top of page

OEGANDA KLASSIEK

Ontdek de klassieke hoogtepunten van Oeganda tijdens deze individuele rondreis met chauffeur/gids. De trektocht naar de berggorilla's en de chimpansees zijn ongetwijfeld het summum! 

WANNEER

jun - okt, dec - feb

VANAF

€ 4695 p.p (excl. vluchten)

DUUR

10 dagen

REISTIJD

8,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Entebbe - Kampala

Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger en gebracht naar uw hotel.

Dag 2: Murchison Falls National Park

Rit van Kampala naar Ziwa Rhino Sanctuary. Tijdens een safariwandeling komt u op enkele meters afstand van neushoorns te staan. Vervolgens rit naar het Murchison Falls NP, het grootste park van Oeganda met veel giraffen, leeuwen, olifanten, gazelles, krokodillen en luipaarden.

Dag 3: Murchison Falls National Park

Ochtendsafari in het park en ’s middags bootsafari. Vlak bij de watervallen stapt u uit voor een stevige wandeling naar de top, die wordt beloond met spectaculair zicht op de watervallen, de Nijl en het park.

Dag 4: Kibale Forest

Na het ontbijt vertrek naar het Kibale Forest, waar maar liefst 13 verschillende apensoorten en bijzondere vogelsoorten wonen. Het is een lange reisdag, maar de tocht is indrukwekkend.

Dag 5: Chimpansees en moeraswandeling

In het Kibale Forest neemt een ervaren gids u mee op chimpanseetrektocht. Na de lunch maakt u een natuurwandeling langs bossen, moerassen en kleine dorpjes.

Dag 6: Queen Elizabeth National Park

Na het ontbijt rit naar Queen Elizabeth NP, aan de voet van het Rwenzori gebergte. Safari op weg naar de lodge, dat een prachtig uitzicht heeft op het Kazinga Kanaal. Tijdens de bootsafari ‘s namiddags zal u nijlpaarden, olifanten, buffels, krokodillen en prachtige vogels spotten.

Dag 7: Bwindi Impenetrable Forest & Mutanda meer

U kan ervoor kiezen om ‘s ochtends nog een korte safari te maken of meteen door te rijden naar het uiterste zuidwesten van Oeganda, bij de grens met Rwanda en Congo. Daar heeft u een schitterend uitzicht op het Virunga gebergte.

Dag 8: Gorilla trektocht

Vandaag ontmoet u berggorilla’s. Het Bwindi Impenetrable Forest is het enige woud in Afrika waar zowel berggorilla’s als chimpansees leven. Daarnaast leven er nog 5 andere primaatsoorten, 113 zoogdiersoorten, 200 vlindersoorten en 360 vogelsoorten. Oog in oog staan met een gorilla is een buitengewone belevenis.

Dag 9: Lake Mburo National Park

Na een vroeg ontbijt vertrek naar het Lake Mburo Nationaal Park, één van de kleinste natuurparken van Oeganda, maar het enigste park tijdens uw reis waar u elandantilopen kan zien. Bij aankomst geniet u van een heerlijke lunch alvorens u op namiddagsafari vertrekt.

Dag 10: Lake Mburo National Park - Entebbe

Vandaag staat er een wandelsafari in het Lake Mburo Nationaal Park op het programma. Nadien kan u genieten van een lekkere brunch in de lodge. Op de terugweg naar Entebbe stopt u nog even bij de evenaar voor een foto en souvenirtje. Afscheidsdiner in Entebbe (indien vertrek om 22u of later) en transfer naar de luchthaven.

In samenwerking met Live to Travel.

REGIOKAART

bottom of page