top of page

CHARMANT NOORD-PORTUGAL

Maak kennis met de overweldigende en onherbergzame natuur van het noorden van Portugal. Hier, in het 'land achter de bergen', heerst een pure eenvoud en authenticiteit, die ook kenmerkend is voor de uitmuntende streekproducten en, in het bijzonder, de wijnen waarvan u hier kan genieten. De ruige natuurpracht maakt van het noorden een waar wandelparadijs. Laat u verleiden door het 'echte' Portugal!

WANNEER

mei - sept

DUUR

10 dagen

VLIEGTIJD

2,5u

ITINERARY

Dag 1 - 2: Peneda - Gerês

Ophalen van de huurwagen en rit naar Caniçada-Gerês. Een uitstap naar Viana do Castelo, een van de mooiste steden in Noord Portugal, loont de moeite. De stad speelde een belangrijk rol in de ontdekkingsreizen en later in de kabeljauwvangst. Vanaf de berg Monte de Santa Luzia geniet u van een prachtig uitzicht op de monding van de Lima. In het Nationaal Park Peneda Gerês doorkruisen grote en kleine rivieren het bergachtige terrein, de vegetatie kent alle tinten groen en er wonen unieke diersoorten. Het park nodigt uit om te wandelen langs slingerende routes met mijlpalen, dolmens, grafmonumenten en kloosters die perfect opgaan in het indrukwekkende landschap.

Dag 3 - 4: Bragança 

Tijdens de rit naar Bragança kunt u een stop maken in het middeleeuwse Chaves, één van de meest belangrijke Portugese kuuroorden en tevens bekend om zijn Romeinse brug, enkele 14-de -eeuwse ruïnes, gerookte ham en zwart aardewerk. De regio Tras-Os-Montes (over de bergen) is een afgelegen, bergachtige landstreek getypeerd door granieten huizen. Een wandeling door het historische centrum van Bragança brengt u onvermijdelijk naar de rustige middeleeuwse citadel waar het hertogdom van Bragança is ontstaan. Op ±20km ligt het natuurpark van Montesinho met 75.000 hectare woeste landschappen waar bossen, granietrotsen en oude vergeten dorpjes elkaar harmonieus afwisselen.

Dag 5: Lamego

Rit via Pinhão, gekend van het rijkelijk met azulejos versierde station naar Peso da Régua, het voormalige centrum van de port en wijnvervoer naar de kelders in Vila Nova de Gaia. De vallei van de Douro is een uniek landschap van steile oevers met duizenden terrassen, traditionele quinta's en afgelegen dorpen.

Dag 6 - 7: Guimarães 

Rit naar Guimarães, de eerste hoofdstad van Portugal en Unesco Werelderfgoed. Het is aangenaam wandelen in de middeleeuwse wijk van het centrum, gedomineerd door het imposante kasteel met acht torens. Een uitstap naar Braga en het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte omgeven door een groen park loont de moeite.

Dag 8 - 10: Porto

In Porto vallen grootse dingen te beleven in een klein gebied. Neem de tijd om rond te dwalen in de oude binnenstad, spring eens binnen in het hedendaagse Casa da Musica en bezoek een van de vele porthuizen aan de ander kant van de rivier. Geniet van een boottochtje langs de vier bruggen die de “gouden” rivier domineren.

REGIOKAART

bottom of page