top of page

NAMIBIË KLASSIEK

Laat je betoveren door de verbluffende klassiekers van Namibië! Bonte beestjes in de uitgestrekte wildreservaten Erindi en Etosha Nationaal Park, eeuwenoude rotstekeningen van vroegere Picasso’s in de werelderfgoedsite Twyfelfontein, het Duits getinte Swakopmund met felle flamingo’s en deskundige dolfijnen langs de Walvisbaai, het ruwe rood van de metershoge duinen dat afsteekt tegen het wit van de beruchte Deadvlei en Sossuvlei, en nog zoveel meer. Ontdek het zelf met de huurwagen.

WANNEER

apr - okt

VANAF

€ 1995 p.p (excl. vluchten)

DUUR

13 dagen

REISTIJD

13 uur

ITINERARY

Dag 1: Windhoek - Erindi Private Game Reserve

Aankomst in de luchthaven van Windhoek. Vertrek via Windhoek naar Erindi, een 70 000 hectare groot privaat wildreservaat. Optioneel: safari in open jeep.

Dag 2: Erindi - Waterberg Plateau Park

Optionele safari in het park. Na het ontbijt vertrek naar de Waterberg regio. 

Dag 3: Waterberg - Etosha National Park

Eerste stop vandaag is Otjiwarongo waar je een crocodile ranch en het Cheetah Conservancy center kan bezoeken. De volgende halte is Tsumeb, een mooi stadje met een rijke mijngeschiedenis. In de loop van de middag komt u aan in de lodge, ter hoogte van de oostelijke inkomspoort van Etosha.

Dag 4: Etosha National Park

Etosha NP gaat open bij zonsopgang. U rijdt binnen langs de Von Lindquist poort. Etosha is met een oppervlakte van 22.000km² één van de grootste parken van Zuidelijk Afrika. U heeft een ganse dag om het noorden van het park te verkennen. Afstand van inkom tot Halali Camp waar u verblijft, bedraagt 70km. U moet voor zonsondergang in het kamp zijn.

Dag 5: Etosha National Park

Volledige dag om het zuiden van het park te ontdekken. Opgelet: in het park mag u niet uit de wagen stappen tenzij op de aangeduide plaatsen.

Dag 6: Etosha National Park - Damaraland

Via Outjo rijdt u naar Khorixas, midden in het Damaraland met haar prachtige en grillige natuur. 

Dag 7: Vingerklip - Twijfelfontein

Vandaag zetten we koers richting Twijfelfontein waar je oa de 4000 jaar oude rotstekeningen van de San bosjesmannen en prachtige rotsformaties kan bezoeken. In de buurt moet je zeker ook even stoppen in het versteende woud van Khorixas: 280 miljoen jaar oude fossielbomen die op zandige rotsen staan.

Dag 8: Twijfelfontein - Swakopmund

Na een tocht door de woestijn arriveert u in Swakopmund, een sfeervol stadje waar u zich in Duitsland waant. Het werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was en men vindt die invloed vooral terug in de architectuur.

Dag 9: Swakopmund

Swakopmund is de ideale uitvalsbasis voor enkele interessante excursies (quadbiken, dolfijncruise, ...). Breng zeker een bezoek aan Walvisbaai van waaruit bootexcursies vertrekken om dolfijnen en zeehonden te bekijken. Voor vele mensen een hoogtepunt op hun Namibiëreis.

Dag 10: Swakopmund - Solitaire

Vandaag reist u door de immense open vlakte van het zuiden van Namibië richting Namib woestijn. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Namibië is de zonsopgang zien bij het zoutmeer aan de voet van de enorme duinen. Sossusvlei is de plaats in het Namib Naukluft Park waar men de grootste roodkleurige duinen ziet.

Dag 11: Sossusvlei

De toegangspoort in Sesriem gaat open bij zonsopgang. Van de ingang tot Sossusvlei is het nog 1 uur rijden (65km). De laatste 4km zijn enkel mogelijk met 4x4. U heeft de hele dag om deze betoverende omgeving te ontdekken. Zo kan u bvb naar Sesriem Canyon, Deadvlei, Dune 45 en Dune 7.

Dag 12: Solitaire - Kalahari

Rit naar Kalahari, een wereld gedomineerd door rode duinen en zeldzame vegetatie. 

Dag 13: Kalahari - Windhoek

Rit naar Windhoek voor de terugvlucht.

In samenwerking met Live to Travel.

REGIOKAART

bottom of page