top of page

OEGANDA GORILLA ENCOUNTER

De ultieme ontmoeting met de berggorilla's is het hoofddoel van deze rondreis maar er is ook een safari in het Murchison Nationaal park, een trektocht naar de chimpansees en een bezoek aan de Batwastam (Pygmeeën). In internationale groep (max. 20 personen), kamperen of in accomodatie mogelijk.

WANNEER

jun - okt, dec - feb

VANAF

€ 1875 p.p (excl. vluchten)

DUUR

7 dagen

REISTIJD

8,5 uur

ITINERARY

Dag 1: Kampala – Murchison Falls

Rit naar Murchison Falls NP, het grootste park van Oeganda. De gids zal u briefen over de activiteiten voor de volgende dag.

Dag 2: Budongo Central Forest Reserve

Budongo Forest is het grootste mahoniewoud in Oost-Afrika en de thuisbasis van het grootste aantal chimpansees in Oeganda. We maken maken een safari in het park. Activiteiten: trektocht naar de chimpansees.

Dag 3: Lake Mburo

Vandaag bezoeken we Leopard Rest Camp, op de grens van het Lake Mburo Nationaal Park. Dit is het kleinste nationale park met savanne in Uganda en herbergt 350 vogelsoorten, zebra’s, impala’s, buffels, luipaarden, nijlpaarden en hyena’s.

Dag 4: Lake Bunyonyi

Lake Bunyoni is een klein maar aantrekkelijk meer, bekend om zijn grote vogel– en otterpopulatie en verbluffende schoonheid. Hier overnachten we alvorens we vertrekken naar de gorilla’s. Optioneel: kanovaren

Dag 5 - 6: Gorilla's & Lake Bunyonyi 

Een bezoek aan de met uitsterven bedreigde berggorilla’s is een uitstekende manier om hun toekomst te verzekeren. Het geld voor de vergunningen wordt namelijk gebruikt voor hun bescherming. Aangezien het aantal vergunningen erg beperkt is, kan de plaats waar we ze bezoeken variëren. Indien we geen vergunningen voor Oeganda bemachtigen, brengen we u er steeds tijdig van op de hoogte of het bezoek in Rwanda of Congo doorgaat. Aan Lake Bunyonyi kan u deelnemen aan optionele activiteiten zoals mountainbiken, trektochten, een bezoek aan een pygmeedorp of een tour in Rwanda.

Dag 7: Lake Bunyonyi – Kampala

Vandaag keren we terug naar Kampala, waar de rondreis eindigt in het Hillside Plaza Hotel in de vroege avond.

In samenwerking met Live to Travel.

REGIOKAART

bottom of page