top of page

GUATEMALA DE PRIMERA

Een boeiende rondreis door het land van de Maya’s ter ontdekking van minder bekende en met mysterie omsluierde sites. Zo is er Ceibal alsook Tikal, nauwelijks zichtbaar in het dichte regenwoud van Petén, die de site als het ware heeft opgeslokt. Een ontmoeting met een oude Indiaanse bevolking die de kleurrijke, traditionele gebruiken nog steeds in ere houdt en die van dit gebied het land van duizend-en-één kleuren maakt. Een land met prachtige landschappen, overspoeld door een wondermooi licht waar vulkanen zich spiegelen in het glasheldere water van bergmeren. Een rondreis die u tot slot brengt naar de Caraïbische kust, waar het groen van het tropische woud en het blauw van de zee in elkaar overvloeien.

WANNEER

nov - apr

VANAF

€ 3985 p.p (incl. vluchten)

DUUR

14 dagen

REISTIJD

16,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Guatemala - Antigua

Vlucht naar Guatemala via Madrid Aankomst in Guatemala, onthaal door onze gids, transfer naar Antigua, intrek en overnachting in het hotel.

Dag 2: Antigua

La Antigua heeft de charmes van een kleine koloniale stad uit de 18e eeuw kunnen behouden. De stad is wonderlijk mooi en omringd door vulkanen en meren. La Antigua was de derde stad van de Nieuwe Wereld na Mexico en Lima, het is nu een aangename koloniale stad. Bezoek ondermeer aan de Plaza de Armas, waar ook het paleis van de kapitein-generaals van Guatemala gelegen is. Bezoek aan de Universiteit van San Carlos die nu omgebouwd is tot een koloniaal museum, de Arco de Santa Catalina, het klooster van Santa Clara dat bestaat uit twee verdiepingen en een fontein.

Dag 3: Antigua - Panajachel

Vrije voormiddag in Antigua. Rond de middag vertrek naar Panajachel aan de oevers van de Atitlánmeer. Vrije namiddag aan de oever van het Atitlanmeer om de streek te ontdekken met een bootje of om gezellig in het stadje rond te wandelen.

Dag 4: Panajachel - Santiago de Atitlan

Vertrek voor een bootexcursie tot aan het dorpje van Santiago de Atitlán. Het meer is omringd door drie indrukwekkende vulkanen: de Toliman, de San Pedro en de Atitlán. Bezoek aan het dorpje van Santiago de Atitlán, de belangrijkste «Tzutuhil» pueblo. Het is een belangrijk weefcentrum waarvan de geweven huipiles zowel bij vrouwen als bij mannen zeer befaamd zijn. ‘s Namiddags terugkeer naar Panajachel.

Dag 5: Panajachel - Chichicastenango - Ciudad de Guatemala

Bezoek aan Chichicastenango en zijn bekende markt: elke donderdag en elke zondag wordt dit kleine dorpje het bekendste van Centraal-Amerika omdat er hier de kleurrijkste markt georganiseerd wordt. De Indianen komen er naar de markt en een er ontstaat een unieke sfeer op het dorpsplein. In de menigte zult u het traditionele kostuum van de inwoners van deze streek kunnen opmerken. De overwegende kleur is het blauwe, maar in de streek van Atitlán krijgt het rode de voorkeur. Ze komen ook katholieke heiligen en oude goden vereren in de kerk Santo Tomas. ‘s Namiddags vertrek naar Guatemala stad.

Dag 6: Ciudad de Guatemala - Copán (Honduras)

‘s Morgens vroeg vertrek naar de archeologische site van Copán. Oversteek van de grens en bezoek aan deze prachtige site uit de klassieke Mayaperiode dat qua schoonheid niet hoeft onder te doen voor Tikal, door de rijke architectuur en het geraffineerde beeldhouwwerk van de zuilen. Bezoek de Plaza Mayor met zijn immense zuilen waarvan de beeldhouwwerken de koningen van Copán voorstellen, het op één na grootste balspelterrein van Midden-Amerika, de Acropole, de tempel met de inscripties en het meest beroemde monument van Copán: de hiërogliefentrap met 63 treden en 2.500 inkervingen dat de geschiedenis van het koningshuis van Copán schetst.

Dag 7: Copán - Quirigua - Puerto Barrios - Livingston

Vertrek naar Quiriga. Bezoek aan dit opmerkelijke heiligdom dat beroemd is om zijn gebeeldhouwde zuilen die ongetwijfeld tot de mooiste uitingen van de monumentale Mayabeeldhouwkunst behoren. U ziet er de noordelijke groep, het centrale plein, het ceremonieplein en het tempelplein. Verder naar Puerto Barrios. Boottocht naar het stadje Livingston, vlakbij de Caraïbische zee.

Dag 8: Livingston - Playa Blanca - Livingston

Vertrek met de boot vanuit Livingston voor een tochtje van een half uur naar het strand van Playa Blanca. Vrije dag aan het strand om zich te ontspannen. In de namiddag terugkeer met de boot naar Livingston.

Dag 9: Livingston - Rio Dulce - Flores

Bezoek aan Livingston, een typische stadje met een bevolking van kleurlingen, afstammelingen van de vroegere afrikaanse slaven. Verder naar Río Dulce en bezoek aan het Castillo San Felipe uit de koloniale tijd Vrije voormiddag aan de oevers van de Río Dulce. Vertrek naar Flores aan de oevers van het Izabalmeer op korte afstand van Tikal.

Dag 10: Flores - Yaxha - Flores

Excursie naar Yaxha, een site aan de oevers van de Lago Yaxha, het «Groene water». Bezoek aan de site met de pleinen, piramides, tempels en een grote «Acropolis».

Dag 11: Flores - Tikal - Flores

Bezoek aan de site van Tikal dat als de meest indrukwekkende maya-site van allen wordt beschouwd. Tikal kende haar hoogtepunt van de 3de tot 4de eeuw. Duizenden vogels en apen leefden op deze site sinds deze voor een onbekende reden werd verlaten rond het jaar 900. Bezoek aan de verschillende gebouwen waarvan sommigen hoger zijn dan 70 m.

Dag 12: Flores - Ciudad de Guatemala

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Ciudad de Guatemala. Aankost te Guatemala, transfer en intrek in het hotel.

Dag 13: Ciudad de Guatemala

‘s Morgens, bezoek aan de hoofdstad van Guatemala, gelegen op een hoog plateau van 1.500 m met een ravijn aan de noordkant van de stad. Bezoek aan de barrancas, waar zich de oude koloniale en republikeinse wijken bevinden. U zult het Centraal park bezichtigen alsook het nationaal Paleis , la Avenida Reforma en het Minerva park met z’n reliëfkaart van het land.

Dag 14: Ciudad de Guatemala

Transfer nar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid.

In samenwerking met Sudamerica Tours.

REGIOKAART

bottom of page