top of page

AZOREN: MOZAÏEK VAN KRATERS EN MEREN

Ga eilandhoppen en ontdek drie pareltjes van de Azoren: het groene São Miguel, het bergachtige Pico (tot 2.351 m) en Terceira met de erfgoedstad Angra do Heroísmo. Er zijn ook mogelijkheden om een 'whale watching' excursie te maken. U verkent deze prachtige eilanden met de huurwagen of met privéchauffeur. En perfecte mix van natuur, cultuur en ontspanning! Uitbreiding met extra eiland Flores ook mogelijk!

WANNEER

apr - sept

DUUR

9 dagen

VLIEGTIJD

6,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - São Miguel

Aankomst in Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel.

Dag 2: São Miguel

Ga op ontdekking op het hoofdeiland van de Azoren. Vertrek in noordelijke richting voor een bezoek aan het oude stadje Ribeira Grande, gevolgd door een stop aan het belvedère Santa Iria vanwaar u een indrukwekkend panorama heeft op de noordelijke kust. Vanaf de Pico do Ferro geniet u van een groots uitzicht op de Furnas vallei, een weelderige tuin in een uitgestrekte krater. Stop in Furnas voor de stomende geisers en borrelende warmwaterbronnen. De heilzame modder en het mineraalwater worden gebruikt voor thermale behandelingen. Ook een bezoek aan het botanische park met een rijke collectie aan planten en volwassen bomen loont de moeite. Op de terugweg naar Ponta Delgada kunt u nog stoppen aan Lagoa do Fogo (het vuurmeer) in de centrale bergketen van het eiland. Het kratermeer is in 1563 ontstaan na een vulkaanuitbarsting.

Dag 3: São Miguel

Verken het noordwestelijke deel van het eiland. Via de kustroute bereikt u Vista do Rei vanwaar u één van de beste vergezichten heeft op de tweelingmeren van Sete Cidades. De enorme vulkanische krater, gevuld met blauwgroen water heeft een omtrek van 12km. Op de terugweg, via een bergachtige route, kunt u stoppen op een hoogte van 813 meter in Pico do Carvão. Van hier uit heeft u een mooi uitzicht op zowel de noordelijke als de zuidelijke kust. Breng een bezoek aan een ananasplantage, waar u de lokale likeur kunt degusteren en neem de tijd om de historische kern van de stad Ponta Delgada te verkennen. De indrukwekkende kerken, kloosters en statige burgerwoningen herinneren aan de glorieperiode van de stad toen de haven nog een cruciale tussenstop was op de route naar de nieuwe wereld.

Dag 4: Faial

Rit naar de luchthaven en inleveren van de huurwagen. Binnenvlucht naar Horta (Faial) waar u uw huurwagen ontvangt op de luchthaven.

Dag 5: Faial - Pico - Faial

Vanop het eiland Faial kunt u een daguitstap maken per ferry naar het eiland Pico. Tickets voor de ferry kunt u gemakkelijk ter plaatse regelen. Op het eiland met de vulkaan ontdekt u gitzwarte, vreemde lavaformaties, eeuwenoude dorpen en kleine havens. Het museum gewijd aan de fascinerende geschiedenis van de walvisvaarders is zeker een bezoek waard. Het unieke landschap tussen Lajes en Madalena, een labyrint van stenen muurtjes en wijnranken, is terecht beschermd door de Unesco als werelderfgoed.

Dag 6: Faial

Ga op verkenning op het kleurrijke eiland Faial. Vanaf het uitkijkpunt Espalamaca heeft u een prachtig uitzicht op de baai en de omliggende eilanden. Centraal op het eiland ligt Caldeira, een mosgroene krater met een doorsnede van 2km en een unieke vegetatie. In het uiterste westen ontdekt u het donkergrijze maanlandschap van de vulkaan Capelinhos. De haven van Horta is ook het vertrekpunt voor een expeditie ‘whale watching’. Geniet ‘s avonds van een gin tonic of hapje in het gezellige Peter’s Café Sport, een bekende ontmoetingsplaats voor trans-Atlantische zeilers. Boven het café is er een museum van “scrimshaws”, gegraveerde kunstwerkjes in tanden en botten van walvissen.

Dag 7: Terceira

Rit naar de luchthaven waar u de huurwagen inlevert en een binnenvlucht neemt naar Angra do Heroísmo (Terceira). 

Dag 8: Terceira

Ontdek de hoogtepunten van het “derde” eiland. Op weg naar Monte Brasil rijdt u langs de belangrijkste monumenten van Angra do Heroísmo, erkend als Unesco werelderfgoed. Van op de top van de vulkanische Monte Brasil heeft u een spectaculair zicht op de stad en de baai. Rijd verder langs landelijke dorpen en groene weiden, bezoek de gotische kerk São Sebastião en maak een fotostop aan één van de vele kleurrijke “império” (kleine kapel) gewijd aan de Heilige Geest. Neem zeker ook de tijd om het historische centrum van het havenstadje Praia da Vitória te bezoeken. Vervolgens rijdt u via een bergroute naar Serra do Cume op een hoogte van 545m, vanwaar u prachtige panorama’s heeft op de omgeving. Stop in Biscoitos, bekend om de ommuurde wijnvelden, voor een plons in de natuurlijke zwembaden tussen de lavarotsen. Het is tevens de regio waar stieren gefokt worden voor de “tourada à corda”, een stierenloop door de straten waarbij een stier strak aan een koord wordt vastgehouden door een ploeg mannen.

Dag 9: Terceira - Brussel

Rit naar de luchthaven en inleveren van de huurwagen. Terugvlucht naar Brussel.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page