CHARMANT NOORD-PORTUGAL

Maak kennis met de overweldigende en onherbergzame natuur van het noorden van Portugal. Hier, in het 'land achter de bergen', heerst een pure eenvoud en authenticiteit, die ook kenmerkend is voor de uitmuntende streekproducten en, in het bijzonder, de wijnen waarvan u hier kan genieten. De ruige natuurpracht maakt van het noorden een waar wandelparadijs. Laat u verleiden door het 'echte' Portugal!

WANNEER

mei - sept

VANAF

€ 610 p.p (excl. vluchten)

DUUR

8 dagen

REISTIJD

2,5u

ITINERARY

Dag 1 & 2: Porto - Viana do Castelo

Ophalen van de huurwagen in Porto en rit naar Viana do Castelo, een van de mooiste steden in Noord Portugal. De stad speelde een belangrijk rol in de ontdekkingsreizen en later in de kabeljauwvangst. Vanaf de berg Monte de Santa Luzia geniet u van een prachtig uitzicht op de monding van de Lima. Een bezoek aan het Nationaal Park Peneda Gerês (±55km) loont de moeite. Grote en kleine rivieren doorkruisen het bergachtige terrein, de vegetatie kent alle tinten groen en er wonen unieke diersoorten. Het park nodigt uit om te wandelen langs slingerende routes met mijlpalen, dolmens, grafmonumenten en kloosters die perfect opgaan in het indrukwekkende landschap. Twee overnachtingen in het hotel Feel Viana 4*.

Dag 3: Guimarães

Rit naar Guimarães, de eerste hoofdstad van Portugal en Unesco Werelderfgoed. Het is aangenaam wandelen in de middeleeuwse wijk van het centrum, gedomineerd door het imposante kasteel met acht torens. Een uitstap naar Braga en het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte omgeven door een groen park loont de moeite. Overnachting in het statige landhuis Casa de Sezim.

Dag 4: Chaves

De regio Tras-Os-Montes (over de bergen) is een afgelegen, bergachtige landstreek getypeerd door granieten huizen. Het middeleeuwse Chaves is één van de meest belangrijke Portugese kuuroorden en tevens bekend om zijn Romeinse brug, enkele 14-de eeuwse ruïnes, gerookte ham en zwart aardewerk. Eén nacht in het gerenoveerde klooster Forte de São Francisco 4*.

Dag 5: Marialva

Een boeiende route is via Mirandela, een klein stadje aan de rivier Tua met mooie parken en een Romeinse brug. In het archeologisch park van Vale do Côa ontdekt u een grote verzameling openluchttekeningen en rotsgraveringen uit de Steentijd. Het landschap onderweg bestaat uit imposante bergen, in de lente bloeiende amandelbomen en vurige rode wijngaarden in de herfst. Overnachting in Casas do Coro, een uniek concept in een historisch dorp.

Dag 6: Peso da Régua

Rit via Pinhão, gekend van het rijkelijk met azulejos versierde station naar Peso da Régua, het voormalige centrum van de port en wijnvervoer naar de kelders in Vila Nova de Gaia. De vallei van de Douro is een uniek landschap van steile oevers met duizenden terrassen, traditionele quintas en afgelegen dorpen. Overnachting in Quinta de Casaldronho Wine House 4*.

Dag 7 & 8: Porto

Via Vila Real en Amarante is het een rit van ±1u30 naar deze welvarende industriestad. In Porto vallen grootse dingen te beleven in een klein gebied. Neem de tijd om rond te dwalen in de oude binnenstad, spring eens binnen in het hedendaagse Casa da Musica en bezoek een van de vele porthuizen aan de ander kant van de rivier. Geniet van een boottochtje langs de 4 bruggen die de “gouden” rivier domineren. U verblijft één nacht in Pousada Palacio do Freixo, voor uw terugvlucht naar Brussel.

REGIOKAART

OOK AANGERADEN VOOR U

HET LAND VAN DE KATHAREN
SCHETSEN VAN PORTUGAL
DE KONINKLIJKE LOIRE
Show More

Juridisch | Privacy Policy

©2018 Golden Cactus Travel BVBA

BE 0689.679.304