top of page

PORTUGAL: UNIEK UNESCO

Het hart van Portugal loopt over van het historisch patrimonium. Deze beleefreis doet maar liefst vier plaatsen aan die geklasseerd zijn als werelderfgoed. Laat je charmeren door de onweerstaanbare mix van oud en nieuw. Porto is de op een na grootste stad van het land en is de charmante toegangspoort tot de prachtige landschappen van de Douro-vallei. Met een aantal van de beste wijnen van Europa, een schat aan havenhuizen en een rijke gastronomische scene, zijn Porto en de Douro-vallei absolute havens voor diegenen die serieus willen genieten. U reist daarna door het haartje van het land, met bezoek aan werelderfgoedstad Coimbra en historisch Tomar. Daarna bezoekt u hooftstad Lissabon, waar elk van de verschillende buurten zijn eigen unieke karakter en sfeer heeft, terwijl de middeleeuwse steegjes en kleurrijke gebouwen in de wijk Ribeira in Porto perfect zijn. Een verlenging richting de prachtige stranden van de Algarve is ook een aanrader!

WANNEER

apr - sept

DUUR

9 dagen

VLIEGTIJD

2,5u

ITINERARY

Dag 1 & 2: Porto

Neem bij aankomst in de luchthaven een taxi of de metro naar het centrum. Laat u op een wandeling door het historisch centrum meeslepen door het bruisende karakter van de stad en haar inwoners.

Dag 3: Guimarães

Afhalen van de huurwagen en korte rit naar Guimarães, de eerste hoofdstad van Portugal. De stad heeft een harmonieus en goed bewaard cultureel erfgoed met sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen, bogen die smalle straatjes verbinden, door de jaren uitgesleten straatstenen, torens, kloosters en een kasteel uit de 10de eeuw.

Dag 4: Guimarães - Douro vallei - Peso da Régua

Een prachtige rit door de vallei van de’ gouden’ rivier brengt u naar het hart van de Douro wijnstreek.

Dag 5: Peso da Régua - Tomar

Vandaag rit naar centraal Portugal met eventueel een stop in de universiteitsstad Coimbra. Verkenning van de indrukwekkende tempelierburcht Convento do Cristo in Tomar.

Dag 6: Fátima - Batalha - Alcobaça

In Batalha (±190km) bezoek aan het klooster, het is een meesterwerk van Portugese gotiek met Manuelijnse elementen. De grootste kloosterkerk van Portugal vindt u in Alcobaça. In het bedevaartsoord Fátima wordt de verschijning van de Maagd Maria aan de 3 herderskinderen herdacht.

Dag 7 & 8: Sintra - Lissabon - Cascais/Estoril

Een rit van ±160km brengt u in Sintra. De beboste ravijnen, de paleizen, de fraaie huizen en mooie klinkerstraatjes vormen een feeëriek geheel en maakten het tot een favoriet zomerverblijf van koningen en kunstenaars. In Lissabon, de kosmopolitische stad aan de Taag gebouwd op verschillende heuvels, vindt u langs de rivierpromenade de Torre de Bélem en het Manuelijnse Jerónimos klooster.

Dag 9: Cascias/Estoril - Lissabon

Inleveren van uw huurwagen en terugvlucht naar Brussel.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page