top of page

MUNDO MAYA & YUCUTAN SELF DRIVE

Ontdek de wereld van de Maya’s in alle vrijheid. Vertrek van op de paradijselijke stranden van de Caraïben voor een bezoek aan het diepe binnenland dat bezaaid is met Maya-dorpjes waar het lijkt of de tijd stil is blijven staan. Laat u betoveren door de charme van koloniale steden met hun sierlijke architectuur en ontdek de grootse sites, de stille getuigen van een verdwenen beschaving. Een evenwichtige en gevarieerde rondreis: van het witte strand van Cancún tot de eerste uitlopers van Chiapas, van agave- en suikerrietplantages tot het Lacandone-woud, van de diepblauwe oceaan tot het turkoois van de watervallen van Agua Azul in de groene schoot van het tropische woud, van de roze flamingo’s van Celestun tot de papegaaien in de jungle van Palenque, van de grote piramide van Chichén Itzá via de kleine site van Tulum, tot Uxmal, Palenque, Chicanna, Becan, Xpujil,… Reizen zonder zorgen en ten volle profiteren van uw vakantie in het land van de Maya’s. 

WANNEER

nov - mei

DUUR

9 dagen

REISTIJD

12 uur

ITINERARY

Dag 1: Cancún

Aankomst in Cancún, befaamde moderne badplaats die op de turkooizen wateren van de Caraïben lijkt te rusten. Pick-up van de huurwagen in de luchthaven. Intrek en overnachting in het hotel.

Dag 2: Cancún - Chichen Itza - Merida

Vertrek met de huurwagen voor een vrij bezoek aan Chichen-Itza. Het is één van de grootste en best onderhouden Maya-oorden. Het bestaat eigenlijk uit twee steden, de eerste kende een Mayaanse dominantie en de andere een Tolteekse en Mayaanse overheersing rond het jaar 1000. Het bekendste gebouw is ongetwijfeld de tempel van Kukulcán, de piramide is 23 meter hoog en telt 365 treden op elk van zijn vier zijden, die het zonnejaar voorstellen. Verder naar Mérida, die de «Witte Stad» wordt genoemd. Deze stad wordt gekenmerkt door een Franse, Italiaanse en Moorse koloniale stijl. Vrij bezoek aan de Plaza Mayor waar u de belangrijkste gebouwen van de stad kan zien : de kathedraal, het paleis van de Gouverneur, de Palacio Municipal en de Casa Montejo.

Dag 3: Merida - Celestun - Merida

Vertrek met de huurwagen naar het bekende ornithologische reservaat van Rio Celestun. Dit natuurlijke reservaat heeft één van de grootste kolonies Flamingos van Noord-Amerika alsook Anhingas en zilverreigers. Het is een natuurlijk paradijs voor watervogels die er de hele winter verblijven. Het kleine vissersdorpje Celestun heeft ook een wit zandstrand. De beste manier om het reservaat te bezoeken, is door een boottochje te maken om zo al varend de natuur te ontdekken. 

Dag 4: Merida - Uxmal - Campeche

Na de check-out transfer naar Halong Baywaar uinscheept op een traditionele houten privéjonk. Dit is de start van een betoverendeprivécruise doorheen de Golf van Tonkin, een mystiek maritiem landschap bezaaid met duizenden eilanden en karstrotsen.Middagmaal aan boord. Bij zonsondergang geniet u aan boord van een rijstwijn, een fi jn avondmaal en een goede nachtrust.

Dag 5: Campeche - Palenque

Vertrek met de huurwagen naar Palenque. Aankomst en vrij bezoek aan de archeologische site. Op deze site vindt u de mooiste Maya gebouwen. Palenque wordt als één van de mooiste sites beschouwd van geheel Mexico. De ruïnes zijn omringd door de jungle en de gebergtes van de staat Chiapas. Alberto Ruz maakte een heel belangrijke ontdekking op deze site, nl. de eerste holle piramide die als begraafplaats diende gedurende de Precolumbiaanse periode.

Dag 6: Palenque - Agua Azul - Palenque

Vertrek met de huurwagen naar de watervallen van Agua Azul, wondermooie watervallen van blauw water omringd door een tropische vegetatie. Wandeling langsheen de waterloop. Vrije tijd om te baden of voor de ontdekking van de andere watervallen.

Dag 7: Palenque - Calakmul - Chicanna

Vertrek met de huurwagen naar de Biosfeer van Calakmul. Vrij bezoek aan verschillende archeologische sites zoals Chicanná, Becán en Xpujil die in de jungle zijn verspreid. Die biosfeer heeft een unieke fauna en flora waar men altijd jaguars, tapiren, quetzal vogels,... kan zien. 

Dag 8: Chicanna - Laguna Bacalar

Vertrek met de huurwagen naar de laguna Bacalar. Mogelijkheid om de San Felipe vestiging te bezoeken. Deze lagune is ook bekend als de lagune van zeven kleuren vanwege zijn ongelooflijke blauw, groen en turquoise kleuren. Met een lengte van 42 km en slechts 2 breed, bestaat de lagune uit zeven verschillende cenotes die vroegen eenmaal werd samengevoegd. Aan het ene uiteinde van de lagune, duidelijk herkenbaar door zijn rond donkere verschijning, ontdekt u nog een wonder van de natuur. Magische plek, populair voor duikers, de Cenote Azul (blauwe cenote), eigenlijk een put waarvan de diepte zo groot is dat het nog niet is vastgesteld.

Dag 9: Laguna Bacalar - Tulum - Playa del Carmen

Vertrek met de huurwagen naar Playa del Carmen. Onderweg, vrij bezoek aan Tulum. Dit oord is gelegen op 120 km ten zuiden van Cancún. Het is een oord met een indrukwekkende schoonheid die uit de Maya periode dateert. Het is het enige oord gelegen aan de blauwe wateren van de Caraïben. Het was één van de enige maya-steden die nog bewoond was wanneer de Spaanse verovering begon in de zestiende eeuw. Bezoek aan de tempel van de schilderijen, de tempel van de vliegende god. Verder naar Playa del Carmen of Cancun langs de kust van de Caraïbische zee. Hier kunnen jullie een strandverlenging doen alvorens terug naar huis te keren.

In samenwerking met Sudamerica Tours.

REGIOKAART

bottom of page