top of page

MADEIRA: LANGS LEVADAS EN LAURIEREN

Madeira is een van ’s werelds bekendste drijvende tuinen. Met zijn uitzonderlijke combinatie van zacht klimaat, spectaculaire landschappen en prachtige subtropische plantengroei is het niet verwonderlijk dat natuurliefhebbers het vaak over “het allermooiste plekje van Europa” hebben.

WANNEER

apr - okt

DUUR

8 dagen

VLIEGTIJD

7 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Funchal - São Vicente

Reeds bij het dalen naar de indrukwekkende landingsbaan, die in zee uitgebouwd is, geniet u al van een fascinerend uitzicht op bloemeneiland. Opname van de huurwagen. Op weg naar São Vicente rijdt u door een afwisselend landschap van donkergroene wouden, terrassen en bizarre rotsformaties.

Dag 2: São Vicente

Het boomloze landschap van het meest oostelijke punt Ponta de São Lourenço is gekenmerkt door steile kliffen. Het staat in schril contrast met het bosrijke binnenland. Santana staat bekend om de kleurrijke driehoekige huisjes met rieten daken. Caniçal was ooit het centrum van de walvisvangst en is nog steeds een drukke vissershaven.

Dag 3: São Vicente - Estreito da Calheta

De spectaculaire weg naar Porto Moniz is uitgehouwen uit de kliffen en leidt u door tunnels en langs watervallen. Het enige dorp onderweg is Seixal dat voornamelijk leeft van de visserij en druiventeelt. Porto Moniz heeft als belangrijkste attractie de in lavarotsen uitgeslepen natuurlijke zwembaden.

Dag 4: Estreito da Calheta

In de omgeving van Calheta, gelegen tussen wijngaarden en bananenplantages, zijn er talrijke uitkijkpunten, aardige vissersdorpjes en diepe dalen. De zonnige zuidkust is een welvarende regio met rijke landbouwgebieden.

Dag 5: Estreito da Calheta - Funchal

U bereikt Funchal via Ponta do Sol, een dorp met nostalgische charme, de adembenemende zeeklif Cabo Giräo en Câmara dos Lobos. Dit vissersdorp werd vaak geschilderd door Winston Churchill. Curral das Freiras, of ‘schuilplaats van de nonnen’ is zo’n spectaculair dal omgeven door spitse bergtoppen. Van de overvloed aan tamme kastanjes rond het dorp wordt zoet brood en likeur gemaakt. Beide lekkernijen zijn te proeven in de plaatselijke cafés.

Dag 6: Funchal

Via de Poiso-pas, begroeid met eucalyptus en laurier, rijdt u naar de imposante en hoge pieken van Pico de Arieiro en Pico Ruivo. Op de top kijkt u uit op indrukwekkende bergruggen en steile rotswanden. In de hoofdstad kan u tijd maken om een bezoek te brengen aan de Sé of kathedraal, talrijke musea of het São Tiago fort. Met de kabelbaan kan u naar Monte voor een bezoek aan de bedevaartkerk Nossa Senhora do Monte, de beschermheilige van Madeira en de botanische tuin Monte Palace. Afdalen kan met een avontuurlijk ritje langs de openbare weg in een toboggan, een rieten mand op houten glijders.

Dag 7: Funchal

Couleur locale kan u opsnuiven in het overdekte marktgebouw aan de haven. U vindt er een ruim aanbod aan groenten, exotisch fruit, kleurrijke bloemen en vers gevangen vis. Vergeet ook niet één van de 4 soorten madeira wijn te proeven in een adega. In de verkeersvrije kern rond de kathedraal is het heerlijk rondslenteren en de jachthaven aan de Avenida do Mar met vele visrestaurants is ideaal voor een avondwandeling.

Dag 8: Funchal - Brussel

Korte rit naar de luchthaven en inlevering van de huurwagen. Terugvlucht naar Brussel.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page