.

Dag 2: Porto

Laat u op een wandeling door het historische centrum meeslepen door het bruisende karakter van de stad en haar inwoners. U ontdekt kronkelige straatjes in de Ribeira wijk, de overdekte Bolhão markt, het Beurspaleis, de barokke Torre dos Clérigos en de winkelstraat Santa Catharina. Porto onderging door de eeuwen heen een mix van bouwstijlen die in perfecte harmonie zijn met moderne constructies zoals het Casa da Música en het Museum voor Hedendaagse kunst Serralves. Ervaar de charme van beide oevers tijdens een boottochtje langs de 4 bruggen. Een bezoek aan één van de vele porthuizen of “armazéns” die Vila Nova de Gaia domineren is uiteraard een must.

Dag 3: Porto - Peso da Régua/Lamego

Een prachtige rit door de vallei van de “gouden” rivier Douro brengt u naar het hart van de wijnstreek. Het is een uniek landschap van steile oevers met duizenden terrassen, traditionele quintas en afgelegen dorpen met kleurrijke festiviteiten. U verblijft hier twee nachten.

Dag 4: Douro vallei

Tijd om het unieke landschap van steile oevers met duizenden terrassen, traditionele quintas en afgelegen dorpen met kleurrijke festiviteiten te verkennen.

Dag 5: Douro vallei - Coimbra

Een bezoek aan de universiteitsstad Coimbra loont zeker de moeite. De grootste Romeinse opgraving met prachtige mozaïekvloeren ligt in Conímbriga.

Dag 6: Coimbra - Alcobaça/Tomar

Rit naar de culturele driehoek Tomar, Batalha en Alcobaça voor 2 overnachtingen.

Dag 7: Tomar - Batalha - Alcobaça - Fátima

De aangename stad Tomar wordt overheerst door de indrukwekkende tempeliersburcht Convento de Cristo. Bezoek ook het fabuleuze kloostercomplex van Batalha, een meesterwerk van Portugese gotiek, het cisterciënzer klooster Santa Maria in Alcobaça (de grootste kerk in Portugal) en de bedevaartsplaats Fátima.

Dag 8 - 10: Alcobaça/Tomar - Évora

De rust en de ruimte maken de zonovergoten Alentejo zeer aantrekkelijk. Marvão is een sfeervol dorpje met een hooggelegen kasteel. In Vila Viçosa weerspiegelen de grote huizen in wit marmer en de sinaasappelbomen een welvarend verleden. Estremoz is de hoofdstad van de marmerwinning in Portugal. In Arraiolos trekken de vrouwen die de typische tapijten weven alle aandacht. Vanaf de muren van het kasteel in het pittoreske Monsaraz, aan de grens met Spanje, heb je een schitterend uitzicht over een met olijven, steeneiken en kurkeiken begroeid landschap. In de buurt zijn er tevens een aantal opmerkelijk megalieten te vinden.

Dag 11: Évora - Estoi/Olhão

De route via Beja brengt u langs glooiende en vruchtbare landschappen naar Mértola. Het witte dorp waar ooievaars nesten is omgeven door het beschermde natuurgebied Vale de Guadiana. Het dorp kent een lange geschiedenis en is een waarachtig openluchtmuseum. U verblijft vier nachten in de Oostelijke Algarve.

Dag 12 - 14: Estoi/Olhão

De Algarve is een populaire bestemming omwille van het milde klimaat en het afwisselende kustlandschap. De westkust kent veel eenzame stranden en wilde golven. Tussen Sagres en het bruisende Lagos zijn er indrukwekkende kliffen en uitnodigende kleine baaien met stranden. De winderige Cabo de São Vicente vormt het uiterste zuidwesten van Europa. De vulkanische bergketen Serra de Monchique beschermt tegen noordelijke invloeden. Bezoek het rode kasteel in Silves, hoofdstad van de Algarve tijdens de Arabische bezetting. Ten Oosten van Faro, aan de beschutte zijde zijn er lange zandstranden en is het water warm en kalm. De wirwar van smalle straatjes in het nog authentieke Tavira zijn heerlijk om in te kuieren. De lagune van het natuurpark Ria Formosa met zijn moerassen, zoutpannen en eilandjes vormen een ideaal broedgebied voor vogels. Loulé is een bloeiend ambachtscentrum met een gezellige overdekte markthal.

Dag 15: Faro

Korte rit (±20 min) naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page