top of page

MEXICO DE PRIMERA

Deze rondreis is de meest volledige voor een eerste kennismaking met Mexico. Ze geeft u een uitstekend beeld van de vele facetten van dit immense land met zijn vele contrasten. Ontdek Mexico City, de gigantische metropool die enkele fraaie voorbeelden uit alle periodes van zijn rijke verleden heeft weten te bewaren, van de Azteken tot nu: Oaxaca en San Cristóbal met een zeer uitgesproken Indiaans karakter, het koloniale Mérida en het moderne Cancún. Bewonder de gevarieerde landschappen van de Sierra Madre, de bergen van Chiapas en de tropische vlakten van Yucatán. Bezoek de vermaarde sites, de stille getuigen van grootse beschavingen: Teotihuacán, Monte Alban, Palenque, Uxmal, Chichén Itzá… Ontmoet de Mexicanen : blanken, mestiezen, indianen. Beleef de hartstocht van een volk in het grote heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe of in het eenvoudige indianenkerkje van San Juan Chamula… Emoties, kleuren, ritmes… Een buitengewone rondreis!

WANNEER

nov - mei

DUUR

14 dagen

REISTIJD

12 uur

ITINERARY

Dag 1: Mexico City

Aankomst in Mexico City, onthaal, transfer en intrek in het hotel.

Dag 2: Mexico City

Ontdekking van de stad: De Zocalo-plein is omringd door mooie gebouwen in barokstijl, o.a. de kathedraal en het Nationaal Paleis. De Kathedraal is de grootste van Mexico en werd op de ruïnes van een Azteekse tempel gebouwd. 

Dag 3: Mexico City - Teotihuacan - Mexico City

‘s Morgens, bezoek van Teotihuacán, de belangrijkste site van de vallei van Mexico. Middagmaal. Bezoek aan de oord : In de 8ste eeuw werd dit oord volledig afgebrand. Teotihuacán was een grote puinhoop toen ze door de Azteken werd ontdekt. Rekening houdend met de gigantische afmetingen, dachten de Azteken dat het door reuzen werd gebouwd. De beschaving van Teotihuacán kende haar bloeiperiode tussen de 1ste en de 6de eeuw. Haar invloed was zo groot dat men er sporen van terugvindt tot in Tikal. De stad bestaat uit 3 grote eenheden verspreid rond de «Dreef der Doden». De Piramide van de Zon, de piramide van de maan en de citadel. 

Dag 4: Mexico - Oaxaca

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Oaxaca in de Sierra Madre del Sur. ‘s Namiddags, bezoek van Oaxaca, de romantische en magische hoofdstad omringd door de toppen van de Sierra Madre del Sur. Overbrenging naar het hotel. Vrij bezoek aan Zócalo, het belangrijkste plein van de stad, met zijn smeedijzeren banken en zijn muziekkiosk die elke avond muzikanten lokt, de kathedraal Santo Domingo met zijn gracieuze barokgevel en het horloge in eeuwenoud hout.

Dag 5: Oaxaca - Montealban - Oaxaca

‘s Morgens, bezoek aan Montealban, één van de belangrijkste oorden voor de pre-Columbiaanse kunst, gelegen in een prachtige omgeving aan de top van een gebergte waarop men een prachtig panorama heeft.

Dag 6: Oaxaca - Mitla - Tule - Oaxaca

‘s Morgens, vertrek naar Mitla. Ontdekking van de Tule-boom, een “sabino” die 2000 jaar oud is. Ontdekking van Mitla die vroeger het centrum was van de dodenverering van de Mixteken. Vijf complexen van gebouwen werden ontdekt die heel verschillend zijn van de andere oorden, voornamelijk in de versieringen en de vormen. Mitla, vooral gekenmerkt door zijn geometrische beeldhouwwerken, werd gebouwd in de tiende eeuw als nieuw politiek centrum.

Dag 7: Oaxaca - Mexico City - Tuxtla - El Sumidero - San Cristobal de las Casas

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Tuxtla Guttiérrez via Mexico. Vertrek naar Chiapa de Corzo. Bezoek aan de Canyon van Sumidero. Bootexcursie op de Rio Grijalva omringd door kliffen die soms 1000m hoog zijn. Verder naar San Cristobal de las Casas.

Dag 8: San Cristobal de las Casas

‘s Morgens, uitstap naar San Juan Chamula. Bezoek aan het dorpje en de Indiaanse kerk waar door de wierook en de honderden brandende kaarsen, ook op de vloer, een zeer bijzondere sfeer hangt. Vrije namiddag die u eventueel kunt doorbrengen in het pittoreske koloniale stadje San Cristobal. Daar wordt een markt gehouden waar de indianen uit de bergdorpen hun oogst of ambachtswerk komen aanbieden.

Dag 9: San Cristobal de las Casas - Agua Azul - Palenque

Vertrek naar Palenque. Onderweg, bezoek aan de watervallen van Agua Azul, wondermooie watervallen van blauw water omringd door een tropische vegetatie. Wandeling langsheen de waterloop. Verder naar Palenque langs een mooie en aangename kronkelende weg.

Dag 10: Palenque

Bezoek aan Palenque, beschouwd als een van de mooiste oorden van geheel Mexico. Op deze plaats vindt U de mooiste Maya gebouwen. De ruïnes zijn omringd door de jungle en de gebergtes van de Staat Chiapas. Alberto Ruz Lhuillier maakte een heel belangrijke ontdekking op deze site, nl. de eerste holle piramide die als begraafplaats diende gedurende de pre-Columbiaanse periode.

Dag 11: Palenque - Campeche

Transfer per lijnbus naar Campeche, de versterkte stad aan de Golf van Mexico. De stad werd gesticht in 1531 en groeide tijdens de koloniale periode uit tot de belangrijkste havens van Yucatan.

Dag 12: Campeche - Uxmal - Merida

Bezoek van Uxmal. De naam van het oord betekent «drie keren gebouwd». Deze plaats werd heel mooi vernieuwd. De belangrijkste gebouwen zijn: de piramide van de Slang, het paleis van de Gouverneurs en het gebouw van de Nonnen...

Dag 13: Merida - Chichen Itza - Cancun

Vertrek naar Chichén Itzá, één van de grootste en best onderhouden Maya-oorden. Het bestaat eigenlijk uit twee steden, de eerste kende een Mayaanse dominantie en de andere een Tolteekse en Mayaanse overheersing rond het jaar 1000. Het bekendste gebouw is zonder enige twijfel de tempel van Kukulcan, de piramide heeft een hoogte van 23 meter en telt 365 treden op de vier verschillende zijden, wat het zonnejaar voorstelt. Verder kan U ook de sterrenwacht, de legertempel, de heilige put en het klooster bezoeken... Middagmaal. Verder naar Cancun, welbekende en moderne badplaats gelegen aan de Caraïben.

Dag 14: Cancun - Brussel

Transfer naar de luchthaven voor u terugvlucht richting Brussel.

In samenwerking met Sudamerica Tours.

REGIOKAART

bottom of page